Szerző: Ady Krisztián

2007. október 02. 14:58:33

GPS-szel bővült a Motorola 'melós' tenyérgépe

A Motorola bemutatta az MC70 hordozható számítógép, tenyérgép újabb, beépített GPS-szel bővített változatát. Az újabb funkció lehetővé teszi, hogy a melós tenyérgépet használó munkatársakat, például postai kézbesítőket vagy futárokat a cégek valós időben nyomon követhessék, illetve egyértelműen meghatározhatóak a munkavégzés konkrét koordinátái.

[HWSW] A Motorola bemutatta az MC70 hordozható számítógép, tenyérgép újabb, beépített GPS-szel bővített változatát. Az újabb funkció lehetővé teszi, hogy a "melós" tenyérgépet használó munkatársakat, például postai kézbesítőket vagy futárokat a cégek valós időben nyomon követhessék, illetve egyértelműen meghatározhatóak a munkavégzés konkrét koordinátái.

Az MC70 kis súlyának, ergonómikus, ám időjárásálló kivitelének köszönhetően már eddig is igen népszerű volt, a leejtés, eső, por, illetve a szélsőséges hőmérsékleti viszonyok nem okozhatnak kárt benne. Az eddig eladott negyedmillió MC70-es készülék már lehetővé tette a vállalatok számára, hogy munkatársaikat összekössék az irodai háttérrendszerekkel, ez most a GPS-es helymeghatározás lehetőségével tovább bővült.

Az MC70 tenyérgép a GPS-vevő mellett továbbra is rendelkezik vonalkód- és aláírás-olvasó egységgel, a mobil hálózatokon támogatja az EDGE adatátvitelt, de a WLAN-hálózatokat és a Bluetooth-funkciókat is implementáltak.

Motorola MC70 GPS-es PDA

A felbővített MC70-es modellt a barcelonai Post Expo 2007 és a párizsi IT Convergence Show keretében mutatja be a Motorola, utóbbira e hónapban kerül sor. Az MC70 GPS-es változata világszerte 2008 első negyedévében kerül az üzletekbe, egyelőre ismeretlen áron.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 23. 15:55

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.