Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Kikapcsolt gépben is elérhető a merevlemez a FlashMate technológiával

Bodnár Ádám, 2007. október 12. 13:39
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Silicon Storage Technology (SST) és az Insyde Software együttműködésével olyan, flash memóriát is tartalmazó merevlemezek születhetnek, amelyekről még akkor is olvashatók az adatok, ha a számítógép ki van kapcsolva. A FlashMate nevű elgondolás az SST flash-vezérlői és Insyde által fejlesztett firmware és szoftver segítségével kezelné a merevlemezt.

hirdetés
[HWSW] A Silicon Storage Technology (SST) és az Insyde Software együttműködésével olyan, flash memóriát is tartalmazó merevlemezek születhetnek, amelyekről még akkor is olvashatók az adatok, ha a számítógép ki van kapcsolva. A FlashMate nevű elgondolás az SST flash-vezérlői és Insyde által fejlesztett firmware és szoftver segítségével kezelné a merevlemezt.

A FlashMate támogatja a Vistában megjelent ReadyDrive technológiát, ezáltal gyorsítótárként szolgálhat a leggyakrabban használt adatok számára, viszont az SST flash-vezérlői és Insyde által fejlesztett firmware és szoftver segítségével további lehetőségeket is tartogat egy hibrid merevlemeznél: még a gép kikapcsolt állapotában is elérhetővé teszi a meghajtón tárolt adatokat, amelyeket például egy Vista SideShow panelen lehet megtekinteni, de akár USB-s eszközre is lemásolhatjuk őket.

FlashMate

"A jelenleg elérhető hibrid meghajtók, amelyek a merevlemezben vagy az alaplapra integrálva tartalmaznak nem felejtő memóriát, valóban kitágítják a noteszgépekben rejlő lehetőségeket, de csak a felszínét karcolgatják annak, ami igazából elérhető" -- mondta Bing Yeh, az SST elnök-vezérigazgatója. "A FlashMate technológia [...] lehetővé teszi a notebook-felhasználók számára, hogy anélkül hajtsanak végre bizonyos feladatokat, hogy a gépet be kelljen kapcsolniuk, például fájlokat másolhatnak, elérhetik az Outlook névjegyzékében tárolt adatokat, MP3-állományokat hallgathatnak vagy repülőtéri információkhoz juthatnak."

A FlashMate technológiát alkalmazó termékek 2008 tavaszán kerülhetnek legkorábban a boltokba a vállalatok szerint, amelyek már együttműködnek notebook-szállítókkal a termékfejlesztésben. Az SST és az Insyde a jövő heti tajvani Intel Developer Forumon élőben, működés közben is bemutatja az elgondolást.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.