Szerző: Bodnár Ádám

2003. szeptember 30. 16:25

Megjelent a Norton Antivirus 2004

A Symantec ma jelentette be a Norton AntiVirus 2004-et, a világ legmegbízhatóbb víruselhárító megoldásának legújabb változatát, amelynek legfontosabb új funkciója védelmet nyújt az egyes feljövőben levő, nem vírusjellegű veszélyforrások, így a kémszoftverek és a billentyűzést naplózó programok ellen is.

A Symantec ma jelentette be a Norton AntiVirus 2004-et, a világ legmegbízhatóbb víruselhárító megoldásának legújabb változatát, amelynek legfontosabb új funkciója védelmet nyújt az egyes feljövőben levő, nem vírusjellegű veszélyforrások, így a kémszoftverek és a billentyűzést naplózó programok ellen is.

"A jelenleg feljövőben levő, nagy formátumú, bonyolult és összetett veszélyforrásokkal -- például a BugBear-rel és a Blaster-rel -- szemben a hagyományos víruselhárítók már nem nyújtanak elegendő biztosítékot a zavarmentes számítógép-használathoz" -- mondta Steve Cullen, a Symantec Fogyasztói és Ügyféltermék részlegét vezető alelnök. "A Norton AntiVirus 2004 által nyújtott további védelem segít az egyes új, összetett veszélyforrások által hátrahagyott kémszoftverek és billentyűzést naplózó programok leküzdésében. A kémszoftverre a mindennapos böngészés közben is szert lehet tenni. Ezek a szoftverek a számítógép hátterébe települnek, és a legtöbb felhasználó sosem tudja meg, hogy jelen vannak."

A Norton AntiVirus 2004 új, kibővített észlelési képessége a felhasználó gépén levő, a rendszer biztonságát fenyegető, a felhasználó titkos adatai után kémkedő és a netes tevékenységet nyomon követő, rossz szándékú programok keresésére is kiterjed. A lehető legmagasabb fokú védettség érdekében a Norton AntiVirus 2004 már a rendszerbe történő belépéskor felismeri és kizárja ezeket a veszélyforrásokat, de a levelek és a közvetlen üzenetek átvizsgálásakor, illetve az időzített, vagy kérésre végrehajtott rendszerátvizsgáláskor is észleli őket.

A Norton AntiVirus 2004 a Windows 2000 és az XP felhasználóinak további védelmet is biztosít a tömörített állományokban megbúvó vírusok ellen. Ilyen állományok cserélnek gazdát például a peer-to-peer hálózatokban és az azonnali üzenetküldő szoftverekben. Ez az új, a tömörített fájlok egyidejű átvizsgálását szolgáló eljárás akkor is megakadályozza a fájlcserélő rendszereket használókat a fertőzött fájlok megosztásában, illetve letöltésében, ha azok tömörítettek.

A Norton AntiVirus 2004 felhasználóinak az új netes veszélyforrások elleni védettségéről a netre kapcsolódáskor új víruselhárító-frissítéseket kereső Symantec LiveUpdate gondoskodik. A LiveUpdate önműködően, a munka megzavarása nélkül, a háttérben tölti le a frissítéseket, ezáltal a felhasználók nyugodtak lehetnek afelől, hogy víruselhárítójuk a legjobb tudása szerint dolgozik.

A Norton AntiVirus 2004 professzionális változatban is rendelkezésre áll. Ez az alapváltozat valamennyi jellemzője mellett további, az adatok sértetlenségét és biztonságát védő tulajdonságokkal is rendelkezik. A Norton AntiVirus 2004 Professionalben egy adathelyreállító és egy adat-kitakarító összetevő is található. Az előbbivel a megsérült vagy véletlenül törölt fájlok állíthatók helyre, míg az utóbbi a szándékosan törölt állományok digitális "ledarálását" végzi.

Az egynél több PC-vel rendelkező háztartások és kis irodák védelmének segítése érdekében a Norton AntiVirus 2004 Professional két számítógépre szóló licenccel kerül forgalomba. A kisvállalkozások számára a Norton AntiVirus 2004 Professional 5 és 10 felhasználós kis irodai csomagban is kapható lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról