Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Symantec: hiperaktív aktiváció

Barna József, 2003. október 31. 15:57
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[CNET] A Symantec legújabb biztonsági alkalmazáscsomagjának termékaktivációs modulja hibásan működik együtt egyes számítógép-konfigurációkkal: nem engedélyezi a szoftver használatát, jelentette be a vállalat tegnap.

hirdetés
[CNET] A Symantec legújabb biztonsági alkalmazáscsomagjának termékaktivációs modulja hibásan működik együtt egyes számítógép-konfigurációkkal: nem engedélyezi a szoftver használatát, jelentette be a vállalat tegnap.

Felhasználók hívták fel a Symantec figyelmét a hibára, mely a Norton Internet Security 2004 csomag angol nyelvű változatát érinti. A Norton Antivirus 2004, Norton Internet Security 2004, Norton Antispam 2004 és Norton SystemWorks 2004 alkalmazásokat tartalmazó csomag egyes esetekben nem fogadja el a termékaktivációt, és a számítógép minden egyes újraindítása után kéri az aktivációs kódot. Néhány próbálkozás -- az aktivációs limit elérése -- után pedig a szoftver nem hajlandó elindulni.

Del Smith, a vállalat termékmenedzsere elmondta, hogy mérnökeiknek sikerült reprodukálnia a hibát, mely egy bizonyos típusú konfigurációban fordul csak elő. A feladat nem volt egyszerű, így a vállalat a felhasználók segítségét kérte a felderítésben. Smith azt javasolja mindazoknak, akiknél előfordul a hiba, hogy ne indítsák újra számítógépeiket.

A Symantec nemrég csatlakozott azokhoz a szoftvergyártókhoz, melyek a kalózkodás visszaszorítása érdekében bevezették a terméket egy adott konfigurációhoz kötő termékaktivációt. A vállalat aktivációs rendszere egy egyedi alfanumerikus kulcsot generál a PC konfigurációjának azonosítására, majd azt az adott szoftver regisztrációs kódjához köti. A licencinformációkat a számítógép merevlemezén tárolja, és egy regisztrációs kód esetében legfeljebb öt aktivációt engedélyez.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!