Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. szeptember 8. 14:33

Nagy Testvér díj: jelölés harmadszor

Harmadik alkalommal kerül sor Magyarországon a Nagy Testvér Díj átadására. A Technika az Emberért Alapítvány által meghonosított díj odaítélésének procedúrája egyelőre a jelölési szakasznál tart: a díjak átadására valójában november 6-án kerül sor.

[HWSW] Harmadik alkalommal kerül sor Magyarországon a Nagy Testvér Díj átadására. A Technika az Emberért Alapítvány által meghonosított díj odaítélésének procedúrája egyelőre a jelölési szakasznál tart: a díjak átadására valójában november 6-án kerül sor.

A hu.bigbrotherawards.org oldalon található a díjátadás részletes leírása, valamint az az adatlap, amelyen keresztül jelölni lehet azokat a cégeket illetve magánszemélyeket, amelyek/akik a legtöbbet tették a háborítatlan magánélethez való jog megsértéséért.

Idén kicsit változtak a szabályok is: a jelöltek névsora a jelölési idpőszak végéig nem kerül nyilvánosságra, így szeptember 25-ig nem is tudható, hogy kiket jelöltek Nagy Testvér Díjra (jelölést továbbra is bárki leadhat az interneten). A jelölteket október 6-ig értesítik arról, hogy esélyesnek bizonyultak az egyáltalán nem elismerő díjra, így lehetőségük lesz megismertetni a zsűrivel ellenvetéseiket.

A jelöltek listája október 25-én kerül nyilvánosságra. Az itt megjelentek közül kapja meg valamelyik szervezet vagy magánszemély az internetes szavazók voksai alapján a közönségdíjat. Négy további kategóriában lesznek díjazottak: állami szervek, cégek, magánszemélyek Nagy Testvér Díjáról és a Pozitív E-privacy Díjról már zsűri dönt -- ahogy az elmúlt években is történt.

2001-ben a Tesco Global áruházak, az Országimázs Központ és Répássy Róbert képviselő kapták a Nagy Testvér Díjat, míg a valóban pozitív elismerést hordozó Pozitív E-privacy Díj nyertese Majtényi László akkori adatvédelmi biztos kapta. 2002-ben a Microsoft, a Magyar Rádió, Lakat T. Károly újságíró voltak a Nagy Testvér Díj "nyertesei", közönségszavazatot a BSA kapta, pozitív elismerésben pedig a Linux-felhasználók Magyarországi Egyesülete (LME) részesült.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról