Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Intel Developer Forum 2003 ősz -- a második nap

Bodnár Ádám, 2003. szeptember 18. 01:46
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Intel Developer Forum második napjának gerincét a mobil eszközök alkották. A nap legfontosabb eseménye a Banias és a Centrino utódjának bejelentése volt, de izgalmasnak ígérkezik a következő generációs Xscale architektúra is. Helyszíni tudósításunk San Joséból.

hirdetés
Paul Otellini tegnapi előadásában igen magasra tette a mércét: a mai reggelen az Intel mobil és nagyvállalati részlegeinek vezetői csak mérsékelt lelkesedést tudtak kiváltani a megjelent közönségből. A nap első eseménye Anand Chandrasekhernek, az Intel Mobile Platforms Group elnökének előadása volt, amelynek keretében hallhattunk a 90 nanométeres csíkszélességű Pentium-M processzorról, valamint az erre épülő, "Sonoma" kódnevű platformról.

A 90 nanométeres csíkszélességű, "Dothan" kódnevű Pentium-M processzor sorozatgyártása már jelenleg is folyik, a kereskedelmi bevezetés a jövő év elején esedékes -- mondta Chandrasekher. A Dothan 2 Mbyte másodszintű gyorsítótárat tartalmaz, 140 millió tranzisztorból áll, magjának mérete 87 mm2 és a bemutató alapján állítható, hogy a nagyobb másodszintű gyorsítótárnak köszönhetően azonos órajelen is lényegesen nagyobb teljesítményt nyújt, mint a jelenlegi Pentium-M.

Az Intel emellett a mai napon jelentette be az i855GME chipkészletet, amely elődjénél, az i855GM-nél fejlettebb grafikus magot tartalmaz. Az i855GME chipsetbe integrált videovezérlőt alacsony fogyasztásra optimalizálták, az ún. Display Power Saving Technology segítségével a kijelző fogyasztása akár 30 százalékkal is csökkenthető, a Dual-Frequency Graphics Technology pedig a beépített videoezérlő fogyasztását mérsékli.

A Dothan magos processzorra, valamint az Alviso kódnevű chipkészletre és a Calexico 2 vezeték nélküli hálózati vezérlőre épül a második generációs Centrino platform, amelynek fejlesztési kódneve Sonoma. A Sonoma platform számos új generációs szolgáltatást és technológiát támogat, köztük a DDR-II memóriákat, PCI Express felületű perifériákat, a Serial-ATA merevlemezeket, valamint 7.1 csatornás, alacsony fogyasztású audiovezérlőt, illetve alacsony fogyasztásra optimalizált grafikus magot.

A Sonoma része a Calexico 2 vezeték nélküli hálózati vezérlő, amely egyaránt kompatibilis a 802.11a, 802.11b és 802.11g szabványokkkal. A Sonoma platformot felépítő termékek várhatóan a jövő év második felében kerülnek kereskedelmi forgalomba.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.