Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 2. 11:08

A 3D megjelenítés elmélete

Hiánypótló cikksorozat indul a SavageGamers oldalán, mégpedig a 3D ábrázolás elméletéről, technológiájáról.

HIRDETÉS

Hiánypótló cikksorozat indul a SavageGamers oldalán, mégpedig a 3D ábrázolás elméletéről, technológiájáról.

    "Az első, szárazabb rész a szükséges elméleti alapokat tárgyalja. Szó lesz a kettes számrendszerről, a számábrázolásról (egész, fix- és lebegőpontos), az alapvető hardver kifejezésekről/jellemzőkről. Ezt követően áttérünk a 3D megjelenítés alapjaira: röviden szó lesz a transzformációról, majd a láthatósági vizsgálatról.

    A további -- a képek miatt biztosan színesebb -- részekben a textúrázás, textúra szűrés, bump mapping, environment mapping, PixelShader-ek, és az élsimítás témakörök kerülnek változó részletességű tárgyalásra. Ahol módomban áll, ott egy-két szóban kitérek a hardver megvalósítás nehézségeire, esetleg erőforrásigényére. Az utóbbi kapcsán citált számok minden esetben szubjektívek, és egy konkrét architektúra konkrét megvalósítására vonatkoznak -- természetesen könnyen lehetséges, hogy ezeknél jobb eredmény is elérhető."

A cikksorozat első része máris elérhető a SavageGamers weboldalon.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 15:34

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.