Szerző: Barna József

2003. október 30. 17:25

Boltokban az Adobe Creative Suite

[Herald] Az Adobe ma hozta forgalomba az Adobe Creative Suite termékcsomagot. Az Adobe Creative Suite egyesíti az Adobe Photoshop CS, Adobe Illustrator CS, Adobe InDesign CS és Adobe GoLive CS programok új, teljes verziós frissítését. Ezen kívül tartalmazza az Acrobat 6.0 Professionalt és a Version Cue fájlváltozat-kezelőt.

[Herald] Az Adobe ma hozta forgalomba az Adobe Creative Suite termékcsomagot. Az Adobe Creative Suite egyesíti az Adobe Photoshop CS, Adobe Illustrator CS, Adobe InDesign CS és Adobe GoLive CS programok új, teljes verziós frissítését. Ezen kívül tartalmazza az Acrobat 6.0 Professionalt és a Version Cue fájlváltozat-kezelőt.

A kreatív alkalmazások új, teljes verziós frissítéseinek szállítását az Adobe a hét másik felében fogja bejelenteni. Az igen népszerű Photoshop 7 jellemzőkkel teli utódja, a Photoshop CS hamarosan kapható lesz az Illustrator, az InDesign és a GoLive "CS" változataival együtt. A hagyományos verziószámok helyett az új verzióknál már a "CS" jelölést alkalmazza az Adobe, amivel a kreatív eszközök nagyfokú integrációját jobban kifejezi.

Az Adobe Creative Suite Premium Edition a Photoshop CS mellett az Adobe ImageReady CS, az Illustrator CS, az InDesign CS és a GoLive CS új változatait tartalmazza, ezeket kapcsolja össze a Version Cue. Mivel az Adobe PDF formátum a webes és nyomdai produktív munkafolyamatok szerves részévé vált, az év elején kiadott Acrobat 6.0 Professional is az Adobe Creative Suite része lett.

A Version Cue egy újszerű fájlkezelő rendszer, amely a munka hatékonyságát hivatott növelni. Az alkalmazás segítségével megkereshetőek a fájlok legújabb vagy éppen régebbi változatai, a Photoshop CS-ben, Illustrator CS-ben, InDesign CS-ben és GoLive CS-ben megtekinthetők a képek bélyegnézetei, vagy kereshetők XMP metaadatok a változatok széljegyzeteiben, kulcsszavakban, szerzőkben, dátumokban és egyéb adatokban.

Az Adobe Creative Suite kapható Standard Edition változatban is, amely a GoLive CS és az Acrobat 6.0 Professional kivételével ugyanezeket az elemeket felvonultatva nyomdai tervezéshez és szedéshez biztosít korszerű megoldást. Az Adobe Creative Suite továbbá két Adobe betűtípus-családot is kínál. Az Adobe Creative Suite minden példánya tartalmaz egy új, klasszikus Adobe Originals OpenType családot is, a Warnock Prót, amellyel elegánsan lehet számos tipográfiai feladatot elvégezni. A latinbetűs szépírás hagyományai mentén tervezett Brioso Pro OpenType családot ingyen kaphatják meg azok a vásárlók, akik Adobe Creative Suite példányukat az interneten regisztráltatják.

Az Adobe Creative Suite CE verziójának Mac OS X 10.2.4, Microsoft Windows 2000 (2. szervizcsomag), valamint Windows XP Professional és Home Edition környezetben futó változata 2003 decemberében lesz elérhető Magyarországon. A CE verzió támogatja a közép-európai karaktereket, valamint a szöveges fájlok importját platformtól függetlenül. Az angol változaton kívül hamarosan várható a termékcsomag egyes programjainak magyar kezelőfelületű változata.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról