Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Enternet - Invitel: megállapodás az ADSL-ről

Rátonyi Gábor Tamás, 2003. október 30. 15:31
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Megkötötte az ADSL partneri szerződést az Invitel és az Enternet -- tájékoztatta lapunkat az Enternet ügyvezetője. Mint korábban megírtuk : az Invitel aláírásának hiányában több mint száz leendő enternetes ADSL előfizető kényszerült várakozásra, ugyanis a vállalat az Invitel késlekedése miatt nem tudott szolgáltatást nyújtani több körzetben.

[HWSW] Megkötötte az ADSL partneri szerződést az Invitel és az Enternet -- tájékoztatta lapunkat az Enternet ügyvezetője. Mint korábban megírtuk: az Invitel aláírásának hiányában több mint száz leendő enternetes ADSL előfizető kényszerült várakozásra, ugyanis a vállalat az Invitel késlekedése miatt nem tudott szolgáltatást nyújtani több körzetben.

Az Invitel szolgáltatási területén hamarosan bekötik azokat az ADSL-re várakozókat, akik az Enternetnél kötöttek szerződést, s az internetszolgáltató új ügyfelek jelentkezését is tudja fogadni. Az Enternet még 2002-ben kötött az akkori Vivendivel szerződést, hogy a távközlési szolgáltató infrastruktúráját felhasználva nyújtson ADSL hozzáférést. Nem sokkal később azonban a Vivendi elkezdte értékesíteni saját ADSL csomagjait is, melyek kiskereskedelmi ára alacsonyabb volt, mint amennyiért az Enternetnek nagykereskedelmi áron nyújtotta, így kizárta üzleti partnerét a versenyből.

Az Enternet új szerződés megkötését szorgalmazta, amelyet idén tavasszal az internetszolgáltató alá is írt, ám a Vivendi (majd a névváltoztatás után az Invitel) halogatta a szerződés szignózását, így fél évig nem tudott új előfizetőket toborozni az Enternet. A szerződést a közelmúltban végül aláírták az Invitel képviselői, ám az Enternet számára a piac fél éves befagyasztása jelentős hátrányt jelent. Az Invitel területein ugyanis amíg az Enternet nem tudott új előfizetőket toborozni, más szolgáltatók -- így maga az Invitel is -- a potenciális előfizetőkkel már szerződtek.

A két szolgáltató közti vitát az Enternet a Hírközlési Döntőbizottság (HDb) elé vitte, ám a -- vélhetően részben a HDb bevonásának köszönhetően -- időközben felgyorsult szerződéskötési procedúra eljutott az aláírásig, így az Enternet a HDb vizsgálat szüneteltetését kérte.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.