Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 8. 15:10

Október 24-én támad a Párduc

Az Apple ma bejelentette, hogy október 24-től kapható legújabb operációs rendszere, a Mac OS X Panther. A 10.3 verziójú szoftver megjelenése alkalmából az Apple kiskereskedelmi üzleteiben nagyszabású rendezvényeket tartanak, ahol bemutatják az operációs rendszer új szolgáltatásait.

Az Apple ma bejelentette, hogy október 24-től kapható legújabb operációs rendszere, a Mac OS X "Panther". A 10.3 verziójú szoftver megjelenése alkalmából az Apple kiskereskedelmi üzleteiben nagyszabású rendezvényeket tartanak, ahol bemutatják az operációs rendszer új szolgáltatásait.

"A Panther igazi áttörést jelent az operációs rendszerek tekintetében" -- mondta Steve Jobs, az Apple elnök-vezérigazgatója. "A több mint 150 új szolgáltatással olyan újításokat kínálunk, amely a versenytársak operációs rendszereiben még évekig nem lesznek elérhetőek."

A Panther új szolgáltatásai közé tartozik a teljesen áttervezett Finder, amelynek fájlkeresési funkciója akár hatszor is gyorsabb lehet az OS X 10.2-ben található megoldásnál. Az Apple állítása szerint a szoftver fejlesztői javítottak az ablakok kezelésén és elrendezésén is. A vállalat kiemelte még a Pantherben található iChat AV alkalmazást, amely videokonferencia-lehetőséget kínál.

Az Apple közölte, hogy a Panther megújult levelezőprogramot tartalmaz, amely a korábbiaknál fejlettebb spamszűrő funkcióval bír. A Panther csomagnak emellett részei lesznek az Apple "digitális életstílus" szoftverei, azaz az iSync, iCal, iPhoto, iMovie, iTunes, valamint a Safari webböngésző.

A Panther október 24-én este 8 órától lesz kapható az Apple kiskereskedelmi üzleteiben és mától előrendelhető a vállalat internetes boltjában. A szoftver ára 129 dollár, az öt felhasználóra érvényes "családi" licencért 199 dollárt kell fizetni. Azok a felhasználók, akik most vásárolnak új Mac számítógépet, mindössze 20 dolláros postaköltségért vehetik meg a frissítést.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról