Szerző: Bányai György

2007. október 16. 16:18

Mosolyra lő a Sony új digitális fényképezőgépe

A Sony Cyber-shot fényképezőgép-sorozatának kompakt modelljei közül sokan rejtett optikával kelletik magát a boltok polcain. Ilyen a DSC-T200 is, amely a szögegyszerű működést sugalló külsőben vadássza a mosolyra gyúlt arcokat. A fényképezőgép 8 megapixeles képérzékelője nem kevesebb, mint ötszörös (35-175 mm) optikai közelítésre alkalmas Carl Zeiss optikán keresztül látja a világot.

[HWSW] A Sony Cyber-shot fényképezőgép-sorozatának kompakt modelljei közül sokan rejtett optikával kelletik magát a boltok polcain. Ilyen a DSC-T200 is, amely a szögegyszerű működést sugalló külsőben vadássza a mosolyra gyúlt arcokat. A fényképezőgép 8 megapixeles képérzékelője nem kevesebb, mint ötszörös (35-175 mm) optikai közelítésre alkalmas Carl Zeiss optikán keresztül látja a világot.

Az előlap letisztult vonalú, egyetlen stíluseleme a lehúzható optikatakaró fedél, amely a sorozat első modelljétől, a T1-től kezdve szokásos tartozék a fém készülékházakon. A hátoldalon nem találunk gombokat, ami érthető is, hiszen a 3,5 hüvelykes kijelző mellett nem férnének el, de szerencsére ez a hatalmas, 230 ezer képpontos megjelenítő érntésérzékeny, így nem okozhat gondot a menüben történő barangolás, illetve a beállítások módosítása. A gép rendelkezik mosoly üzemmóddal és ebből természetesen következik az is, hogy arcfelismerő autofókusszal is. A mosoly mód bekapcsolásakor az arcfelismerő rendszer képes érzékelni a detektált arcokon megjelenő mosolyt is, ekkor a kép automatikusan elkészül.


A DSC-T200 piros, fekete és ezüst színben kapható.

Az érzékenység ISO 80-tól ISO 3200-as értékig változtatható, bár utóbbi végállásban már magas zajszinttel kell számolnunk. Ha közeli témát fotózunk, akár 8 centiméterre is merészkedhetünk hozzá. A moziüzemmód maximuma 640x480 képpontos felbontást és percenkénti 30 képkocka sebességet jelent. A DSC-T200 HDMI csatlakozóval kapcsolható egy ilyen kapuval rendelkező tévéhez, a kiküldött jel pedig teljes 1080-as HD felbontású. A készülék már hazánk fotós szaküzleteiben is kapható, 96 ezer forintért.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról