Szerző: Ady Krisztián

2003. október 29. 13:49

Megjelent az On2 által fejlesztett VP6 videokodek végleges változata

Megjelent és letölthető az eddig csak bétaverzióban és kivételezettek számára elérhető, On2 által fejlesztett VP6 videotömörítő kodek végleges változata. A kodek használata személyes célokra ingyenes, így az érdeklődök kipróbálhatják mire is képes az On2 szoftvere.

HIRDETÉS

Megjelent és letölthető az eddig csak bétaverzióban és kivételezettek számára elérhető, On2 által fejlesztett VP6 videotömörítő kodek végleges változata. A kodek használata "személyes" célokra ingyenes, így az érdeklődök kipróbálhatják mire is képes az On2 szoftvere.

Az új kodek amellett, hogy rendkívül alacsony bitrátán is kiváló képminőséget nyújt, a nagyfelbontású televíziózásban használt felbontásokat is támogatja. A sebességoptimalizációnak köszönhetően lehetővé vált a teljes D1 (720x576) felbontáson történő valós idejű tömörítés is, miközben a vállalat közlése szerint a kodek 40 százalékkal jobb képminőséget nyújt az előd VP5 kodeknél. A dekódoláshoz ugyanakkor 50 százalékkal kevesebb processzorteljesítményre van szükség.

A VP6 éppen ezért már sikeresen futtatható az olcsóbb digitális jelfeldolgozó processzorokon (DSP) is, a költséget növelő alprocesszorok használata nélkül, melyekre például MPEG-4 lejátszási képesség beépítése esetén szükség lehet. A VP6 tisztán szoftveres megoldásként is eredményesen futtatható az erősebb DSP-ken és processzorokon.

A rendkívül terhelt külföldi szerver helyett a helyi letöltést ajánljuk, a Video for Windows kodek FTP-szerverünkről is elérhető.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 15:37

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.