:

Szerző: Bányai György

2007. október 24. 14:51

Az LG 82 centis plazmatévével egészíti ki az LCD-tévék uralta méretosztályt

Az LG Electronics a napokban kezdte meg 82 centiméter képátlójú plazmatelevíziójának szállítását. 82 centiméteres méretben egyedül az LCD technológia képviselteti magát a piacon, de ahogy kúszik felfelé az LCD-k képmérete, úgy csökkenhet a plazmák képátló is.

[HWSW] Az LG Electronics a napokban kezdte meg 82 centiméter képátlójú plazmatelevíziójának szállítását. 82 centiméteres méretben egyedül az LCD technológia képviselteti magát a piacon, de ahogy kúszik felfelé az LCD-k képmérete, úgy csökkenhet a plazmák képátló is.

A manapság legkelendőbb 82 centiméteres képátlójú tévék egyhangú LCD uralmába plazmatechnológiával belerondító készülék azok számára lehet érdekes, akiknek nem okoz gondot az alacsony felbontás, illetve a széleskörű csatlakoztathatóság hiánya, sokkal inkább a plazmatévék előnyeit látnák viszont a képernyőn, amelyek közül a készülék (adatlap szerinti) 0,001 milliszekundumos átlagos válaszideje nem az egyetlen.


LG 32PC5RV

Örvendetes, hogy a 32 hüvelykes televíziók között a plazmatechnológia (újra) képviselteti magát. A 16:9 képarányú LG 32PC5RV 1000-1100 dollár körüli összegért 852x480 képpontos felbontást, 1800:1 kontrasztarányt, illetve 550 lumen fényességet kínál, az LCD-tévék által elérhetetlen válaszidő mellett. A nemzetközi szakmai oldalak többsége szerint első 32 hüvelykes készülékként piacra kerülő tévének a képátlót illetően bizony már 2002-ben volt elődje: akkor jelent meg a Sony KE-32TS2 plazmatelevízió, amely akkoriban méregdrágán, 6000 dollárért kerülhetett a nappaliba.

Az iSuppli előrejelzése szerint a 34 hüvelykesnél kisebb plazmakijelzők piaca növekedni fog. 2006-ban egyetlen ilyen termék nem volt kapható, ezzel szemben 2011-ben félmillió darab értékesítésére van kilátás. Ez a növekedés az LCD-piacéhoz képest nem nagy, de arra mindenképp elegendő, hogy az LG Electronics 32 hüvelykes plazma-újraélesztési szándékát igazolja. A többi panelgyártó is csatlakozhat, miután az LG Electonics teljes sikerrel repüli be a piacot.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 03:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.