:

Szerző: Vörös Péter

2004. május 3. 08:56

Lemondott posztjáról Jerry Sanders, az AMD igazgatótanácsának elnöke

W. J. Sanders III
Jerry Sanders
Az Advanced Micro Devices pénteken bejelentette, hogy Jerry Sanders, a vállalat legendás vezetője távozik az igazgatótanács elnöki székéből és immár Hector Ruiz tölti be a három legfőbb vállalatvezetési posztot. A változást csütörtökön, a cég részvényeseinek éves közgyűlésén fogadták el. Sanders ezzel együtt igazgatóként és nyugalmazott elnökként tagja marad az igazgatótanácsnak.

A vállalatirányítás átadásának folyamata 2000-ben kezdődött, amikor Ruizt -- aki korábban a Motorola félvezetőtermékeiért felelős elnöke volt -- elnökké és a működtetésért felelős vezérigazgatóvá nevezték ki. Ruiz 2002-ben vette át az elnök-vezérigazgatói posztot Sanderstől. A csütörtöki döntés után Ruiz a cég elnök-vezérigazgatója, az igazgatótanács elnöke és egyben elnök is.

"Az igazgatótanács nevében szeretnénk kifejezni köszönetünket Jerrynek, akinek vezetésével a cég megalapítása óta sikeresen működött" -- mondta Robert Palmer, az igazgatótanács tagja. Az AMD ezenkívül H. Paulett Eberhartot nevezte ki igazgatónak Dr. Friedrich Baur helyére, aki nem kívánta újrajelöltetni magát. Eberhart legutóbb az Electronic Data Systems (EDS) észak- és latin-amerikai részlegéért felelős elnöke volt.

Sanders szinte mitikus alaknak számít az IT-vezetők körében. Az egyik sűrűn emlegetett történet szerint fiatalkorában majdnem meghalt egy utcai verekedés során, állítólag olyan súlyosak voltak sebesülései, hogy már a temetési szertartásra készült családja, Sanders azonban felépült. Egy alkalommal a negyedéves pénzügyi konferenciahívást egy párizsi hotelszobából, vakációját töltve bonyolította le. Az AMD Sunnyvale-i (Kalifornia) központjának előcsarnokában Sanders mellszobra áll.

A világ második legnagyobb processzorgyártója azt is közölte, hogy a közgyűlés elfogadta az Ernst & Young LLP független könyvvizsgálóvá történő kinevezését a jelenlegi évre. A részvényesek ezenkívül megerősítették a félvezetőgyártó 2004-es ösztönzési tervét is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.