Szerző: Bodnár Ádám

2004. May 05. 10:12:19

Egyesült a HP szerver- és szolgáltatási üzletága

Ann Livermore
Ann Livermore
Egyesítette nagyvállalati számítástechnikai és szolgáltatási üzletágát a Hewlett-Packard. A vállalat tavaly decemberben jelentette be az átszervezést, amely a vártnál sokkal hamarabb zárult le. A cég eredeti tervei szerint az integrációs folyamat októberig tartott volna, azonban végül május 1-én befejeződött.

Az Enterprise Systems Group és a HP Services összevonásából létrejött Technology Solutions Group vezetője Ann Livermore, a HP Services korábbi vezetője. Az Enterprise Systems Group igazgatója, Peter Blackmore az új részleg értékesítésért felelős vezetője lett. Az egyesített részleg a HP forgalmának mintegy harmadát adja: legutóbbi pénzügyi évben a cég 73 milliárd dollár bevételt ért el, a HPS és az ESG ehhez összesen 28 milliárd dollárral járult hozzá.

Ann Livermore elmondta, hogy a változtatásra azért volt szükség, mert az ügyfelek számára egy integrált megoldást szeretnének nyújtani, ami egyaránt tartalmaz szolgáltatásokat, tervezést, tanácsadást, valamint számítógépes rendszereket. A Technology Solutions Group szervereket, nagyvállalati adattárolási eszközöket és szoftvereket értékesít.

A Technology Solutions Group két legfőbb vezetője továbbra is közvetlenül Carly Fiorina, a HP elnök-vezérigazgatója alá lesz rendelve. Emlékezetes, hogy 1999-ben sokat Ann Livermore-t várták a HP elnök-vezérigazgatói székébe, azonban a cég a Lucent Technologies szolgáltatási üzletágának akkori vezetőjét, Carly Fiorinát bízta meg az irányítással.

a címlapról