:

Szerző: Ady Krisztián

2003. október 29. 13:49

Megjelent az On2 által fejlesztett VP6 videokodek végleges változata

Megjelent és letölthető az eddig csak bétaverzióban és kivételezettek számára elérhető, On2 által fejlesztett VP6 videotömörítő kodek végleges változata. A kodek használata személyes célokra ingyenes, így az érdeklődök kipróbálhatják mire is képes az On2 szoftvere.

Megjelent és letölthető az eddig csak bétaverzióban és kivételezettek számára elérhető, On2 által fejlesztett VP6 videotömörítő kodek végleges változata. A kodek használata "személyes" célokra ingyenes, így az érdeklődök kipróbálhatják mire is képes az On2 szoftvere.

Az új kodek amellett, hogy rendkívül alacsony bitrátán is kiváló képminőséget nyújt, a nagyfelbontású televíziózásban használt felbontásokat is támogatja. A sebességoptimalizációnak köszönhetően lehetővé vált a teljes D1 (720x576) felbontáson történő valós idejű tömörítés is, miközben a vállalat közlése szerint a kodek 40 százalékkal jobb képminőséget nyújt az előd VP5 kodeknél. A dekódoláshoz ugyanakkor 50 százalékkal kevesebb processzorteljesítményre van szükség.

A VP6 éppen ezért már sikeresen futtatható az olcsóbb digitális jelfeldolgozó processzorokon (DSP) is, a költséget növelő alprocesszorok használata nélkül, melyekre például MPEG-4 lejátszási képesség beépítése esetén szükség lehet. A VP6 tisztán szoftveres megoldásként is eredményesen futtatható az erősebb DSP-ken és processzorokon.

A rendkívül terhelt külföldi szerver helyett a helyi letöltést ajánljuk, a Video for Windows kodek FTP-szerverünkről is elérhető.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 18:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.