Szerző: Bodnár Ádám

2004. május 21. 11:41

Látványosan nőtt a hálózati eszközök piaca az első negyedévben

A hálózati kapcsolók és útvonalválasztók forgalma az első negyedévben 3,2 milliárd dollárt tett ki, ez a megelőző negyedévvel összehasonlítva 16 százalékos növekedést jelent -- derül ki a DellOro Group által közzétett adatokból. Az első negyedév rendszerint gyengébben szokott sikerülni a negyedik negyedévnél.

A hálózati kapcsolók és útvonalválasztók forgalma az első negyedévben 3,2 milliárd dollárt tett ki, ez a megelőző negyedévvel összehasonlítva 16 százalékos növekedést jelent -- derül ki a Dell'Oro Group által közzétett adatokból. Az első negyedév rendszerint gyengébben szokott sikerülni a negyedik negyedévnél.

A hálózati útvonalválasztók (routerek) forgalma 5 százalékkal 1,8 milliárd dollárra nőtt, a növekedés mértéke több mint három éve nem volt ilyen magas. A piackutató cég szerint a csúcskategóriás routerek piacán a Juniper Networks jelentős részesedést szerzett a Cisco kárára, előbbi cég 31,4 százalékról 34,1 százalékra növelte részesedését, utóbbié viszont 61,7 százalékról 59,4 százalékra csökkent. Összességében a Cisco 6 százalékkal növelte routereinek eladásait, a Juniper forgalma pedig 8 százalékkal nőtt.

A hálózati kapcsolók piacán a Cisco 25 százalékkal növelte forgalmát, a HP 7 százalékkal tornázta feljebb eladásait. A negyedév nagy vesztese a Nortel Networks, a cég kapcsolóinak forgalma 9 százalékkal, routereinek forgalma 38 százalékkal esett vissza. A Dell'Oro Group igazgatója, Seamus Crehan elmondta, hogy a Gigabit Ethernet kapcsolók forgalma igen erőteljesen növekedett, ez elsősorban a nemrégiben piacra került nagy sűrűségű gigabit-over-copper kapcsolóknak köszönhető.

A Dell'Oro Group vezető elemzője, Shin Umeda szerint a hálózati eszközök forgalmában bekövetkezett erős növekedés annak a jele, hogy a vállalatok ismét megnyitották büdzséiket az informatikai beruházások számára.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.