:

Szerző: Bányai György

2007. október 2. 12:12

A Microsoft is frissít zenelejátszóin: Zune 2

A Microsoft az Apple iPod sorozatának frissítése után megújította zenelejátszóit. Az új Zune modellek novembertől lesznek elérhetőek.

[HWSW] A Microsoft az Apple iPod sorozatának frissítése után megújította zenelejátszóit. Az új Zune modellek novembertől lesznek elérhetőek.

Az új Zune lejátszók merevlemezes változatok mellett immár flash memóriás kivitelben is elérhetők lesznek. A Microsoft 10 százaléknyi szeletet hasított ki a merevlemezes lejátszók piacából (a teljes piac 3 százaléka) az előző Zune-okkal, de a piacon egyértelműen a flash memóriás lejátszók a legpopulárisabbak, így az új Zune sorozat ezt a termékosztályt is támadja. A Redmondban ma megrendezésre kerülő bemutatón Bill Gates és J. Allard, a vállalat fejlesztési igazgatója mutatják be az új Zune variációkat.

A merevlemezzel szerelt változatok külsőre nem sokban térnek el a korábbi változatoktól, de mindenképp vékonyabbak lesznek, emellett a flash memóriával szerelt példányok pedig leginkább az iPod nanót juttatják majd eszünkbe. A kisebb fizikai méretű lejátszók videokimenettel, és a híresztelések szerint WiFi csatolóval is el lesznek látva.

Az új lejátszókból 2,4 millió is készülhet az ünnepekre, amelyek harmada lesz merevlemezes modell, a fennmaradó rész pedig flash memóriával szerelt változat lesz. Jelenleg minden 25 eladott iPodra jut egy eladott Zune, ezeken a számokon mindenképp szeretne a mostani szériával pozitív irányban változtatni a Microsoft.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.