Szerző: roberto

2003. október 8. 01:12

A Sun Java Desktop Systemhez a SuSE adja a linuxos alapot

A Sun Microsystems és a SuSE augusztusban globális együttműködési

A Sun Microsystems és a SuSE augusztusban globális együttműködési megállapodást jelentettek be szervertermékek terén, ezt a megállapodást a két cég tovább bővítette, és kiterjesztette a vállati desktop megoldásokra is, derül ki a SuSE tegnapi bejelentéséből. A közlemény szerint a Sun a SuSE Linuxot választotta a néhány hete beharangozott, és várhatóan decemberben megjelenő Java Desktop System linuxos alapjául.

A Sun Java Desktop System, avagy korábbi nevén Mad Hatter, az irodai szoftverhasználatban a jelenleg elterjedt szoftverekkel szemben alternatívát jelentő, biztonságos, vírusokra rezisztens, és más rendszerekkel együttműködő komplett desktop megoldás lesz. A Linux operációs rendszerre épülő új termék tartalmazza a GNOME grafikus munkakörnyezet (a 2.2-es kiadást, néhány 2.4-es módosítással), a StarOffice 7 irodai programcsomagot, a Mozilla 1.4 webböngészőt, az Evolution 1.4 levelezőprogramot, továbbá a RealONE és Macromedia Flash lejátszókat és természetesen a Sun Java 2 Standard Editiont (J2SE 1.4.2). A teljes csomagért várhatóan gépenként 100 dollárt kér majd a Sun.


Képernyőkép a Sun Java Desktop Systemről, az előtérben a magyar
fejlesztésű jDictionary szótárprogram (forrás: Sun) [+]

"A Linux desktop óriási pillanatának vagyunk tanúi" -- kommentálta a bejelentést Richard Seibt, a SuSE Linux AG elnök-vezérigazgatója, hozzátéve, hogy "hiszünk abban, hogy egy olyan vállalattal, mint a Sun, amely világszerte elérhetőséget, piacot és terméktámogatást biztosít, mindez csak tovább élénkülhet". A Java Desktop System számos nyílt forráskódú technológiát hasznosító integrált megoldás lesz, a készülő termék a SuSE Linux Enterprise Serverből, illetve a SuSE Linux Desktopból átvett telepítési és felügyeleti képességeket valamint nyelvi támogatást gyúrja majd egybe a GNOME környezettel, illetve a Sun által kiválasztott alkalmazásokkal.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 01:08

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.