:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. október 30. 09:10

Az Apple PC-i a legmegbízhatóbbak

A nagy PC-gyártók termékei közül az Apple termékei a legmegbízhatóbbak -- derült ki egy amerikai felmérésből. A számítógépek szervizelésére szakosodott Rescuecom a hozzá beérkező segélyhívások alapján rangsorolta a PC-márkákat, a tavalyi felmérésben még a Lenovo nyert, az idén azonban az Apple átvette az első helyet.

[HWSW] A nagy PC-gyártók termékei közül az Apple termékei a legmegbízhatóbbak -- derült ki egy amerikai felmérésből. A számítógépek szervizelésére szakosodott Rescuecom a hozzá beérkező segélyhívások alapján rangsorolta a PC-márkákat, a tavalyi felmérésben még a Lenovo nyert, az idén azonban az Apple átvette az első helyet.

A Rescuecom a beérkező segélyhívások és a gyártók piaci részesedési adatai alapján számította ki a megbízhatósági pontszámokat. A Rescuecomhoz tavaly október óta befutott 46 ezer hívásnak csak 1,4 százaléka volt kapcsolatos Apple PC-kkel, a rangsor másik végén álló Dellhez azonban a segélykérések több mint harmada kapcsolódott. A 347 pontot szerző Apple mögött a Lenovo (236 pont) lett a második, majd a HP (126) és a Gateway (103 pont) következett, a Dell csak 94 pontot tudott begyűjteni.

Apple iMac

Az értékelést természetesen a gyártók által nyújtott terméktámogatás is alakította, hiszen a vásárlók nagyrésze először ezt hívja, és csak akkor fordul külső segítséghez, ha a szállító nem tudta megoldani a problémáját. "Az Apple pontszáma azt mutatja, a cégnél nem csak a minőségre, hanem a támogatásra is figyelnek" -- mondta David Milman, a Rescuecom vezetője, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a vizsgált gyártók közül egyedül Steve Jobs cége rendelkezik saját kiskereskedelmi üzletekkel, ahol szakértők segítenek úrrá lenni a vevők problémáin.

A Michigan Egyetem által elvégzett felmérés szerint is az Apple gépeivel a leginkább elégedettek a vevők. Egy 80 ezer PC-tulajdonos bevonásával készült tanulmány során azt vizsgálták, mi a vevők véleménye a termékről, az áráról, a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokról, illetve hogy a vennének-e a jövőben ugyanattól a cégtől számítógépet. Érdekes azonban, hogy a felmérésben az Apple csak kevesebb pontot tudott elérni mint egy évvel korábban, és a legtöbben pont a gépek megbízhatóságára panaszkodtak. A Michigan Egyetem által felállított rangsorban az Apple-t a HP, a Gateway, a Dell és a Compaq követte.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 20:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.