Szerző: Bodnár Ádám

2004. május 24. 16:05

Cisco-konferencia: az internet szerepe az oktatásban

[Lenhardt & Weichinger] A Cisco Systems Budapesten tart konferenciát az internetes technológiák felsőoktatásban betöltött szerepéről. A felsőoktatás előtt álló kihívásokkal és az internet szerepével foglalkozó rendezvényt Magyar Bálint oktatási miniszter nyitotta meg.

[Lenhardt & Weichinger] A Cisco Systems Budapesten tart konferenciát az internetes technológiák felsőoktatásban betöltött szerepéről. A felsőoktatás előtt álló kihívásokkal és az internet szerepével foglalkozó rendezvényt Magyar Bálint oktatási miniszter nyitotta meg.

Idén először egy közép-kelet európai ország ad otthont az "Intelligent Information Network -- Empowering Learning Environments" című háromnapos nemzetközi szakmai konferenciának, amelyen több mint 100 felsőoktatási intézményi vezető vesz részt a világ számos országából. A konferencia feladatának tekinti mindazon lehetőségek feltárását és megvitatását, amelyek révén az internet és az internetes technológiák hozzájárulhatnak az oktatás és a tudományos kutatás fejlesztéséhez.

"A Cisco kapcsolata a felsőoktatással igen régre nyúlik vissza. A vállalatot húsz évvel ezelőtt alapította a Stanford Egyetem tudósainak egy csoportja. A technológia és az internet jelentős kiegyenlítő szerepet tölt be azáltal, hogy szélesebb körben teszi elérhetővé a színvonalas oktatást, a tér és idő korlátainak legyőzésével lehetővé teszi a 'oktatást mindenkinek' elv megvalósulását" -- mondta Budafoki Róbert, a Cisco Systems Magyarország ügyvezető igazgatója.

"Az oktatási konferencia jó lehetőség arra, hogy a szakma jeles képviselői közösen gondolják át a jelen kihívásait és a gazdasági-társadalmi fejlődést biztosító gyakorlati módszereket. Külön öröm számomra, hogy a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a győri Széchenyi István Egyetem, valamint a Cisco Systems Magyarország közös kezdeményezésére az idei évben a konferenciának Magyarország adhat otthont" -- tett hozzá Budafoki.

A résztvevők áttekintik az oktatás helyzetét és megosztják egymással tapasztalataikat a webes megoldások terén. Emellett beszámolnak az e-oktatással kapcsolatos kezdeményezéseikről, amelyek segítenek leküzdeni az idő, a távolság és a társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségek okozta korlátokat.

A rendezvény előadói között olyan neves szakemberek szerepelnek, mint dr. Andy DiPaolo, a kaliforniai Stanford Egyetem szakmai továbbképző központjának igazgatója és a műszaki kar dékánhelyettese, Shirley Alexander, a Sidney Műszaki Egyetem oktatási technológiákkal foglalkozó professzora, valamint Richard Staub, az IBM oktatási megoldásokért felelős igazgatója. Emellett a Cisco több kiemelkedő oktatási és technológiai szakértője szólal fel a konferencián.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról