Szerző: Barna József

2003. október 31. 15:57

Symantec: hiperaktív aktiváció

[CNET] A Symantec legújabb biztonsági alkalmazáscsomagjának termékaktivációs modulja hibásan működik együtt egyes számítógép-konfigurációkkal: nem engedélyezi a szoftver használatát, jelentette be a vállalat tegnap.

[CNET] A Symantec legújabb biztonsági alkalmazáscsomagjának termékaktivációs modulja hibásan működik együtt egyes számítógép-konfigurációkkal: nem engedélyezi a szoftver használatát, jelentette be a vállalat tegnap.

Felhasználók hívták fel a Symantec figyelmét a hibára, mely a Norton Internet Security 2004 csomag angol nyelvű változatát érinti. A Norton Antivirus 2004, Norton Internet Security 2004, Norton Antispam 2004 és Norton SystemWorks 2004 alkalmazásokat tartalmazó csomag egyes esetekben nem fogadja el a termékaktivációt, és a számítógép minden egyes újraindítása után kéri az aktivációs kódot. Néhány próbálkozás -- az aktivációs limit elérése -- után pedig a szoftver nem hajlandó elindulni.

Del Smith, a vállalat termékmenedzsere elmondta, hogy mérnökeiknek sikerült reprodukálnia a hibát, mely egy bizonyos típusú konfigurációban fordul csak elő. A feladat nem volt egyszerű, így a vállalat a felhasználók segítségét kérte a felderítésben. Smith azt javasolja mindazoknak, akiknél előfordul a hiba, hogy ne indítsák újra számítógépeiket.

A Symantec nemrég csatlakozott azokhoz a szoftvergyártókhoz, melyek a kalózkodás visszaszorítása érdekében bevezették a terméket egy adott konfigurációhoz kötő termékaktivációt. A vállalat aktivációs rendszere egy egyedi alfanumerikus kulcsot generál a PC konfigurációjának azonosítására, majd azt az adott szoftver regisztrációs kódjához köti. A licencinformációkat a számítógép merevlemezén tárolja, és egy regisztrációs kód esetében legfeljebb öt aktivációt engedélyez.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 00:43

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.