Szerző: roberto

2003. október 7. 00:04

SuSE és Mandrake Linux: frissülőben, elavulóban

A SuSE az elmúlt héten jelentette be, hogy októbertől

A SuSE az elmúlt héten jelentette be, hogy októbertől megszűnik a 2001 júniusában megjelent SuSE Linux 7.2-es verziójának terméktámogatása, a rendszerhez a jövőben már nem készülnek újabb biztonsági frissítések. A cég azonban egy ideig továbbra is támogatja a hetes széria utolsó darabját, a 7.3-as kiadást és természetesen a nyolcas sorozatban megjelent rendszereket (8.0, 8.1, 8.2). A SuSE általában a kiadástól számított két évig biztosítja általános célú terjesztéseihez a javítócsomagokat. További hír, hogy a hónap végére várható SuSE Linux 9.0 (nemzetközi verzió), elődjeihez hasonlóan, megkapta a Free Standards Group LSB (Linux Standard Base) tanúsítványát az IA32-es platformra.

A francia MandrakeSoft kísértetiesen hasonló bejelentéseket tett a napokban, ők a 2002 márciusában kiadott Mandrake Linux 8.2 támogatását szüntették meg, így a jövőben már csak a Mandrake Linux 9.0 és 9.1-es verzióinak felhasználói számíthatnak a gyártó által csomagolt szoftverfrissítésekre, részletesebb termékéletciklus-adatokkal a www.mandrakesecure.net szolgál. Ami pedig a készülőben lévő következő kiadást illeti: a heteken belül megjelenő Mandrake Linux 9.2-re a cég már elfogad előjegyzéseket, a Mandrake felhasználói klub tagjai szokás szerint legalább húsz százalékos kedvezménnyel számolhatnak.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 00:32

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.