Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Nyereséges negyedévet zárt a Computer Associates

Bodnár Ádám, 2004. május 26. 10:55
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
Kenneth Cron
Kenneth Cron
A Computer Associates kedden tette közzé negyedéves eredményeit. A vállalat növekedő forgalomról és nyereségről számolt be.

A Computer Associates a március 31-én véget ért negyedévben 850 millió dollár bevétel mellett 89 millió dollár, azaz részvényenként 15 cent nyereséget könyvelt el. Egy évvel korábban a vállalat 775 millió dollár forgalomról és 105 millió dollár, azaz részvényenként 18 cent veszteségről számolt be. A negyedéves eredményeket negatívan befolyásolta egy 10 millió dolláros egyszeri költség, amely a vállalatnál zajló szövetségi vizsgálatokkal kapcsolatos.

Az egyszeri költségek nélkül a CA nyeresége részvényenként 18 cent volt, amely megfelel a vállalat május eleji előrejelzésének: a cég akkor azt közölte, hogy egyszeri tételek nélkül számított negyedéves nyeresége részvényenként 17-18 cent lesz.

Kenneth Cron, a CA megbízott elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a szoftver-üzletág biztatóan fejlődik. "A negyedév során számos zavaró tényező ellenére a dolgozóink a legszélesebb körű és leginnovatívabb infrastruktúra- biztonsági- és tárolásmenedzsment-szoftverek készítésére koncentráltak" -- mondta Cron.

A CA bejelentette, hogy a jelenleg is tartó, június 30-án véget érő negyedévben 865-885 millió dollár közötti bevételre és részvényenként 5-7 cent nyereségre számít. A teljes pénzügyi évben 3,5-3,7 milliárd dollár forgalmat és 28-33 cent részvényenkénti profitot várnak a vezetők.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.