eco@tech archívum - 2004 május

2004
május

0

Szerverpiaci jelentés az IDC-től

2004. május 28. 10:56

A Gartner után az International Data Corp. piackutató cég is közzétette a globális szerverpiac első negyedéves alakulásával kapcsolatos adatait. Az IDC szerint az első negyedévben a szerverek forgalma éves szinten 7,3 százalékkal 11,5 milliárd dollárra emelkedett. Sorozatban ez volt a negyedik olyan negyedév, amikor nőttek a szerverek eladásai.

0

Áprilisban több mint harmadával nőtt a félvezetőpiac

2004. május 28. 10:07

A Handelsbanken Capital Markets csütörtöki becslése szerint félvezetők globális forgalma áprilisban 16,76 milliárd dollár volt, ami a megelőző hónaphoz képest 3 százalékos növekedést, tavaly áprilishoz képest pedig 35,3 százalékos ugrást jelent. Idén márciusban éves szinten 32,3 százalék, februárban pedig 30,8 százalék volt a félvezetőpiac növekedése éves szinten.

0

Magasan a HP ügyfelei a legelégedettebbek

2004. május 27. 14:21

[Computerworld] A Computerworld amerikai informatikai magazin és az InterUnity Group felmérést végzett 10 nagy informatikai beszállító ügyfeleinek elégedettségével kapcsolatban. A termékek minőségére, az ügyfélszolgálat színvonalára, az üzleti teljesítményhez való hozzájárulásra, megtérülésre irányuló kérdésekre adott válaszokból egyértelműen a jellemzően hardvergyártóként ismert vállalatok közül kerülnek ki győztesen.

0

Kiváló kilátások a PC-piacon

2004. május 27. 09:41

Az idén és jövőre is jelentősen növekedik a PC-piac -- áll a Piper Jaffray által közzétett előrejelzésben. A befektetési bank prognózisa szerint az eladott PC-k száma az idén 15 százalékkal 177 millióra nőt, jövőre pedig további 12 százalékkal 197 millióra emelkedik.

0

Áprilisban volt a legalacsonyabb a mobilpenetráció növekedése

2004. május 27. 09:13

Az utóbbi időszak legalacsonyabb növekedését voltak kénytelenek elkönyvelni a mobilszolgáltatók: mindössze 3580-nal növekedett a forgalmazó, aktív SIM-kártyák száma -- derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság februári digitális gyorsjelentéséből. Noha a csak hívásfogadásra használt kártyácskák száma közel ötvenezerrel növekedett, számuk jelenleg 8 096 163, ezekből több mint félmillió valószínűleg az otthoni fiók mélyén lapul. A beszélgetésre is használt kártyák száma 7 443 260, ami a márciusi 7 439 680-hoz képest csak 3580-nal több.

0

A PeopleSoft elutasította az Oracle legújabb felvásárlási ajánlatát is

2004. május 26. 16:32

Amint azt várni lehetett, a PeopleSoft igazgatótanácsa azt tanácsolja a cég részvényeseinek, hogy utasítsa el az Oracle által a részvényekért kínált 21 dolláros vételárat. A PeopleSoft emellett kitart azon álláspontja mellett, hogy az Oracle ajánlata versenyellenes, ezért a felvásárlás semmilyen vételár mellett nem folytatható le.

0

Már elérhető a BlackBerry a Vodafone-nál

2004. május 26. 14:06

A Vodafone honlapja szerint vállalati ügyfelek számára már itthon is elérhető a kommunikációs lehetőségeket nagyban kiterjesztő, zsebben hordható mobil iroda, a BlackBerry. A készülék és a hozzá kapcsolódó szolgáltatás professzionális, teljes értékű levelezőszolgáltatást nyújt a mobilszolgáltató GSM/GPRS hálózata segítségével. Az apró készülék minden időszakban könnyedén elérhetővé teszi a rendkívül fontos adatokat, a vállalati postafiókba érkező e-maileket pedig azonnal továbbítja a felhasználó készülékére, aki azt a készülék teljes billentyűzetével gyorsan megválaszolhatja.

0

Az IBM növelte előnyét a globális szerverpiacon

2004. május 26. 11:12

A Gartner piackutató cég az amerikai piacra vonatkozó adatok után közzétette a globális szerverpiacra vonatkozó első negyedéves felmérésének eredményeit is. Az adatok szerint az IBM növelte előnyét a második helyezett HP-vel szemben, a negyedik Dell pedig hajszálnyira megközelítette a harmadik helyezett Sunt. A globális szerverpiac az első negyedévben 9,3 százalékkal 11,81 milliárd dollárra nőtt -- állítja a Gartner.

0

Karcsúsít a Hynix Semiconductor

2004. május 25. 12:19

A Citigroup Venture Capital mintegy 950 milliárd koreai wont (810 millió amerikai dollárt) fizet a Hynix Semiconductor nem-memóra üzletágaiért -- állítja a koreai Chosun Ilbo internetes lap. A Hynix legnagyobb hitelezői és tulajdonosai csütörtökön döntenek az üzletágak értékesítéséről. A hitelezők többsége elfogadta a Citigroup által ajánlott árat és feltételeket, az összes akadály elhárult a tranzakció elöl -- mondta az egyik hitelező bank magát megnevezni nem kívánó képviselője.

0

A Dell megelőzte a Sunt az amerikai szerverpiacon

2004. május 25. 10:58

A Gartner által közzétett adatok szerint az első negyedévben 7 százalékkal növekedett az amerikai szerverpiac. Az IBM és a Dell jelentősen növelte forgalmát, a Sun és a HP bevétele azonban meredeken csökkent.

0

Cisco-konferencia: az internet szerepe az oktatásban

2004. május 24. 16:05

[Lenhardt & Weichinger] A Cisco Systems Budapesten tart konferenciát az internetes technológiák felsőoktatásban betöltött szerepéről. A felsőoktatás előtt álló kihívásokkal és az internet szerepével foglalkozó rendezvényt Magyar Bálint oktatási miniszter nyitotta meg.

0

Világszerte megkezdődött a PC-k cseréje

2004. május 21. 15:01

Az idén világszerte mintegy 100 millió PC-t cserélnek le tulajdonosaik újabb konfigurációkra, jövőre pedig további 120 millió személyi számítógép helyett vásárolnak újat -- jövendöli a Gartner Dataquest piackutató vállalat.

0

Látványosan nőtt a hálózati eszközök piaca az első negyedévben

2004. május 21. 11:41

A hálózati kapcsolók és útvonalválasztók forgalma az első negyedévben 3,2 milliárd dollárt tett ki, ez a megelőző negyedévvel összehasonlítva 16 százalékos növekedést jelent -- derül ki a DellOro Group által közzétett adatokból. Az első negyedév rendszerint gyengébben szokott sikerülni a negyedik negyedévnél.

0

Sokan nem jelentik be a címváltozást -- számhordozási tapasztalatok a Vodafone-tól

2004. május 20. 14:34

Május 1-től, azaz három hete élhetnek a mobil számhordozás lehetőségével, és élvezhetik a komplikációmentes szolgáltatóváltás előnyeit hazai mobilelőfizetők. A Vodafone Magyarország Rt. sajtótájékoztató keretében számolt be az elmúlt három hét tapasztalatairól és egészen friss, alig néhány órája lezárt számokat, adatokat árult el a számhordozást kérelmező ügyfelekkel kapcsolatosan.

0

Kazincbarcikán és Miskolcon is elindulhat a Cisco Hálózati Akadémia képzés

2004. május 20. 11:52

[Lenhardt & Weichinger] Az AES magyarországi társaságai ma bejelentették, hogy együttműködési megállapodást írtak alá két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei iskolával, azzal a céllal, hogy magas szintű informatikai képzések bevezetésére kerüljön sor. A megállapodás értelmében az AES 8 millió forint támogatást nyújt a miskolci Bláthy Ottó Szakközépiskola és a kazincbarcikai Irinyi János Szakközépiskola részére, ahol a támogatásnak köszönhetően elindulhat a nemzetközileg elismert Cisco Hálózati Akadémia képzés.

0

Mégsem olyan forró üzlet a vezeték nélküli internet?

2004. május 19. 16:08

Napokon belül beszünteti a működést a Cometa Networks, a vezeték nélküli internetes hozzáférési pontokat üzemeltető vállalat ugyanis képtelen volt további tőkét bevonni, enélkül pedig ellehetetlenült. A Wi-Fi robbanás egyik első éllovasa megalakulása után olyan óriásvállalatoktól kapott tőkeinjekciót, mint az Intel, az IBM és az AT&T. A cég közölte, hogy további működéséhez újabb tőkebevonásra lenne szükség, a potenciális befektetők azonban nem látnak megfelelő garanciákat, ezért a vállalat felfüggeszti tevékenységét.

0

Tegnap debütált élesben a Lufthansa repülőgépes internetszolgáltatása

2004. május 19. 11:50

A Lufthansa München és Los Angeles közötti, 452-es járata volt a világ első repülőgépe, amelyen az utasok kereskedelmi szolgáltatásként internetelérést vásárolhattak. A német légitársaság közleménye szerint 2006-ig az összes, Münchenből és Frankfurtból induló, tengerentúli járatának fedélzetén elérhető lesz az internet.

0

Ingyenes vasárnapi hívások a TELE2-vel

2004. május 19. 10:10

[Noguchi Communications] E hét vasárnapján, május 23-án a TELE2-vel egész nap ingyen hívhatóvá válnak a vezetékes számok belföldön. A hívás díja a helyközi II-es és belföldi távolsági hívások esetében 24 órán át 0 Ft lesz.

0

Új MMS tartalmak a T-Mobile-tól

2004. május 18. 14:07

A T-Mobile az eddigiek mellett három új infoMMS tartalomszolgáltatást indít útjára és ezzel egyedülálló választékot kínál ügyfeleinek.

0

Elkészült az AMD új chipgyárának épülete

2004. május 18. 10:14

Az AMD tegnap tartotta a németországi Drezdában épülő félvezetőgyárának a Fab 36-nak bokrétatűzési ünnepségét, amelyen a vállalat elnök-vezérigazgatója, Hector Ruiz mellett Gerhard Schröder német kancellár is megjelent.

0

Dél-Korea a legversenyképesebb az IT területén

2004. május 18. 09:34

[The Korea Times] A dél-koreai informatikai és távközlési minisztérium vasárnap jelentette be, hogy birtokába került egy OECD -- Organization for Economic Cooperation and Development -- jelentés, mely alapján Dél-Korea informatikai ipara ismét a legversenyképesebbnek bizonyult a tagországok közül.

0

IHM mérleg: két év szabályozás, két év információszabadság

2004. május 17. 17:00

A távközlési világnapon tartott sajtótájékoztatón ismertette a tárca két éves munkájának eredményeit az informatikai és hírközlési miniszter, Kovács Kálmán. Elhangzott: a minisztérium első két éve a szabályozás jegyében telt, a következő két évet az információszabadsággal kapcsolatos erőfeszítések jellemzik majd.

0

Csökkenő bevétel mellett növekvő nyereség a Graphisoftnál

2004. május 17. 16:44

Az ArchiCAD szoftveréről ismert, a világ egyik vezető számítógépes tervezés AEC (építészet-épületgépészet-kivitelezés) szoftverfejlesztő cége a Graphisoft a 2004. március 31-én végződő negyedévben üzemi eredményét 6,3 százalékkal, egy részvényre jutó nyereségét közel 50 százalékkal növelte.

0

Csökken a spamek aránya?

2004. május 17. 15:51

A MessageLabs, a világ vezető kihelyezett e-mail biztonsági vállalata közzétette felmérését a kéretlen reklámlevelek és vírusok trendjeiről. A MessageLabs által 2004 áprilisában átvizsgált 841,4 millió e-mail közül 77,8 millió (9,2%) tartalmazott vírust, és 568,9 millió (67%) volt spam.

0

A várakozásokat alulmúló, de erős eredményekről számolt be a Deutsche Telekom

2004. május 17. 14:22

A világ egyik meghatározó távközlési társasága, a Deutsche Telekom (DT) az idei első negyedévben a bevételek 2,7 százalékos bővüléséről adott számot, megközelítve a 14 milliárd eurót. A bruttó profitrátán kívül a csoport összes eredménye romlott az egy évvel korábbihoz képest, alulmúlva a várakozásokat. Csökkenő adósságállomány mellett javult a csoport hitelminősítése.

0

Egyszerű trükkel megbéníthatók a Wi-Fi hálózatok

2004. május 17. 14:08

Egy ausztrál biztonságtechnikai vállalat hibát fedezett fel a 802.11b szabványban, amelynek segítségével rosszindulatú felhasználók egy adott helyen mindenféle kommunikációt megbéníthatnak.

0

Kiemelkedő érdeklődés a Computex 2004 informatikai kiállítás iránt

2004. május 17. 10:50

Az idén várhatóan a korábbiaknál is nagyobb látványosság lesz a Távol-Kelet legjelentősebb informatikai szakkiállítása, a Computex. A szervezők szerint a június 1-én kezdődő kiállításon számos olyan vállalat mutatja be termékeit, amely eddig távol maradt a Computextől.

0

Leválasztaná memóriagyártó üzletágát az Infineon

2004. május 14. 12:13

Az Infineon Technologies önálló vállalattá szervezné, esetleg eladná memóriagyártó részlegét -- írja a Financial Times. A német chipgyártó az előző két év során jelentős veszteséget halmozott fel, amelynek elsősorban a DRAM-üzletág, illetve a DRAM-piac változékonysága voltak az okai. Noha a cég kitűzött célja, hogy egyre inkább függetlenítse magát a DRAM-gyártástól és értékesítéstől, a bevételek mintegy 40 százaléka továbbra is ebből a termékszegmensből származik.

0

Itanium 2 processzorokra épül a világ második legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépe

2004. május 14. 11:00

A California Digital, a Quadrics és az Intel bejelentették, hogy a Lawrence Livermore National Laboratory részére egy 4096 Itanium 2 processzort tartalmazó fürtözött rendszert építettek. A Thunder, azaz Mennydörgés névre keresztelt számítógép a tesztek szerint 19,94 teraFLOPS (billió lebegőpontos művelet másodpercenként) teljesítményre képes, ezzel az NEC Earth Simulator mögött a világ második leggyorsabb rendszere.

0

Csökkenő szoftverlicenc-bevétel a BEA Systemsnél

2004. május 14. 10:32

A BEA Systems csütörtökön emelkedő negyedéves forgalomról és nyereségről számolt be, azonban az új szoftverlicencek értékesítéséből származó bevétel elmaradt az elemzők elvárásaitól.

0

Elkészült az első elektronikus számla Magyarországon

2004. május 14. 10:16

[Morpho] A NetLock Kft. a Wizz Air Hungary Kft. részére kibocsátotta Magyarország első elektronikus számláját. Az elektronikus számlakibocsátás törvényi szabályozásának hatályosulása amellett, hogy egybeesik uniós csatlakozásunkkal, hatalmas áttörést jelent a hazai elektronikus ügyintézés széleskörű elterjedésében.

0

A mobiltelefon-felhasználókat nem érdekli a számhordozhatóság

2004. május 14. 09:39

A telefonszám hordozhatóságának lehetősége egyáltalán nem növelte meg a szolgáltatót váltó előfizetők számát -- derül ki az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) által közzétett jelentésből. Az Egyesült Államokban tavaly november óta van lehetőség szolgáltató-váltás esetén a telefonszám megtartására.

0

Várakozásokat meghaladó negyedévet zárt az F-Secure Corporation

2004. május 13. 11:20

[Morpho Communications] 2004 első negyedévében az F-Secure 10,5 millió eurós bevételről számolt be. A cég működéséből 0,8 millió euró nyereség származott, amely 1,0 millió euró növekedést jelent 2003 első negyedévéhez képest. A tartalombiztonsági bevételek 46 százalékkal nőttek az egy évvel korábbi időszakhoz képest, ami felülmúlta a várakozásokat, hiszen az első negyedév eredményei általában mindig szerényebbek.

0

Triple Play demonstrációt tartott az Ericsson a nyolcadik hazai Szakmai Napon

2004. május 13. 09:42

Az Ericsson Magyarország idei, immár nyolcadik szakmai napjának központi témája a vezetékes és mobil hálózatok jelene és jövője volt a Multimédia mindenhol -- fókuszban a sávszélesség mottó égisze alatt. Az Ericsson Szakmai Nap kitekintést adott a telekommunikációs trendek és tapasztalatok hazai és nemzetközi vonatkozásaira.

0

Egyedülálló mobil fizetési megoldás a Budapest Bank ügyfeleinek

2004. május 12. 15:28

Újabb szereplők felé nyitott, egységes platform, rugalmas felhasználási lehetőség és páratlan biztonság jellemzi azt a világon több szempontból is egyedülálló, a Pannon GSM és a T-Mobile Magyarország együttműködésének köszönhetően megvalósult mobil fizetési megoldást, amely bármely magyarországi bank, közműszolgáltató, illetve azok ügyfelei számára elérhető.

0

IHM: vége az adatforgalmi korlátos internetszolgáltatásnak?

2004. május 12. 15:00

Az informatikai és Hírközlési minisztérium HHÁT-2-es jelű pályázatán támogatást nyert internetszolgáltatóknál elképzelhető, hogy elbúcsúzhatnak az adatforgalmi korlátozás fogalmától -- legalábbis a pályázaton nyert összegből finanszírozott bekötések kapcsán, mivel a kiírásban időben és adatforgalomban korlátlan internet-hozzáférés biztosítását írták elő.

0

Tőzsdére megy az LG.Philips

2004. május 11. 16:36

Tőzsdén jegyzett cég lesz a TFT-kijelzők legnagyobb gyártója, az LG.Philips. A vállalat 2,3 billió koreai won (1,96 milliárd dollár) értékű tőzsdei bevezetésére július közepén kerülhet sor -- derül ki a Dél-Koreai Pénzügyi Főfelügyelethez eljuttatott dokumentumokból.

0

Az SWI szervertermébe költöznek a Deltha Rendszerház gépei

2004. május 11. 10:13

Együttműködési megállapodást írt alá az SWI és a Deltha Rendszerház, melynek értelmében a Deltha szervereit SWI szervertermében helyezi el. Ezzel az SWI-nél hostolt szerverek száma már 100 fölé emelkedett. A szerverekhez az SWI adja a 0-24 órás ügyfélszolgálatot, operátori felügyeletet is valamint gondoskodik a ma.hu és több ismert internetes portált működtető szerverek teljes körű felügyeletéről és adminisztrációjáról.

0

Újabb ingyenes WLAN hot spotok Budapesten

2004. május 10. 17:11

Újabb ingyenes WLAN hot spotokat alakított ki Budapesten a HuWiCo nonprofit közösség . Az internetszolgáltatás igénybevételéhez 802.11b vagy 802.11g csatlakozóval felszerelt laptopra vagy kéziszámítógépre van szükség.

0

Bemutatkozott a hírközlési fogyasztói jogok képviselője

2004. május 10. 15:51

Ma délelőtt sajtótájékoztatón mutatkozott be Juhász Károly, a Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője Hivatalának vezetője. A hivatal a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) égisze alatt működik, Juhászt április elején nevezték ki képviselővé.

0

Megnyílt az első T-Mobile üzlet

2004. május 10. 09:13

Szombaton elsőként a MOM Park bevásárlóközpontban nyílt meg a T-Mobile arculat szerint átalakított, eddig westelesként működő márkabolt, és a ma újabb üzletek (Europark bevásárlóközpont, Eger, Szekszárd, Szombathely, Tatabánya), fogadják megújult külsővel az ügyfeleket. A legnagyobb hazai mobilszolgáltató, a T-Mobile 39 saját és mintegy 250 partnerüzlete június 5-ig folyamatosan alakul át, magára öltve a nemzetközi márkára jellemző szín- és képi világot, megjelenésében sugallva a T-Mobile fő értékeit , az egyszerűséget, megbízhatóságot, inspirációt.

0

A Hungarotel megveszi a Pantelt

2004. május 7. 18:36

[HVG] Idén év végéig megvásárolja a HTCC a Pantelt -- írja a Heti Világgazdaság internetes mutációja. A Pantel 75 százalékát tulajdonló holland KPM elvi megállapodásra jutott a HTCC-vel, hogy az alternatív távközlési szolgáltatóban lévő részesedését eladja a Hungarotel néven is ismert HTCC-nek. A HTCC hazánk harmadik vezetékes távközlési vállalata, a békéscsabai, sárvári, salgótarjáni és a pápai körzetek volt koncessziós szolgáltatója.

0

UPC adatforgalmi korlát: a bíróság írt elő új eljárást

2004. május 7. 12:51

Új eljárás lefolytatására kötelezte a Fővárosi Bíróság a Gazdasági Versenyhivatalt a UPC adatforgalmi korlátozásával kapcsolatban hozott korábbi határozata ügyében. A 2002 óta húzódó ügy a közigazgatás számos fórumát megjárta már, ám első ízben a Fővárosi Bíróság érezte úgy, hogy valóban felmerülhetett a fogyasztók megtévesztése az adatforgalmi korlátozás bevezetése kapcsán, így visszaadta az ügyet a versenyhivatalnak.

0

Stratégiai szövetséget kötött a British Telecommunications plc és a HP

2004. május 7. 12:43

Stratégiai szövetséget kötött a British Telecommunications plc és a HP, melynek keretében közösen kívánják kiaknázni a globális infokommunikációs technológiai (ICT) piac új lehetőségeit. A két cég olyan lehetőségeket lát a kommunikációs és az informatikai szektor konvergenciájában, amely révén együtt biztosíthatják a bővülő ICT-piacon szolgáltatásaikat.

0

Erős negyedévet zárt az NVIDIA

2004. május 7. 12:31

Az NVIDIA tegnap közzétette az április 25-én zárult első pénzügyi negyedév eredményeit, a cég nyeresége, forgalma és haszonrése egyaránt emelkedett. A vállalat ezenkívül megemelte a második pénzügyi negyedévre vonatkozó forgalomelőjelzését is.

0

Emelkednek a mobiltelefon-eladások

2004. május 7. 12:14

2004. első negyedévében nőtt a globális mobiltelefon-forgalom az előző év hasonló időszakához képest, főként a digitális kamerával és színes kijelzővel felszerelt készülékek iránti erős keresletnek köszönhetően.

0

Újabb elbocsátások az Apple Computernél

2004. május 7. 11:21

[News.com] Az Apple Computer közölte, hogy az elmúlt negyedévben megkezdett átszervezések további elbocsátásokat jelentenek. A vállalat az értékesítési és marketing osztályokon 148 állást szüntet meg szeptemberig, majd a 148 fő mellett további 200 alkalmazott állása szűnik meg, amikor a vállalat áprilisban bezárja sacramentói gyárát.

0

Az észak-amerikai vállalatok növelik informatikai kiadásaikat

2004. május 7. 10:32

[ZDNet/IDC] Az International Data Corp (IDC) piackutató és elemző cég által készített felmérés alapján az egyesült államokbeli és kanadai vállalatok összesített informatikai költekezése idén 3,8 százalékkal fogja meghaladni a tavalyi szintet. A kutatás tavaly novembere és decembere során, 1341 vezető megkérdezésével történt.

0

Robbanás előtt áll az észak-amerikai DVD-felvevő piac

2004. május 6. 14:31

[News.com] A TechnoMetrica Market Intelligence felmérése szerint az Egyesült Államokban valóságos robbanás előtt áll a DVD-felvevők piaca: a megkérdezett amerikaiak közül minden nyolcadik úgy nyilatkozott, hogy egy éven belül vásárolni fog DVD-rögzítőt. A TechnoMetrica 2000 felnőttet kérdezett meg DVD-felvevőkről alkotott véleményükről.

0

Egyre többen szakítanak SMS-ben

2004. május 5. 15:02

Egy felmérés szerint a brit mobiltelefon-felhasználók 9 százaléka már vetett véget párkapcsolatának szöveges üzenet küldésével. A 15-24 éves korosztályban ez az arány 20 százalék -- derül ki egy felmérésből. A mobiltelefon a hűség tesztelésének is eszköze: a nők 45 százaléka, a férfiak pedig 31 százaléka titokban megnézi, partnere milyen SMS-eket küldött és kapott.

0

UMTS Roaming szolgáltatást nyújt a Vodafone német leányvállalata

2004. május 4. 12:10

A világ egyik legnagyobb mobilszolgáltatója, a Vodafone német leányvállalata bejelentette, hogy elsőként nyújt UMTS (WCDMA) roamig szolgáltatást hat európai ország Vodafone hálózatain keresztül. A Vodafone D2 előfizetői így nagy sebességet nyújtó intranet- és interneteléréshez juthatnak külföldön is.

0

Vezetőségi változások az IBM-nél

2004. május 4. 09:18

Távozott az IBM-től Mike Lawrie, aki az értékesítésért és disztribúcióért felelős vezető volt. Lawrie elfogadta a Siebel Systems ajánlatát és elnök-vezérigazgatóként csatlakozik a vállalathoz.

0

A Pannon GSM újabb szolgáltatása az üzleti mobilpiacon

2004. május 4. 08:50

A MobiTrend minden várakozást felülmúló fogadtatása után a Pannon GSM újabb szolgáltatással bővíti a termékkínálatát: az Üzleti Plusz tarifacsomagokat igénybe vevő cégek már 2 előfizetéstől élhetnek a csoportokon belüli ingyenes hívási lehetőséggel.

0

A francia állami tendereknél ezentúl nem lehet favorizálni az Intel processzorokat

2004. május 4. 08:47

A francia kormány figyelmeztette az ország önkormányzatait és minisztériumait, hogy ne favorizálják az Intel processzoros számítógépeket az AMD-vel szemben -- közölte az Európai Bizottság szóvivője pénteken. Franciaország ezzel lépést tett az irányban, hogy betartsa az Európai Unió vonatkozó törvényeit.

0

Márciusban harmadával bővült a félvezetőpiac

2004. május 3. 16:46

Márciusban 16,28 milliárd dollárt tett ki a félvezetők globális forgalma, ami februárhoz képest 4,4 százalékos, tavaly márciushoz képest pedig 32,3 százalékos emelkedést jelent -- derül ki World Semiconductor Trade Statistics (WSTS) adataiból, amelyeket az European Semiconductor Industry Association (ESIA) hozta nyilvánosságra. Az ESIA azt is közölte, hogy márciusban az eladott chipek száma 21 százalékkal nőtt, az átlagos eladási ár pedig 9 százalékkal emelkedett.

0

Új vezérigazgató a Senorgnál

2004. május 3. 13:55

Mától új vezérigazgató veszi át az egyik legnagyobb hazai informatikai kereskedő cég, a Senorg Hungary Rt. vezetését. A korábbi vezető, Kelemen János a cégcsoport egy másik érdekeltségénél kapott megbízást.

0

Toulouse-ban is teszteli az Orange a harmadik generációs WCDMA lehetőségeit

2004. május 3. 12:41

[infoSync] Az Orange bejelentette, hogy kijelölte azokat a Franciaországi városokat, melyekben hamarosan megkezdi harmadik generációs, WCDMA-alapú szolgáltatásai tesztüzemét. Az európai leányvállalatoknál is tervezett széleskörű bevezetés előtt az Orange számos francia városban, többek között Toulouse-ban is 3G próbaüzemet indít. A szolgáltatást az Orange a Nokia hálózati berendezéseivel valósítja meg.

0

Három éve nem látott magasságba emelkedett a DRAM chipek forgalma

2004. május 3. 12:13

Az első negyedévben a globális DRAM-forgalom 5,6 milliárd dollárt tett ki, ami a megelőző negyedévhez képest 6 százalékos növekedést jelent -- derül ki a Gartner Dataquest által közzétett adatokból. Több mint három éves rekordot döntött a DRAM-piac, hiszen utoljára 2000 negyedik negyedévében volt ennél magasabb a forgalom. A korábbi előrejelzésünknek megfelelően a DRAM-ipar magára talált -- mondta Andrew Norwood, a Gartner elemzője.

0

Vegyes eredményekkel zárták az első negyedévet a legnagyobb tajvani chipset-gyártók

2004. május 3. 11:30

[Digi Times] Négy veszteséges negyedév után végre nyereséget ért el a tajvani VIA Technologies. A vállalat az első negyedévben 4,31 milliárd tajvani dollár bevételt és 49 millió tajvani dollár adózás előtti eredményt ért el. A tavalyi év azonos időszakában a VIA mintegy 20 százalékkal alacsonyabb forgalom mellett 707 millió tajvani dollár veszteségről számolt be.