Szerző: Bodnár Ádám

2004. május 11. 10:06:12

Az autóiparból igazol elnök-vezérigazgatót az Infineon

Wolfgang Ziebart
Wolfgang Ziebart
Az Infineon Technologies AG bejelentette, hogy szeptember 1-től Wolfgang Ziebart tölti be az elnök-vezérigazgatói pozíciót. Ziebart 54 éves és jelenleg a Continental gumigyár igazgatótanácsának tagja.

Amint az ismert, az Infineon korábbi elnök-vezérigazgatója, Ullrich Schumacher márciusban távozott a vállalattól, távozásának okát sosem hozták nyilvánosságra. Belsős források szerint Schumachernek azért kellett elhagyni a céget, mert a többi vezető megelégelte szókimondó stílusát.

Az Infineon bejelenése némi meglepetést jelent, ugyanis a német chipgyártó negyedéves eredményeinek közzétételekor azt hozta nyilvánosságra, hogy két jelölt pályázik az elnök-vezérigazgatói tisztségre és mindkettőjüknek van félvezetőipari tapasztalata.

Ziebart sokáig a BMW-nél dolgozott, azonban amikor a német autógyártó 2000-ben kiszállt a Roverből, több társával együtt távozott a vállalattól. A vezető 2000 októberlben került a Continentalhoz, ahol 2001-ben vezérigazgató-helyettessé nevezték ki. Elemzők szerint azonban Ziebartnak nem volt reális esélye a vezérigazgatói pozíció megszerzésére.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 23. 12:59

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.