Szerző: roberto

2003. szeptember 7. 19:26

Opera 7.20 béta Windows után Linuxra, Solarisra és FreeBSD-re is

[Opera Software] A norvég Opera Software a héten kiadta

[Opera Software] A norvég Opera Software a héten kiadta webböngészője 7.20-as verziójának első nyilvános bétáját három Unix-variáns operációs rendszerre, a Linuxra, a Solarisra és FreeBSD-re. A program készülő kiadása támogatni fogja a számunkra megszokott balról jobbra olvasandó szövegeken kívül az arab és a héber írásrendszereket is. A 7.20 béta az Opera hetes szériájának fejlesztői ágából származó első program a FreeBSD-re és a Solarisra a böngésző 6.12-es verziója óta; a Linux-felhasználók viszont már korábban is megismerkedhettek a hetes sorozat újdonságaival. A legújabb unixos tesztverziók csaknem az augusztus utolsó napjaiban kiadott windowsos bétával egyidejűleg jelentek meg.

A nem épp bátortalan nyilatkozatairól ismert Jon S. von Tetzchner, az Opera Software elnök-vezérigazgatója a nyilvános béták kiadása kapcsán elmondta, hogy az "Opera hetes verzióját a felhasználók és sajtó is üdvözölte. Azzal, hogy folyamatosan odafigyeltünk felhasználóinkra az Opera fejlesztési ciklusai alatt az évek során, sikerült létrehoznunk a legjobb webböngészőt". Tetzchner szerint ennek a folyamatnak a része a nemrég kiadott három béta is, amelyről a tesztelők eddig egyöntetűen úgy nyilatkoztak, hogy érezhetően gyorsabb elődeinél. Az Opera 7.20 stabil változata még az idén meg fog jelenni, a bétákat addig is a www.opera.com-ról tölthetjük le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról