Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 21. 11:02

A Kaspersky Labs bemutatja a személyi tűzfalprogramjának új változatát

[Morpho] A Kaspersky Labs, az egyik vezető adatbiztonsági szoftverfejlesztő cég, bejelentette Kaspersky Anti-Hacker tűzfalmegoldásának új verzióját.

[Morpho] A Kaspersky Labs, az egyik vezető adatbiztonsági szoftverfejlesztő cég, bejelentette "Kaspersky Anti-Hacker" tűzfalmegoldásának új verzióját.

A Kaspersky Anti-Hacker egy olyan személyes tűzfal, amely teljes védelmet nyújt a Windows-alapú számítógépek számára a hackerek támadása és a jogosulatlan hozzáférés ellen. A megoldás figyeli az összes hálózati és alkalmazástevékenységet, és szűri a bejövő és kimenő adatcsomagokat, így a biztosítva a számítógépen található összes adat titkosságát.

A Kaspersky Anti-Hacker 1.5 felhasználói felületén jelentős fejlesztéseket végeztek, így XP stílusú ablakokkal jelenik meg Windows XP operációs rendszereken. Általánosan elmondható, hogy a megoldás sokkal inkább felhasználóbarát: alapértelmezés szerint a szoftver már a telepítés során engedélyezi a hálózati műveleteket a leggyakoribb alkalmazások számára azok típusa alapján, így a telepítés könnyebbé válik, a biztonság pedig nem sérül.

A felhasználók a csomagszűrési és az alkalmazás-adatszűrési szabályokon belül portok tartományait definiálhatják, így egyetlen szabállyal a veszélyt hordozó IP címek egész csoportja kiszűrhető. Emellett a megoldás támogatja az ADSL modemeket, és új hálózati támadásokat is felismer, mint például az SmbDie és a Helkern/Slammer.

A Kaspersky Anti-Hacker új verziója továbbfejlesztett Stealth Mode szolgáltatást is kínál. Az ilyen módban működő számítógépek blokkolják az összes kívülről jövő Internet csatlakozást, így láthatatlanok a külső behatolók számára, de az Internet elérését lehetővé teszik.

"A Kaspersky Anti-Hacker legújabb verziója az eredeti verzió összes előnyével rendelkezik, de könnyebben használható a felhasználóbarát felületnek köszönhetően, amellyel a felhasználók könnyedén vezérelhetik a program fő funkcióit. Az 1.5 verzió további szolgáltatásokat kínál, amelyek megbízhatóan akadályozzák meg a jogosulatlan hozzáférések összes típusát" -- mondta Denis Zenkin, a Kaspersky Labs kommunikációs vezetője.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.