Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. október 30. 15:31

Enternet - Invitel: megállapodás az ADSL-ről

Megkötötte az ADSL partneri szerződést az Invitel és az Enternet -- tájékoztatta lapunkat az Enternet ügyvezetője. Mint korábban megírtuk : az Invitel aláírásának hiányában több mint száz leendő enternetes ADSL előfizető kényszerült várakozásra, ugyanis a vállalat az Invitel késlekedése miatt nem tudott szolgáltatást nyújtani több körzetben.

HIRDETÉS

[HWSW] Megkötötte az ADSL partneri szerződést az Invitel és az Enternet -- tájékoztatta lapunkat az Enternet ügyvezetője. Mint korábban megírtuk: az Invitel aláírásának hiányában több mint száz leendő enternetes ADSL előfizető kényszerült várakozásra, ugyanis a vállalat az Invitel késlekedése miatt nem tudott szolgáltatást nyújtani több körzetben.

Az Invitel szolgáltatási területén hamarosan bekötik azokat az ADSL-re várakozókat, akik az Enternetnél kötöttek szerződést, s az internetszolgáltató új ügyfelek jelentkezését is tudja fogadni. Az Enternet még 2002-ben kötött az akkori Vivendivel szerződést, hogy a távközlési szolgáltató infrastruktúráját felhasználva nyújtson ADSL hozzáférést. Nem sokkal később azonban a Vivendi elkezdte értékesíteni saját ADSL csomagjait is, melyek kiskereskedelmi ára alacsonyabb volt, mint amennyiért az Enternetnek nagykereskedelmi áron nyújtotta, így kizárta üzleti partnerét a versenyből.

Az Enternet új szerződés megkötését szorgalmazta, amelyet idén tavasszal az internetszolgáltató alá is írt, ám a Vivendi (majd a névváltoztatás után az Invitel) halogatta a szerződés szignózását, így fél évig nem tudott új előfizetőket toborozni az Enternet. A szerződést a közelmúltban végül aláírták az Invitel képviselői, ám az Enternet számára a piac fél éves befagyasztása jelentős hátrányt jelent. Az Invitel területein ugyanis amíg az Enternet nem tudott új előfizetőket toborozni, más szolgáltatók -- így maga az Invitel is -- a potenciális előfizetőkkel már szerződtek.

A két szolgáltató közti vitát az Enternet a Hírközlési Döntőbizottság (HDb) elé vitte, ám a -- vélhetően részben a HDb bevonásának köszönhetően -- időközben felgyorsult szerződéskötési procedúra eljutott az aláírásig, így az Enternet a HDb vizsgálat szüneteltetését kérte.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 15:44

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.