Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Az online videók továbbítását forradalmasítja a Bittorrent DNA

Ady Krisztián, 2007. október 10. 13:44
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Reuters, News.com] Újabb megoldás mutatkozott be a Bittorrent alapítója, Bram Cohen tollából, mely tovább tereli a legalizálódás útján a közkedvelt, kalóz célok mellett legális terjesztésre is kitűnően alkalmazható, azonos nevű technológiát. A Bittorrent DNA-t kifejezetten zene és filmterjesztésre kínálja majd a Bittorrent Inc, ugyanis a szoftver támogatja a streamelést is, és a felvételekbe bele is lehet tekerni.

[Reuters, News.com] Újabb megoldás mutatkozott be a Bittorrent alapítója, Bram Cohen tollából, mely tovább tereli a legalizálódás útján a közkedvelt, "kalóz" célok mellett legális terjesztésre is kitűnően alkalmazható, azonos nevű technológiát. A Bittorrent DNA-t kifejezetten zene és filmterjesztésre kínálja majd a Bittorrent Inc, ugyanis a szoftver támogatja a streamelést is, és a felvételekbe bele is lehet tekerni.

A megoldás az éppen szárnyait bontogató Joost internettelevízió szoftverből lehet ismerős, a hasonlóan peer-to-peer (P2P) technológiát alkalmazó szoftverben is bele lehet tekerni az adásba, nem kell megvárni, míg az teljesen letöltődik. A Bittorrent DNA előnye egyértelmű, jelentős infrastruktúrális beruházást spórolhat meg azzal, hogy a terjesztés oroszlánrészét a videókat, zenéket éppen néző, vagy hallgató előfizetők biztosítják. A Joost internettelevízió futtatásakor is saját sávszélességünkből adózunk mások számára.

A BitTorrent DNA-val szoftverek is terjeszthetők, de elsőként a Brightcove használja a technológiát, mely a CBS Corp, News Corp, Viacom/MTV és New York Times Co. videóit terjeszti az interneten. Az új technológiával jelentősen csökkenthető a videók streamelésének költsége, mely jelenleg körülbelül óránként 20 dollárcentbe kerül, amit igen nehéz a hirdetésekből visszahozni, nemhogy nyereséget termelni.

A Bittorrent lényege
A Bittorrent lényege

A Bittorrent februárban indította el a Bittorrent.com-on saját online boltját, ahol nem csak fizetős tartalmak -- melyek egy része területi korlátozás nélkül, akár hazánkból is megvásárolható dombornyomott bankkártyával, vagy webkártyával --, hanem ingyenes állományok, sőt, felhasználók által megosztott tartalmak között is kutathatunk. Saját videót, zenét és játékot bárki megoszthat, aki azt már elhelyezte egy megbízható webtárhelyen, azt könnyedén, néhány kattintással megoszthatja a Bittorrent Entertainment Networkön keresztül.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.