:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 2. 16:02

A Symantec bejelentette a Norton Internet Security 2004-et

A Symantec bejelentette a Norton Internet Security 2004-et. A szoftver átfogó védelmet biztosít napjaink leggyakoribb internetes veszélyforrásai ellen, valamint kibővített védelmet ad a kémszoftverek és a nemkívánatos e-mailek ellen,: egyetlen, szorosan integrált programcsomagban egyesíti a Symantec legjobb vírusellenes, tűzfal, behatolás-érzékelő, titkosságvédő, levélszemét- és tartalomszűrő megoldásait.

A Symantec bejelentette a Norton Internet Security 2004-et. A szoftver átfogó védelmet biztosít napjaink leggyakoribb internetes veszélyforrásai ellen, valamint kibővített védelmet ad a kémszoftverek és a nemkívánatos e-mailek ellen,: egyetlen, szorosan integrált programcsomagban egyesíti a Symantec legjobb vírusellenes, tűzfal, behatolás-érzékelő, titkosságvédő, levélszemét- és tartalomszűrő megoldásait.

"A felhasználókat egyre növekvő számú internetes veszélyforrás fenyegeti, mint például a közelmúltban dúló Blaster és Sobig féreg. A támadások növekedését részben a folyamatos hálózati kapcsolatban levő, szélessávú szolgáltatások és a hordozható számítógépek váltották ki" -- jelentette ki Steve Cullen, a Symantec Fogyasztói és Ügyféltermék részlegét vezető alelnöke. "Hatékony és mégis egyszerűen kezelhető internetvédelmi programcsomagunk megjelentetésével a Symantec a kezdőtől a szakértőig minden felhasználó számára egyszerűbbé teszi rendszere védelmét."

A Norton Internet Security 2004 része a kibővített veszélyfelismeréssel rendelkező Norton AntiVirus 2004. Az új eljárás felismeri a feljövőben levő, nem vírusjellegű veszélyforrások közül a kém- és reklámszoftvereket, valamint a billentyűzést naplózó programokat. Ezek a szélhámos alkalmazások veszélybe sodorhatják a rendszerek biztonságát, kutathatnak a titkos adatok között, illetve nyomon követhetik a netezést.

A Norton Internet Security 2004 része az új Norton AntiSpam 2004, amely önműködően ismeri fel és szűri ki a nemkívánatos reklámleveleket, más néven a spam-et, avagy levélszemetet. A Norton AntiSpam 2004 az összes szabványos POP3 e-mail programmal működik, és önműködően beépül a legújabb Microsoft Outlookba, Outlook Expressbe, illetve Eudorába, ahol hatékonyan kiszűri és megsemmisíti a felhasználó bejövő levelei között érkező levélszemetet. A Norton AntiSpam 2004 többrétegű szűrése minimálisra csökkenti a hamis találatokat, amelyek az egyéb levélszemétszűröket sújtják.

A Norton Internet Security 2004 a Norton Personal Firewall 2004-et is tartalmazza. A Norton Personal Firewall új változatában megjelenő eljárás a hordozható gépek felhasználóinak a kapcsolódásra használt hálózattól függetlenül azonnali védelmet nyújt a netes veszélyforrások ellen. Ha a hordozható gépet egy új, vagy előzőleg elmentett hálózathoz kapcsolják, a Norton Personal Firewall 2004 annak megfelelően átállítja a tűzfal beállításait. Ezen a módon a különböző helyen levő eltérő hálózatokhoz kapcsolódó felhasználók is megfelelő netes védelemben részesülnek. A Norton Personal Firewall 2004 új, használatot megkönnyítő összetevője a tűzfal beállításaihoz az Internet Explorerből teszi lehetővé a hozzáférést.

A Norton Personal Firewall a Bugbear, a Nimda, a Code Red és a hasonló, komoly veszélyforrások hatásának megakadályozására nagyhatású behatolás-érzékelő eljárást használ. Ezzel a rendszerrel a tűzfal rendszerhatárt védő működése még egy védelmi réteggel bővül. A behatolás-érzékelő rendszer az internetforgalom mindenkori tartalmát figyelve önműködően és hatékonyan állítja meg az internet felől érkező támadásokat.

A Norton Internet Security 2004 segít a netező gyerekektől távol tartani a nem helyénvaló anyagokat. A Norton Parental Control megakadályozza a hozzáférést a gyermekek számára nem való hírcsoportokhoz és webhelyekhez. A Norton Parental Controllal egyedi internetelérési jogokat lehet beállítani a PC-t használó minden gyerek és felnőtt számára.

A Norton Internet Security 2004 Professional a Norton Internet Security 2004 összes komponensét tartalmazza, ezenkívül a kis- és otthoni irodai felhasználók, valamint a szakemberek számára további elemeket is tartalmaz. Az adat-helyreállító eljárás megvédi és szükség esetén helyreállítja a véletlen törlés vagy vírusfertőzés következtében sérült fontos alkalmazásokat és fájlokat. Az adattakarítás a szükségtelenné vált titkos fájlok minden nyomát eltávolítja.

A webes eszközök az internetezésből visszamaradt, szükségtelenné vált fájlok törlésével, illetve a betárcsázós internetkapcsolat megszakadásának megakadályozásával segítik elő a termelékenységet. A Norton Internet Security 2004 Professional-lal a munkacsoport rendszergazdája bizonyos fajta, a termelékenységet akadályozó webhely-kategóriák elérésének korlátozására többféle felhasználói munkakörnyezetet hozhat létre. A Norton Internet Security 2004 Professional egyetlen licencként, illetve a kis irodák számára 5 és 10 felhasználós csomagként is kapható lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.