Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Az autóiparból igazol elnök-vezérigazgatót az Infineon

Bodnár Ádám, 2004. május 11. 10:06
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
Wolfgang Ziebart
Wolfgang Ziebart
Az Infineon Technologies AG bejelentette, hogy szeptember 1-től Wolfgang Ziebart tölti be az elnök-vezérigazgatói pozíciót. Ziebart 54 éves és jelenleg a Continental gumigyár igazgatótanácsának tagja.

Amint az ismert, az Infineon korábbi elnök-vezérigazgatója, Ullrich Schumacher márciusban távozott a vállalattól, távozásának okát sosem hozták nyilvánosságra. Belsős források szerint Schumachernek azért kellett elhagyni a céget, mert a többi vezető megelégelte szókimondó stílusát.

Az Infineon bejelenése némi meglepetést jelent, ugyanis a német chipgyártó negyedéves eredményeinek közzétételekor azt hozta nyilvánosságra, hogy két jelölt pályázik az elnök-vezérigazgatói tisztségre és mindkettőjüknek van félvezetőipari tapasztalata.

Ziebart sokáig a BMW-nél dolgozott, azonban amikor a német autógyártó 2000-ben kiszállt a Roverből, több társával együtt távozott a vállalattól. A vezető 2000 októberlben került a Continentalhoz, ahol 2001-ben vezérigazgató-helyettessé nevezték ki. Elemzők szerint azonban Ziebartnak nem volt reális esélye a vezérigazgatói pozíció megszerzésére.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!