Szerző: Bodnár Ádám

2004. május 12. 09:31

Látványosan emelkedő negyedéves mutatókról számolt be a Cisco Systems

John Chambers
John Chambers
A Cisco Systems 23 százalékkal növekedő nettó nyereségről számolt be, amely elsősorban az amerikai vállalati ügyfelek megrendeléseinek köszönhető. A vállalat a negyedév elején igen óvatos előrejelzésekkel szolgált a hálózati eszközök piacával kapcsolatban, most azonban erős keresletet jövendöl a cég.

A május 1-én véget ért harmadik pénzügyi negyedévben a Cisco Systems 5,62 milliárd dollár bevétel mellett 1,21 milliárd dollár, azaz részvényenként 17 cent nyereséget ért el. Egy évvel korábban a vállalat 4,62 milliárd dollár forgalomról és 987 millió dollár, azaz részvényenként 14 cent profitról számolt be. A Cisco forgalma több mint három éve nem emelkedett ilyen mértékben.

A hálózati eszközök vezető gyártója a negyedév során 2,4 milliárd dollárral növelte készpénzállományát, bruttó haszonrése az árverseny ellenére 68,8 százalékra emelkedett. John Chambers, a Cisco elnök-vezérigazgatója szerint a negyedév "szokatlanul stabil" volt és "a fellendülés egyre erőteljesebb".

Chambers elmondta, hogy a megelőző negyedévhez képest a megrendelések összege 10 százalékkal növekedett. Az amerikai vállalatoktól származó megrendelések értéke 15 százalékkal emelkedett, a növekedés felülmúlta mind az elemzők, mind a Cisco várakozásait. Chambers szerint elsősorban a kis- és középvállalatok megrendelései lendültek fel.

Dennis Powell pénzügyi igazgató szerint a jelenleg is tartó negyedik negyedévben a Cisco forgalma a harmadik negyedévhez képest további 3-5 százalékkal fog emelkedni. Bizakodásra ad okot, hogy a Cisco a dotkom lufi kipukkanása óta először növelte alkalmazottai számát, a cégnek most 34307 dolgozója van. Az év végéig összesen ezer új dolgozót vesz fel a cég.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.