Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. október 9. 16:02

Hazai adatvédelmi portál indult

Magyar nyelvű, adatvédelmi tematikájú portál indult a közelmúltban. Az adatvedelem.vilaga.hu címen elérhető oldal hiánypóló a maga nemében, hiszen korábban -- az adatvédelmi biztos weboldalán kívül -- nem volt hasonló témájú magyar nyelvű oldal.

[HWSW] Magyar nyelvű, adatvédelmi tematikájú portál indult a közelmúltban. Az adatvedelem.vilaga.hu címen elérhető oldal hiánypóló a maga nemében, hiszen korábban -- az adatvédelmi biztos weboldalán kívül -- nem volt hasonló témájú magyar nyelvű oldal.

Az adatvédelmi portál nem csak az elektronikus, hanem az élet számos területén felmerülő adatvédelmi kérdésekkel is foglalkozik. Hírei a hazai közéletet is foglalkoztató adatvédelmi kérdésekről éppúgy szólnak, mint a legfontosabb nemzetközi eseményekről.

A portál egyik különleges szolgáltatása az adatvédelmi biztos honlapján található anyagok (beszámolók, állásfoglalások) kereshetősége, melyre az ombudsman weboldalán nincs lehetőség. A portált üzemeltető Szabó Máté -- aki civilben is adatvédelmi szakemberként dolgozik és alkotmányjogot tanít két felsőoktatási intézményben is -- lapunknak elmondta, hogy az adatvédelmi ombudsman oldalán szereplő anyagok közérdekűek, amelyek az alkotmány 61. paragrafusa szerint szabadon terjeszthetők.

A portálon megjelent hírek legtöbbjét szintén adatvédelmi szakemberek írják, bár -- mint Szabó Máté kiemelte -- maga a weboldal független magánkezdeményezés. A portál segítséget kíván nyújtani a polgárok adatvédelemmel kapcsolatos ügyintézéséhez is, így ismerteti például a direkt marketing cégek megkeresésének elkerülését biztosító lehetőségeket, illetve a telefonkönyvben való szereplés kapcsán a szolgáltató üzletszabályzatának idevágó pontjait is.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról