Szerző: Bodnár Ádám

2004. május 19. 12:32

Elsőként a Lycos email-szolgáltatása kínál 1 Gbyte tárhelyet

A Lycos internetes portál is beszállt az email-versenybe: a vállalat tegnap bejelentette, hogy brit ügyfelei számára a világon elsőként kínál 1 Gbyte tárhelyet.

A Lycos internetes portál is beszállt az email-versenybe: a vállalat tegnap bejelentette, hogy brit ügyfelei számára a világon elsőként kínál 1 Gbyte tárhelyet.

Amint arról beszámoltunk, a Google április elején bejelentette, hogy ingyenes email-szolgáltatást indít, amelynek felhasználói 1 Gbyte tárhelyet kapnak. A bejelentést követően több email-szolgáltató is közölte, hogy hamarosan növelni fogja a felhasználók számára elérhető tárkapacitást.

A Lycos 1 Gbyte-os email-szolgáltatása már működik és a vállalat közleménye szerint hamarosan több európai ország előfizetői is 1 Gbyte tárterülettel gazdálkodhatnak. "Kíváncsian várjuk, a vetélytársaink mikor tudják ugyanezt a szolgáltatást nyújtani. Nem a méret a lényeg" -- mondta a bejelentés kapcsán Alex Kovach, a Lycos európai részlegének vezetője.

A Google szolgáltatása a mai napig nem indult el, a rendszert egyelőre tesztelik. További problémát jelent, hogy a Google a felhasználók leveleiben azok tartalma alapján hirdetéseket helyezne el, ez azonban világszerte felháborította a személyiségi jogok képviselőit. A vállalat szerint a Gmail adatkezelési elvei megfelelnek a hatályos amerikai és európai jogszabályoknak.

Olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy a viszonylag kevesek által ismert www.spymac.com is kínál ingyenes email-szolgáltatást 1 Gbyte tárhellyel. A Spymac ingyenes regisztráció után email-szolgáltatást, 100 Mbyte webtárhelyet, 250 Mbyte-os fotóalbumot, blogot és fórumot is biztosít a felhasználók részére.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.