:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. május 18. 09:59

Volt IBM-vezetőt igazolt a Motorola félvezetőgyártó részlege

Michel Mayer
Michel Mayer
A Motorola bejelentette, hogy hamarosan önállósításra kerülő félvezetőgyártó részlegének, a Freescale Semiconductornak új elnök-vezérigazgatója és igazgatótanácsának elnöke Michel Mayer, aki korábban az IBM Microelectronics igazgatója volt.

Mayer 20 év után tavaly távozott az IBM-től, miután a félvezetőgyártó részleg rendkívül gyenge teljesítménye miatt leváltották a divízió éléről. "Michel Mayer működtetési, vezetői tapasztalatok és műszaki ismeretekkel egyaránt rendelkezik és ezért ő az ideális vezető a Freescale Semiconductor irányítására" -- mondta Ed Zander, a Motorola elnök-vezérigazgatója.

Amint az ismert, a Motorola tavaly október elején jelentette be, hogy önálló vállalattá szervezi félvezetőgyártó üzletágát. A cég közölte, hogy négy hónapos kiterjedt vizsgálat és stratégiai elemzés után jutott arra az álláspontra, hogy a Semiconductor Products Sector (SPS) önállóan teljesítene a legjobban.

Az önállósodó félvezetőgyártó részleg továbbra is öt termékcsoport köré szervezi működését, ezek pedig a mobiltelefonokban használt chipek, a mobiltelefonos hálózati berendezésekben használt alkatrészek, rádiós alkatrészek, autó-elektronika, valamint szélessávú kommunikációs chipek.

A Motorola 1985-ben még a harmadik legnagyobb chipgyártó volt a világon, 1995-re már az ötödik helyre csúszott vissza. A 2002-es forgalmi adatok alapján a Motorola a nyolcadik helyet szerezte meg, tavaly pedig a kilencedik volt a rangsorban. A félvezetőgyártó üzletág a tavalyi évben 4,9 milliárd dollár forgalmat ért el.

Michel Mayer a Freescale Semiconductor eddigi elnök-vezérigazgatóját, Scott Andersont váltja a cég élén. Anderson további sorsáról a Motorola által kiadott közlemények nem tesznek említést.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 23:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.