Szerző: Ady Krisztián

2007. október 30. 16:14

Holnaptól új noteszgépsorozatot dob piacra itthon a Fujitsu Siemens Computers

Különösen nehéz gazdasági körülmények között több mint tíz százalékkal növelte értékesítési árbevételét pénzügyi évének első felében a Fujitsu Siemens Computers Kft., mely holnap újabb noteszgépsorozattal bővíti hazai kínálatát. Az első félév eredményeit befolyásoló tényezők voltak a közszféra IT-költéseinek visszafogása, az asztali gépek piacának stagnálása, illetve az árszint 15-25 százalékos csökkenése.

[HWSW] Különösen nehéz gazdasági körülmények között több mint tíz százalékkal növelte értékesítési árbevételét pénzügyi évének első felében a Fujitsu Siemens Computers Kft., mely holnap újabb noteszgépsorozattal bővíti hazai kínálatát. Az első félév eredményeit befolyásoló tényezők voltak a közszféra IT-költéseinek visszafogása, az asztali gépek piacának stagnálása, illetve az árszint 15-25 százalékos csökkenése.

Kétszámjegyű növekedés

Poros Gábor, a Fujtisu Siemens Computers hazai leányvállalatának ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a negatív hatások ellenére a szállítások darabszáma az előző évhez képest több mint 10 százalékkal növekedett, mely elsősorban a noteszgépek sikerének köszönhető. Az első félévben 58 ezer noteszgépet értékesített itthon a Fujitsu Siemens Computers, míg asztali gépből e mennyiség körülbelül harmadát, 18 ezer darabot adtak el. Hasonlóan sikeres az adattárolási szegmens is, mely négyszerezte eladásait az előző évhez képest.

A piaci helyzetet meglovagolva holnaptól új noteszgépsorozattal bővíti kínálatát a vállalat: az Amilo Pro és Lifebook sorozatok közé beékelődő Esprimo Mobile noteszgépek a felsőkategória hordozhatóságát próbálják kombinálni az alsó szegmens funkciógazdagságával, alacsonyabb árával. A sorozat négy tagját úgy alakították ki, hogy azonos dokkolót és második akkumulátort használjanak, melyek egyszerűbbé teszik a kis- és középvállakozásoknak, hogy egy stabil és sztenderd környezetet alakíthassanak ki. Mindegyik noteszgépre -- kivéve a Celeron processzorosakra -- három év garanciát vállal a gyártó.

Esprimo Mobile U9200
Fujitsu Siemens Computers Esprimo Mobile U9200

Esprimo Mobile

A négy modell között asztali gépet kiváltó, nagyobb kijelzővel szerelt noteszgép éppúgy megtalálható, mint egy kisebb, könnyebb, hordozhatóbb, több mint hat órás akkumulátoros üzemidőre képes ultrahordozható, 12 hüvelykes notebook. A vállalatok számára kínált mobil PC-k mindegyike rendelhető integrált harmadik generációs mobil kommunikációs képességgel (3G/HSDPA) is.

Az Esprimo Mobile termékcsalád minden tagja vízálló billentyűzettel, dokkoló állomással és második akkumulátorral érkezik, holnaptól az új termékcsalád minden tagja a teljes viszonteladói hálózatban elérhető. Az Esprimo Mobile sorozat belépő szintjét a V noteszgép képviseli 15,4 hüvelykes szélesvásznú kijelzővel és a gyártó szerint utolérhetetlen árral. A másik véglet a 12,1 hüvelykes Esprimo Mobile U9200, melynek fő jellemzője az 1,8 kg-os tömeg és a sok-sok órás üzemidő.

A 14,1 hüvelykes kijelzőjű M9400 valamivel nehezebb, de 2,2 kg-os tömegével is ideális útitárs lehet a dolgos hétköznapokban. A 15,4 hüvelykes kijelzőt tartalmazó, 2,5 kilós ESPRIMO Mobile D9500 noteszgépet pedig elsősorban asztali számítógépek kiváltására alakította ki a Fujitsu Siemens Computers. A noteszgépek alapvetően Windows Vista operációs rendszerrel érkeznek, azonban a Fujitsu Siemens Computers is érzékelte az igényt a Microsoft Windows XP további használatára: a TwinLoad funkciónak köszönhetően a vásárlók dönthetnek az első telepítéskor, hogy mely operációs rendszert kérik felhúzni a rendszere. A Vistára pedig később bármikor frissíthetik Windows XP operációs rendszerüket is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról