Szerző: roberto

2003. október 12. 19:11

Megjelent a Mozilla böngészőprogram-csomag 1.4.1-es kiadása

Pénteken a Mozilla böngészőprogram-csomag stabil ágából

HIRDETÉS

Pénteken a Mozilla böngészőprogram-csomag stabil ágából megjelent a szoftver legújabb kiadása. Az 1.4.1-es változat újdonságokat egyáltalán nem tartalmaz, azonban javítja azokat a hibákat, amelyeket az elmúlt hónapokban találtak a június végén kibocsátott 1.4-es verzióban, és amelyek száma a MozillaZine hírmagazin információi szerint száz körül van. A Mozilla 1.4-es sorozata az eddigi stabil, külső fejlesztőknek is ajánlott 1.0-s ág szerepét vette át, a programcsomagot érintő alapvető változtatások pedig a következő fejlesztői ágakban várhatóak. Amint arról korábban már beszámoltunk, a Mozilla több, önállóan is futtatható program együttesévé (Mozilla Firebird, Mozilla Thunderbird) fog átalakulni, miközben az alapok, a Gecko és a XUL felület megmaradnak.

A 1.4-es sorozat újdonságai közt találjuk az NTLM hitelesítést használó Microsoft web- és proxy szerverekkel való kommunikáció képességét, a böngészőfüles oldalak egyedi kezdőlapbeállítási lehetőségeit, a Mozilla Mail (a csomag levelezőprogramja) apróbb újdonságait, köztük a spamszűrő finomításait, továbbá a Composerben (HTML-szerkesztő) a táblázatok és képek egérrel való átméretezését. A szoftver Windowsra, Mac OS X-re és Linuxra fordított binárisait, valamint a teljes forráskódot szokás szerint a www.mozilla.org-ról tölthetjük le. A Linux rendszerekre fordított binárisok a GCC 3.2-es verziójával készültek, így Linux alatt csak a legújabb, 1.4.2-es Sun Java futtatókörnyezethez mellékelt, szintén GCC 3.2-vel fordított Java plugin használható együtt a Mozilla friss kiadásával.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 16:24

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.