eco@tech archívum - 2004 április

2004
április

0

Kedvezményes hívásdíjak az Unióba május első hetében

2004. április 30. 11:39

A Tele2 és a Matáv is kedvezményes hívásdíjakat kínál május 1. és május 7. között minden európai uniós országba. Míg a Tele2 egységesen 18 forintot számláz majd percenként, a Matáv az előfizetői díjcsomagokhoz tartozó percdíjakból ad 50 százalékos kedvezményt.

0

Tízszeresére nőtt az Electronic Arts negyedéves nyeresége

2004. április 30. 10:07

Tízszeresére növelte negyedéves nyereségét a világ legnagyobb független játékszoftver-kiadója, az Electronic Arts. A vállalat negyedéves bevétele 29 százalékkal emelkedett. A vállalat kiváló eredményei rácáfoltak azokra az aggodalmakra, amelyek szerint a konzol-eladások lassulása megakasztaná a videojáték-piacot.

0

Közzétette negyedéves és éves eredményeit a Symantec

2004. április 30. 09:44

A Symantec nyilvánosságra hozta a negyedik pénzügyi negyedév, valamint a 2004. április 2-án véget ért pénzügyi év eredményeit. A Symantec 556 millió dolláros bevételt könyvelt el erre a negyedévre, amely az előző év azonos negyedévének 390 milliójához képest 43 százalékos növekedést jelent. A 2004. pénzügyi év összbevétele 1,870 milliárd dollár volt, a növekedés a 2003. pénzügyi évhez képest 33 százalék.

0

Veszteségről és elbocsátásokról számolt be a Gateway

2004. április 30. 09:21

A Gateway csütörtökön tette közzé negyedéves eredményeit. A vállalat a várakozásoknál nagyobb veszteségről számolt be és közölte, hogy az év végéig 1500 alkalmazottjától válik meg. Jelenleg a cégnek 3500 dolgozója van.

0

Közzétette negyedéves eredményeit a Network Associates

2004. április 29. 14:40

A március 31-én lezárult első negyedévben a Network Associates 217 millió dolláros nettó bevételt ért el. A Network Associates első negyedévi nettó nyeresége 56 millió dollár, azaz részvényenként 32 cent, a pro forma nettó nyereség 18 millió dollár, azaz részvényenként 10 cent.

0

Az EU-bővítés jelentős lehetőségeket ígér az informatikai iparág szereplői számára

2004. április 29. 14:35

[IDC] Az Európai Unió szombati, történelmi jelentőségű bővítésekor a tíz csatlakozó állam -- Ciprus, Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litváncia, Magyarország, Málta, Szlovákia és Szlovénia -- összesen 75 milliós népességgel és mintegy 423 milliárd eurónyi GDP-vel járul hozzá a közösséghez. Az esemény gazdasági, társadalmi és politikai jelentősége többek között az informatikai iparág szereplői felől is kitüntetett figyelmet érdemel.

0

A vállalati kommunikáció hatékonyságát növelheti a hamarosan itthon is elérhető BlackBerry

2004. április 29. 13:45

A Vodafone-hoz hasonlóan az arculatot váltó, T-Mobile névre keresztelődő Westel is elhozza Magyatországra a külföldön már rendkívül népszerű, elsősorban vállalati kommunikációt segítő, zsebben hordható BlackBerryt, mely professzionális, teljes értékű levelezőszolgáltatást nyújt a mobilszolgáltatók GSM/GPRS hálózatainak segítségével.

0

Új, egyedi Sharp mobilkészülék az arculatot váltó Westelnél

2004. április 29. 13:39

Az arculatot, nevet váltó Westel rögtön egy speciálisan T-Mobile számára fejlesztett mobilkészülékkel jelentkezik hamarosan a hazai piacon, mely röviddel a névváltás lezárultát, június 5-ét követően lesz elérhető a szolgáltató kínálatában. Az új mobiltelefont a Vodafone-nak is készüléket szállító Sharp fejlesztette.

0

Jelentősen csökkent a Nokia piaci részesedése

2004. április 29. 10:32

A mobiltelefonok világpiacán az első negyedévben 29,2 százalékra zuhant a Nokia részesedése. A Strategy Analytics adatai szerint a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója a tavalyi első negyedévben még a piac 34,2 százalékát tudhatta magáénak.

0

Tizenhatszorosára növekedett a UMC negyedéves nyeresége

2004. április 28. 11:04

A megelőző negyedévhez képest 6,8 százalékkal növelte első negyedéves forgalmát a világ második legnagyobb szerződéses félvezetőgyártója, a tajvani United Microelectronics Corporation (UMC). A cég elsősorban a mobiltelefonokban használatos alkatrészek iránti kereslet növekedésével magyarázta a kitűnő eredményeket.

0

Új lakója van az Interware Szerverhotelnek

2004. április 28. 10:12

A ma már több mint ezer gépet kiszolgáló Interware Rt. géptermébe újabb hosting- és internetszolgáltató költözött. Az EnterNet Kft. a Szerverhotelben alakítja ki és működteti co-location szolgáltatását, amelyhez az Interware adja többek közt a 24 órás ügyfélszolgálatot, operátori felügyeletet, illetve rendszermérnöki csapatának szakmai tapasztalatával járul hozzá az EnterNet gerinchálózatának zökkenőmentes átállításához is.

0

Három éve nem látott nyereség a TSMC-nél

2004. április 28. 09:51

A Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) első negyedéves nyeresége három éves rekordot döntött, miközben a cég forgalma is jelentősen emelkedett. A vállalat kitűnő eredményei mögött elsősorban a mobiltelefonokba és fogyasztói elektronikai berendezésekbe szánt félvezetők iránti kereslet növekedése áll.

0

Egységes tarifával köszönti a Vodafone Magyarország az egyesülő Európát

2004. április 27. 14:18

A Vodafone Magyarország Rt. 2004. május 3-án vezeti be egységes percdíjakat biztosító Európa tarifáját. Az új tarifacsomag az európai integráció szellemében egységesíti az Európai Uniós Vodafone hálózatokba és az összes Európai Uniós vezetékes hálózatba, illetve Romániába indított hívások percdíját. Május 3-tól a Vodafone Rt. ügyfelei bruttó 25 forintos percdíjért hívhatják az egyesült Európa, illetve Románia lakosait és bruttó 25 forintért küldhetnek SMS-t az európai hálózaton belül.

0

Megnyílt a Microsoft Európai Innovációs Központ

2004. április 27. 12:06

A Microsoft Aachenben hivatalosan megnyitotta a Microsoft Európai Innovációs Központját (European Microsoft Innovation Centre, EMIC). Az európai technológiai fejlődés egyik vezető térségében található új létesítmény lesz a Microsoft közös európai alkalmazott kutatási és fejlesztési erőfeszítéseinek centruma. A Microsoft EMIC-ben dolgozó tudósai és mérnökei -- a tudományos élet és az iparág más szereplőivel közösen -- olyan alkalmazott kutatási projektekben fognak részt venni, amelyeket az Európai Bizottság, az országos kutatási programok és az európai államok támogatnak.

0

IBM szuperszámítógépet vásárolt a General Motors

2004. április 26. 14:21

Az IBM építi a General Motors számára azt a szuperszámítógépet, amely a vállalatok közleménye szerint az autóiparban használt rendszerek közül messze a legnagyobb teljesítményt nyújtja. A General Motors várakozásai szerint a szuperszámítógép felhasználása egyes esetekben 48 hónapról akár 18 hónapra csökkkenti a járművek tervezéséhez és piacra dobásához szükséges átlagos időt, ugyanis segítségével órák alatt oldhatók meg olyan problémák, amelyek korábban heteket vettek igénybe.

0

Másfél milliárdos tőkeemelés az econetnél

2004. április 26. 12:49

A hazai internetes szektor történetében eddig példa nélküli mértékű tőkebevonásról döntött az econet.hu Informatikai Rt. mai közgyűlése. A másfél milliárd forint össznévértékű zártkörű tőkeemelés során a kibocsátási ár 120 százalék lesz.

0

Nyereséges volt az Ericsson

2004. április 23. 11:25

Nyereséges negyedévet zárt a mobiltelefonos hálózati berendezések legnagyobb gyártója, az Ericsson. A svéd vállalat megemelte a mobil telekommunikációs berendezések idei forgalmára vonatkozó előrejelzését.

0

Kedvező negyedéves jelentés, csalódást okozó prognózis az Amazonnál

2004. április 23. 10:52

Nyereséges negyedévet zárt az Amazon.com online kiskereskedelmi vállalat. A cég a kedvező árainak, valamint az ingyenes kiszállítási akciónak köszönhetően 41 százalékkal növelte bevételét. A kedvező eredmények ellenére az Amazon.com a második negyedévre és az idei pénzügyi évre az elemzői várakozásokat alulmúló előrejelzést tett közzé.

0

Május 1-től előnyösebb üzleti tarifákat kínál a Westel

2004. április 22. 15:42

A Westel vállalati ügyfelei számára május 1-től új, az eddigieknél egyszerűbb, rugalmasabb és előnyösebb díjszabást kínál. A könnyedén áttekinthető díjcsomagok egy részében a munkatársak csoporton belül 0 forintos percdíjjal telefonálhatnak.

0

Dolgozóinak felétől búcsúzik a Gateway?

2004. április 22. 13:41

A vállalathoz közeli források szerint a Gateway akár dolgozóinak felét is elbocsáthatja annak érdekében, hogy az év végére nyereségessé válhasson. A cég emellett több üzemének bezárását és mász átszervezéseket is fontolgat. A PC-gyártó április 29-én teszi közzé negyedéves eredményeit, ekkor várható részletes terv arra nézve, miként tervezik a költségek csökkentését.

0

Nyereséges negyedévet zárt az Infineon

2004. április 22. 12:57

Közzétette március 31-én véget ért második pénzügyi negyedévének eredményeit az Infineon Technologies AG. A müncheni központú félvezetőgyártó növekedő forgalomról és nyereségről számolt be.

0

Tele2: naponta kétezer érdeklődő

2004. április 22. 12:30

Naponta több mint kétezren érdeklődnek a hétfőn indult Tele2 távközlési szolgáltatásai iránt -- tudtuk meg Laczkó-Tóth Gergelytől, a Tele2 ügyvezető igazgatójától. A Tele2 hétfői debütálása óta pedig már megtörtént az első hívás is, ami az új szolgáltató hálózatán bonyolódott.

0

Szabad a piac: Kínában egyelőre nem vezetik be a WAPI-kötelezettséget

2004. április 22. 09:20

A kínai hatóságok amerikai nyomásra tegnap úgy határoztak, határozatlan időre felfüggesztik azt a rendeletet, amelynek értelmében az országban forgalmazott összes vezeték nélküli kommunikációs eszköznek támogatnia kell a kínai fejlesztésű WAPI (Wireless LAN Authentication and Privacy Infrastructure) protokollt.

0

Duplázott az eBay

2004. április 22. 08:53

Kitűnő negyedévet zárt az eBay. Az internetes aukciósáház az online vásárlások és hirdetések egyre népszerűbbé válásának köszönhetően közel megduplázta első negyedéves nyereségét, miközben forgalma majd 60 százalékkal nőtt. A vállalat a kedvező eredmények miatt megemelte egész évre vonatkozó pénzügyi előrejelzését is.

0

Háromszorosára növelte nyereségét a Motorola

2004. április 22. 08:27

A Motorola kedden tette közzé első negyedéves eredményeit, amelyek a megelőző év azonos időszakával összehasonlítva háromszoros szintre emelkedtek. A vállalat elsősorban a mobiltelefonjai iránti keresletből profitált. Az amerikai cég emellett megemelte a jelenleg is tartó második negyedévre vonatkozó kilátásait.

0

Júniustól csökkenhetnek a telefon- és internettarifák

2004. április 21. 15:20

Közzétette honlapján a vezetékes szolgáltatók referencia összekapcsolási ajánlataival kapcsolatos határozat-tervezeteit a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsa (NHHT). A határozat-tervezetek hatályba lépésével a NHHT szerint jelentősen mérséklődnének a távközlési szolgáltatók által egymással szemben alkalmazott nagykereskedelmi díjak -- s ez remélhetőleg az előfizetők által fizetendő kapcsolási díjakon is érzékelhető lesz.

0

Elérhető az EMC nagysebességű CLARiiON Disk Library archiváló rendszere

2004. április 21. 10:18

Az EMC Corporation bejelentette EMC CLARiiON Disk Library (lemezkönyvtár) eszközének megjelenését, mely új lehetőséget kínál a nagysebességű biztonsági mentésre és helyreállításra -- az informatikai szervezetek előtt álló, tárolóeszközökkel kapcsolatos legnagyobb kihívásra. A CLARiiON Disk Library egy adott célt kiszolgáló berendezés, amely a lemezre történő biztonsági mentés azonnali előnyeit kínálja, valamint új alternatívát a hagyományos, szalagos megoldásokkal szemben.

0

A Nokia magabiztosan őrzi vezető pozícióját az okostelefonok európai piacán

2004. április 20. 13:34

Európában a Nokia elképesztő fölénnyel vezeti az okostelefonok piacát --- derül ki a brit Canalys piackutató cég első negyedéves adataiból. Az időszakban a Nokia összesen 1,19 millió okostelefont értékesített az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régióban, míg egy évvel korábban mindössze 631 ezer készüléket adott el. A Canalys adatai szerint a Nokia piaci részesedése 74 százalék volt, egy évvel korábban a finn cég a piac 71 százalékát tudhatta magáénak.

0

Közel harmadával emelkedett a Lexmark negyedéves nyeresége

2004. április 19. 17:43

A világ második legnagyobb nyomtatógyártója, az amerikai Lexmark International 28 százalékkal növekedő negyedéves nyereségről számolt be, ami elsősorban a nyomtatási kellékanyagok -- tintapatronok, tonerek -- iránti kereslet emelkedésének volt köszönhető.

0

Új szolgáltató a hazai távközlési piacon

2004. április 19. 13:24

Ma estétől indítja szolgáltatásait a Tele2 néven debütáló új szolgáltató. A svéd tulajdonú társaság Európában nem ismeretlen: jelenleg 22 millió előfizetőt szolgál ki. Ugyanakkor a kínált szolgáltatások sem számítanak újdonságnak hazánkban: az Euroweb már hosszú ideje kínál alternatívát hasonló szolgáltatási csomagokkal.

0

Rekodszintű forgalomról és nyereségről számolt be a Samsung

2004. április 19. 09:37

[CNET] Rekordszintű negyedéves bevételről és nyereségről számolt be pénteken a Samsung. A vállalat félvezetői, mobiltelefonjai és lapos kijelzői egyaránt rendkívül kelendőek voltak. A cég a jelenlegi negyedévre is kiváló eredményeket vár.

0

Jelentősen növelte nyereségét a Unisys

2004. április 16. 14:19

A Unisys Corporation egy részvényre eső nyeresége 2004 első negyedévében az egy évvel korábbi időszakhoz képest 30 százalékkal növekedett. A megelőző évhez képest erős fejlődésről számolt be a cég a készpénzforgalom terén is: az előző év ugyanezen negyedévének 65 millió dolláros műveleti készpénzfelhasználásához képest 116 millió dolláros értékről.

0

Új tárolóeszközök a Fujitsu Siemens kínálatában

2004. április 16. 13:22

A Fujitsu Siemens Computers bejelentette középpategóriás FibreCAT CX300, CX500 és CX700 adattároló rendszereit. Az EMC Corporation által tervezett új FibreCAT CX rendszerek gazdaságos megoldást kínálnak annak az egyre bővülő vállalati felhasználókból álló csoportnak, akik a középkategóriás tárolókat is felvették adattárolási stratégiájukba.

0

Az első negyedévben a Dell volt a legnagyobb PC-gyártó

2004. április 16. 10:20

Az első negyedévben a várakozásoknál gyorsabb ütemben nőttek a PC-eladások, a legtöbb rendszert a Dell értékesítette -- derül ki a Gartner Dataquest és az International Data Corp. piackutató cégek által nyilvánosságra hozott adatokból.

0

Emelkedő forgalom és nyereség az EMC-nél

2004. április 16. 09:50

Az adattárolási eszközöket és szoftvereket forgalmazó EMC Corporation emelkedő forgalomról és nyereségről számolt be tegnap, amikor közzétette első negyedéves eredményeit.

0

Könnyen feliratozható és megsemmisíthető az új, papír alapú Blu-Ray optikai lemez

2004. április 15. 16:34

A TOPPAN PRINTING CO., LTD és a Sony Corporation közös sajtóközleményben jelentette be, hogy kifejlesztette a Blu-Ray technológiát alkalmazó, 25 GB kapacitású, papír alapú optikai lemezt. Az új optikai tárolóról az április 18 - 21 között megrendezett Optical Data Storage 2004 konferencián számolnak be a cégek szakemberei Montereyben, Kaliforniában.

0

A web feltalálója végre elismerésben részesül

2004. április 15. 16:20

Tim Berners-Lee, a World Wide Web feltalálója részesült elsőként a világ legnagyobb technológiai díja, a Millennium Technology Prize elismerésében. A díjhoz egymillió euró jár, ez a legnagyobb pénzügyi juttatás, melyet valaha egy összegben egy feltaláló részére kifizettek. A díjátadó ünnepségre június 15-én Helsinkiben, Finnország fővárosában kerül sor.

0

Május 17-én kerül sor az AMD új gyárának ünnepélyes átadására

2004. április 15. 15:27

[Heise News] Noha az építkezések már javában folynak, május 17-én kerül sor az AMD új drezdai félvezetőgyárának, a Fab 36-nak a szerkezeti átadására. Az ünnepélyes rendezvényen az AMD elnök-vezérigazgatója, Hector Ruiz mellett részt vesz Gerhard Schröder német kancellár, valamint Szászország miniszterelnöke, Georg Milbradt is.

0

Kitűnő negyedéven van túl az Apple Computer

2004. április 15. 09:10

Az Apple Computer -- elsősorban az iPod audiolejátszó népszerűségének köszönhetően -- a várakozásokat felülmúló negyedéves eredményekről számolt be.

0

Szélessávú internetes tartalomszolgáltatást indít az Axelero

2004. április 14. 19:17

[Lenhardt & Weichinger] A hazai internetes piacon elsőként indít szélessávú, strukturált tartalomszolgáltatást az Axelero Internet. Az [origo] Play néven induló portál a szélessávon internetezők dinamikusan növekvő hazai táborának kínál ingyenes és fizetős online tartalmakat videó, kép, zene és játék témákban.

0

Szűrést lehetővé tévő tárgysorral kell ellátni a pornográf tartalmú reklámleveleket az Egyesült Államokban

2004. április 14. 13:48

Az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottságának (Federal Trade Commission, FTC) keddi közleménye szerint május 19-ét követően egyértelmű azonosító szöveggel kell ellátni az Államokban küldött pornográf, szexuális tartalmú reklámleveleket, üzeneteket. A szexuális tartalmú e-mailek tárgysorában a Sexually-Explicit: szövegrészt is el kell helyezni, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók könnyedén kiszűrhessék ezeket az e-maileket.

0

Microsoft-pályázat diákok számára

2004. április 13. 10:40

Több millió forint értékű szoftver és hardver, valamint egy londoni utazás a fődíja a Sulinet Programiroda és a Microsoft Magyarország közös pályázatának. A Verseny 2004 nevű megmérettetés célja az info-kommunikációs technológiák elterjedésének elősegítése a hazai oktatásban.

0

Személyiségi jogokat sért a Google ingyenes email-szolgáltatása?

2004. április 13. 10:35

Kalifornia állam egyik szenátora jogi eszközöket vetne be a Google hamarosan induló ingyenes email-szolgáltatásának leállításába, ugyanis véleménye szerint az megsérti a személyiségi jogokat. Szerintünk ez a magánszféra abszolút megsértése. Olyan, mintha egy hatalmas reklámtábla lenne a lakás közepén -- mondta Liz Figueroa demokrata szenátor. Arra kérjük őket, gondolják újra az egészet.

0

A Sharp szerint akár ötven százalékkal is csökkenhet a nagyméretű LCD-panelek ára az elkövetkezendő három évben

2004. április 9. 15:11

[DigiTimes, Bloomberg] Különbözőképpen ítélik meg a távol-keleti vállalatok az LCD TV-k és a nagyméretű LCD-panelek iránti keresletet, s ennek megfelelően különböző árcsökkenést prognosztizálnak a közeljövőre. Abban azonban minden cég egyetért, hogy a hatodik generációs gyárak üzembehelyezését követően az elkövetkezendő három évben jelentősen csökkenhetnek az LCD-panelek árai.

0

A Google nem fél a Microsofttól

2004. április 9. 14:52

[CNET] A Google nem félti piaci pozícióit a Microsofttól, a népszerű kereső képviselője szerint a világ legnagyobb szoftvergyártója még évekig nem lesz versenyképes. Egy öt év múlva valóra váló nagy ígéret miatti aggódás helyett a jelenben végrehajtott innovációra kell összpontosítanunk -- mondta Salar Kamangar, a Google termékfejlesztési elnöke a Stanford Business School által szervezett rendezvényen.

0

A Fujitsu beperelte a Samsungot a plazmakijelzőkkel kapcsolatos szabadalmak megsértése miatt

2004. április 9. 12:50

A Fujitsu bejelentette, hogy jogi lépéseket kezdeményezett a dél-koreai Samsung ellen, mivel állítása szerint a vállalat megsérette a Fujitsu plazmakijelzőkkel kapcsolatos szabadalmait. A pereskedést két helyszínen kezdte meg a japán vállalat, mind az Egyesült Államokban, mind Japánban bírósághoz fordult, hogy korlátozzák bizonyos Samsung monitorok, kijelzők behozatalát, valamint egyelőre ismeretlen összegű kártérítést, kompenzációt fizessen a Samsung a Fujitsunak.

0

Remek negyedévet tudhatnak maguk mögött a legnagyobb szerződéses chipgyártók

2004. április 8. 17:15

A világ legnagyobb szerződéses chipgyártója, a Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd. (TSMC) márciusban 19,97 milliárd tajvani dollár, azaz 608 millió amerikai dollár forgalmat ért el, ami a megelőző hónaphoz képest 8,6 százalékos növekedést jelent. Éves szinten a növekedés 44,2 százalékos volt. Az első negyedévben a TSMC 57,51 milliárd tajvani dollár, azaz 1,75 milliárd amerikai dolláros bevételt könyvelhetett el, ami a tavalyi első negyedévhez képest 46,3 százalékos fellendülés.

0

Megemelte negyedéves forgalmi előrejelzését a Dell

2004. április 8. 13:01

A Dell egy befektetők és elemzők számára rendezett konferencián bejelentette, hogy 200 millió dollárral megemeli a jelenleg is tartó negyedévére vonatkozó forgalmi előrejelzését. A vállalat vezetői szerint a cég termékei iránt az előrejelzéseknél nagyobb volt a kereslet az Egyesült Államokon kívül, főleg Kínában voltak kelendőek a Dell eszközök.

0

Várakozáson felüli eredmények a Yahoo legutóbbi negyedévében

2004. április 8. 09:29

A hirdetési bevételek növekedése és a fizetős keresőszolgáltatás népszerűsége miatt a Yahoo tegnap az elemzői várakozásokat lényegesen meghaladó pénzügyi eredményekről számolt be. A vállalat igazgatótanácsa emellett jóváhagyta a cég részvényeinek 2:1 arányú darabolását, amelyre május 11-én kerül sor.

0

Nemzetközi elismerést kapott a HUMANsoft

2004. április 7. 12:19

Március utolsó hetében Madridban vehette át a HUMANsoft Kft. a Dell Inc. Key storage partner of the year díját. A díj jelentősége, hogy a több mint 100 országot magába foglaló EDB régió storage bevételének közel felét a magyar csapat hozta és ezzel a teljesítménnyel kivívta a Dell európai vezetésének elismerését.

0

Sun-SAP-Kventa együttműködés a sárga csekk kiváltásáért

2004. április 7. 10:15

[Mmd] 2004. március 23-án konzorciális szerződést írt alá a Sun Microsystems Kft., az SAP Magyarország Kft., és a Kventa Kft. A konzorcium a magyarországi elektronikus számlabemutatási és fizetési rendszer (Electronic Bill Presentment and Payment röviden EBPP) közszolgáltatóknak történő szállítására jött létre. Az EBPP megoldások elsősorban a közüzemi szolgáltatások, valamint a havi -- ma még leginkább postai csekken befizetett -- szolgáltatások elektronikus fizetését teszik lehetővé.

0

Vezércsere a Unisysnél

2004. április 7. 09:01

A Unisys tegnap bejelentette, hogy lemond elnöki posztjáról Lawrence Weinbach, 2005 januárjában pedig feladja elnök-vezérigazgatói tisztségét is, 2006 januárjáig azonban ő marad az igazgatótanács elnöke.

0

Átadta e-kompetencia központját Eger önkormányzata

2004. április 6. 18:57

Az Európai Unió e-Europe 2005 programjának értelmében az EU tagországainak 2005-re rendelkezniük kell modern, elektronikus közszolgáltatásokkal az e-kormányzat, e-oktatás és e-egészségügy terén. A vállalkozások életében jelentős szerepet kell játszania az e-kereskedelemnek, mindehhez pedig megfizethető, elérhető szélessávú hozzáférésre és biztonságos informatikai infrastruktúrára van szükség.

0

Felavatták az első hazai közösségi internethozzáférési pontot

2004. április 6. 16:52

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter 2004. április 6-án megnyitotta az első eMagyarország pontot az érdi Szociális Gondozó Központ Gyermekjóléti Szolgálatának irodájában (2030 Érd, Emma u. 7.), illetve bemutatta a -- Kormány döntése nyomán módosított -- KRESZ április 1-jével hatályos, közösségi internet-hozzáférési pontokat jelölő tájékoztató tábláját.

0

Fél perc alatt feltöltődik az NEC új akkumulátora

2004. április 6. 11:45

Az NEC bejelentette, hogy véget értek új akkumulátor-típusának fejlesztési munkálatai. A vállalat új terméke rendkívül gyorsan, mindössze 30 másodperc alatt feltölthető és újra használatba vehető. Az új akkumulátor szinte hihetetlen teljesítményre képes, hiszen napjainkban a leggyorsabban feltölthető Li-Ion, Li-Polymer es Ni-Mh akkumulátoroknak is minimum 1 órára van szükségük az teljes kapacitás eléréséhez.

0

Akár 7 év börtönre is ítélhetik a buffalói kéretlen levélküldőt

2004. április 5. 17:31

Akár 7 év börtönt is kaphat Howard Carmack, a hírhedt buffalói spammelő, akit tizennégyszeri hamisításban és személyazonosság-lopásban talált bűnösnek a buffalói esküdtszék -- nyilatkozta Eliot Spitzer, New York állam legfőbb államügyésze. Carmack az első áldozata az állam új személyazonosság-lopást akadályozó törvényének. A bűnösnek talált férfi súlyos ítéletét 825 millió e-mail kiküldésének köszönheti, amely során ellopott azonosítókat és hamisított e-mailcímekkel használt.

0

Évi 22 milliárd euró kárt okoznak a vírusok

2004. április 5. 10:49

[Szezám] A McAfee Security felmérése szerint évi huszonkétmilliárd euró kárt okoznak a vírusok. A felmérés során ötszáz európai kisvállalkozást vizsgáltak meg Angliában, Franciaországban, Németországban, Hollandiában, Spanyolországban és Olaszországban. Az évi huszonkétmilliárd eurós kár a számítógépes rendszerek helyreállítási költségéből, az így elszenvedett időveszteségből származik, egy átlagos kisvállalkozás számára egy vírus kitörése közel ötezer eurós költséget jelent.

0

Már nem Bill Gates a világ leggazdagabb embere

2004. április 5. 09:52

[CNET] Ingvar Kamprad, az IKEA alapítója a világ leggazdagabb embere -- jelentette a Veckans Affarer svéd üzleti hetilap. A 77 éves Kamprad vagyona 400 milliárd korona, azaz 53 milliárd dollár, Gates vagyona ezzel szemben csupán 47 milliárd dollár.

0

Februárban a várakozások felett alakult a félvezetők globális forgalma

2004. április 2. 14:15

Februárban a félvezetők globális forgalma 15,58 milliárd dollárt tett ki és felülmúlta az elemzők 15,25 milliárd dolláros előrejelzését -- derül ki a World Semiconductor Trade Statistics (WSTS) adataiból. Januárhoz képest a forgalom 0,2 százalékkal emelkedett, a megelőző év februárjához képest a növekedés 30,8 százalékot tett ki.

0

Az Interware többségi tulajdonosa lett az SWI-nek

2004. április 1. 11:10

Az Interware Rt., Magyarország vezető hosting szolgáltatója, többségi tulajdonrészt szerzett az internetes szolgáltatásokat nyújtó SWI Kft.-ben. A fennmaradó üzletrész a korábbi befektető, a Knorr Capital Partner Ag. kivásárlásával az alapító-ügyvezető, Agárdi Gábor kezében maradt. Az SWI üzemelteti a legnagyobb és legjelentősebb, ingyenes webszolgáltatásokat nyújtó portált, a freeweb.hu -t.

0

Ingyenes, 1 Gbyte tárhelyet biztosító email-szolgáltatást indít a Google

2004. április 1. 10:57

Ingyenes emailt-szolgáltatást indít a keresőjéről ismert Google. A Gmail névre keresztelt email-szolgáltatás érdekessége, hogy a felhasználóknak 1 Gbyte tárhely áll a rendelkezésére. Összehasonlításképp: az MSN Hotmail 2 Mbyte, a Yahoo Mail 4 Mbyte tárhelyet bocsát az internetezők rendelkezésére.