:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. május 14. 10:32

Csökkenő szoftverlicenc-bevétel a BEA Systemsnél

A BEA Systems csütörtökön emelkedő negyedéves forgalomról és nyereségről számolt be, azonban az új szoftverlicencek értékesítéséből származó bevétel elmaradt az elemzők elvárásaitól.

A BEA Systems csütörtökön emelkedő negyedéves forgalomról és nyereségről számolt be, azonban az új szoftverlicencek értékesítéséből származó bevétel elmaradt az elemzők elvárásaitól.

A vállalat az április 30-én véget ért negyedévben 264 millió dolláros bevételt ért el, amely a megelőz év azonos időszakával összehasonlítva 10 százalékos növekedést jelent. Az emelkedés elsősorban a szolgáltatási üzletág javuló eredményeinek köszönhető, az új szoftverlicencek értékesítéséből származó bevétel 2 százalékkal 120 millió dollárra csökkent.

A BEA Systems nettó nyeresége 3,6 százalékkal 25,3 millió dollárra emelkedett. A cég részvényenkénti eredménye 6 centet tett ki, az egyszeri tételek nélkül számított nyereség részvényenként 8 cent volt, amely megfelelt az elemzők elvárásainak.

"Az első negyedév során 17 olyan licencmegállapodást kötöttünk, amelyek értéke több mint egymilliárd dollár volt. Noha ez első negyedéves rekordot jelent, csalódással vettük tudomásul, hogy nem értük el kitűzött licencbevételi céljainkat" -- mondta Alfres Chuang, a BEA Systems elnök-vezérigazgatója.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 23:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.