Szerző: roberto

2003. október 7. 00:04

SuSE és Mandrake Linux: frissülőben, elavulóban

A SuSE az elmúlt héten jelentette be, hogy októbertől

A SuSE az elmúlt héten jelentette be, hogy októbertől megszűnik a 2001 júniusában megjelent SuSE Linux 7.2-es verziójának terméktámogatása, a rendszerhez a jövőben már nem készülnek újabb biztonsági frissítések. A cég azonban egy ideig továbbra is támogatja a hetes széria utolsó darabját, a 7.3-as kiadást és természetesen a nyolcas sorozatban megjelent rendszereket (8.0, 8.1, 8.2). A SuSE általában a kiadástól számított két évig biztosítja általános célú terjesztéseihez a javítócsomagokat. További hír, hogy a hónap végére várható SuSE Linux 9.0 (nemzetközi verzió), elődjeihez hasonlóan, megkapta a Free Standards Group LSB (Linux Standard Base) tanúsítványát az IA32-es platformra.

A francia MandrakeSoft kísértetiesen hasonló bejelentéseket tett a napokban, ők a 2002 márciusában kiadott Mandrake Linux 8.2 támogatását szüntették meg, így a jövőben már csak a Mandrake Linux 9.0 és 9.1-es verzióinak felhasználói számíthatnak a gyártó által csomagolt szoftverfrissítésekre, részletesebb termékéletciklus-adatokkal a www.mandrakesecure.net szolgál. Ami pedig a készülőben lévő következő kiadást illeti: a heteken belül megjelenő Mandrake Linux 9.2-re a cég már elfogad előjegyzéseket, a Mandrake felhasználói klub tagjai szokás szerint legalább húsz százalékos kedvezménnyel számolhatnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról