Szerző: Ady Krisztián

2004. május 7. 13:20

Mától élnek az első Vodafone-os számhordozott ügyfelek előfizetői kártyái

A Vodafone Magyarország Rt. ma bejelentette, hogy ma sikeresen lezárulnak az első olyan számhordozási eljárások, melyek eredményeként az első nem 70-es előfizetői hívószámok aktiválásra kerülnek a Vodafone hálózatában.

A Vodafone Magyarország Rt. ma bejelentette, hogy ma sikeresen lezárulnak az első olyan számhordozási eljárások, melyek eredményeként az első nem 70-es előfizetői hívószámok aktiválásra kerülnek a Vodafone hálózatában.

Május 7-én 22 órától ezeken a hívószámokon már a Vodafone szolgáltatásai vehetők igénybe. A gyakorlatban ez az jelenti, hogy a jogszabályban előírt legfeljebb 14 munkanap helyett mindössze 5 naptári nap alatt váltottak szolgáltatót azok az első ügyfelek, akik a Vodafone nyújtotta előnyöket választva meg kívánták tartani korábbi mobilszámukat is.

A hordozni kívánók először május 2-án élhettek azzal a lehetőséggel, hogy elindítsák a szolgáltatóváltás folyamatát. A hordozni kívánók a www.szamhordozas.hu weboldalon vagy a 06-70-70-70-000–es telefonszámon kérhetnek felvilágosítást a számhordozás részleteiről.

A számhordozás kiváló lehetőség azok számára, akik eddig telefonszámuk miatt nem váltottak mobilszolgáltatót. A maximum 10-14 munkanapot igénylő folyamat során azolgáltatót válthatnak azok, akik előhívószámukkal együtt megszokott mobil elérhetőségüket is meg kívánják tartani.

A váltani szándékozók a Vodafone márkaboltokban és a hivatalos márkakereskedésekben indíthatják el a számhordozási folyamatot. A szolgáltatóváltás feltételeit jogszabály írja elő. "A számhordozhatóság elindítása a gyakorlatban azt jelenti, hogy az Európai Unió elvárásaival összhangban Magyarországon is valóban megvalósul a szabad szolgáltató választás" -- mondta Vitai Attila, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

"A számhordozás várhatóan megváltoztatja a megszokott mobilkultúrát is" -- tette hozzá, hiszen megszünteti a "mond a számod, megmondom ki vagy" elvéből fakadó esetleges korábbi előítéleteket is. "Ma már nem egy egyszerű hívószám az, ami megkülönbözteti előfizetőinket. Sokkal fontosabb, hogy a Vodafone-t Európa szerte 120 millióan választók számára mindenhol azonos színvonalú szolgáltatást nyújtunk" -- mondta Vitai Attila.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.