Szerző: Barna József

2003. október 31. 15:57:18

Symantec: hiperaktív aktiváció

[CNET] A Symantec legújabb biztonsági alkalmazáscsomagjának termékaktivációs modulja hibásan működik együtt egyes számítógép-konfigurációkkal: nem engedélyezi a szoftver használatát, jelentette be a vállalat tegnap.

[CNET] A Symantec legújabb biztonsági alkalmazáscsomagjának termékaktivációs modulja hibásan működik együtt egyes számítógép-konfigurációkkal: nem engedélyezi a szoftver használatát, jelentette be a vállalat tegnap.

Felhasználók hívták fel a Symantec figyelmét a hibára, mely a Norton Internet Security 2004 csomag angol nyelvű változatát érinti. A Norton Antivirus 2004, Norton Internet Security 2004, Norton Antispam 2004 és Norton SystemWorks 2004 alkalmazásokat tartalmazó csomag egyes esetekben nem fogadja el a termékaktivációt, és a számítógép minden egyes újraindítása után kéri az aktivációs kódot. Néhány próbálkozás -- az aktivációs limit elérése -- után pedig a szoftver nem hajlandó elindulni.

Del Smith, a vállalat termékmenedzsere elmondta, hogy mérnökeiknek sikerült reprodukálnia a hibát, mely egy bizonyos típusú konfigurációban fordul csak elő. A feladat nem volt egyszerű, így a vállalat a felhasználók segítségét kérte a felderítésben. Smith azt javasolja mindazoknak, akiknél előfordul a hiba, hogy ne indítsák újra számítógépeiket.

A Symantec nemrég csatlakozott azokhoz a szoftvergyártókhoz, melyek a kalózkodás visszaszorítása érdekében bevezették a terméket egy adott konfigurációhoz kötő termékaktivációt. A vállalat aktivációs rendszere egy egyedi alfanumerikus kulcsot generál a PC konfigurációjának azonosítására, majd azt az adott szoftver regisztrációs kódjához köti. A licencinformációkat a számítógép merevlemezén tárolja, és egy regisztrációs kód esetében legfeljebb öt aktivációt engedélyez.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 12:13

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.