:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 23. 15:28

A várakozásoknak megfelelően fogy a Nokia N-Gage

A Nokia bejelentette, hogy hordozható játékkonzolja, az N-Gage a várakozásoknak megfelelően fogy. A vállalat állítása szerint a két hete megvásárolható készülékből világszerte 400 ezer darab talált gazdára.

A Nokia bejelentette, hogy hordozható játékkonzolja, az N-Gage a várakozásoknak megfelelően fogy. A vállalat állítása szerint a két hete megvásárolható készülékből világszerte 400 ezer darab talált gazdára.

"Úgy vélem, hogy elsősorban Európában az értékesítési adatok megfelelnek a várakozásoknak" -- mondta Ilkka Raiskinen, a Nokia szórakozásért és multimédiáért felelős alelnöke. A felmérések szerint az N-Gage elsősorban a húsz és negyven év közötti férfiak körében népszerű.

Raiskinen elmnondta, hogy az amerikai eladásokat több disztribútor bevonásával lehetne fellendíteni, ezen kízül nagy szükség lenne arra is, hogy a készülék több üzletben legyen megvásárolható. Az Egyesült Államokban jelenleg a T-Mobile kínálatában kapható az N-Gage, de a hét elején nyilvánosságra hozott megállapodás értelmében hamarosan az AT&T Wireless is forgalmazni fogja.

A Nokia közölte, hogy az "N-Gage Arena" nevű internetes portált -- amelyen keresztül a felhasználók egymás ellen játszhatnak, szoftvereket tölthetnek le és játékokkal kapcsolatos híreket olvashatnak -- egy nap átlagosan ötezren látogatják.

A Nokia Series 60 szoftverplatformra épülő N-Gage egy háromsávos mobiltelefont, egy FM-rádiót, egy MP3-lejátszót, valamint egy Java-alapú játékkonzolt rejt magában. A készülék lelke egy 100 MHz-es ARM9 mikroprocesszor, a játékok élvezetét egy 176x208 pixel felbontású, 4096 színű kijelző segíti elő.

A felhasználók MMC memóriakártyán vásárolhatják majd meg a játékokat, de le is tölthetik azokat. Az N-Gage lehetőséget biztosít majd többjátékos csatákra is, a készülékeket Bluetooth hálózaton vagy az interneten (GPRS) keresztül lehet összekapcsolni. Az N-Gage Európában 300 euróért, az Egyesült Államokban 299 dollárért kapható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.