:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. szeptember 12. 18:39

Ismét ingyenes a világrádió szolgáltatása

Hírlevélben tájékoztatta előfizetőit az internet Világrádió üzemeltetője, hogy ismét ingyenessé tette a szoftver használatát. Mint emlékezetes, augusztus 18-án a rádió havi 8 dolláros előfizetési rendszert vezetett be. Az előfizetés hiányában pedig használhatatlanná váltak a korábbi szoftververziók.

[HWSW] Hírlevélben tájékoztatta előfizetőit az internet Világrádió üzemeltetője, hogy ismét ingyenessé tette a szoftver használatát. Mint emlékezetes, augusztus 18-án a rádió havi 8 dolláros előfizetési rendszert vezetett be. Az előfizetés hiányában pedig használhatatlanná váltak a korábbi szoftververziók.

Mint a hírlevélből kiderül, a magyar nyelvű rádióállomások internetes hallgatótábora korábban 6-10 ezer aktív és körülbelül ugyanennyi alkalmi hallgatóból állt. A havidíjas rendszer bevezetését követően 6 950-en töltötték le a program új verzióját, ám az előfizetéshez szükséges regisztrációs procedúrát már csak 3 570-en végezték el.

A tényleges előfizetők száma a közel egy hónap során nem érte el a háromszázat sem. A befolyt összeg csak a havi minimális üzemeltetési költségek hozzávetőleg egyötödét fedezné -- adta hírül a közlemény. Az üzemeltető Mavip Kft. látva, hogy hallgatóinak ezreit vesztené el az előfizetés bevezetésével, megváltoztatta döntését és eltörölte a havidíjat: a rádió a jövőben ismét ingyen hallgatható az interneten.

Gyepesi György, a Mavip Kft. fejlesztéssel foglalkozó munkatársa érdeklődésünkre megerősítette: a rádió a jövőben ingyen hallgatható, a költségeket egyelőre az Amerikában élő cégtulajdonos fedezi. A maviposok reményei -- és a havidíj bevezetésére érkezett visszajelzések némelyike -- szerint az üzemeltetést hosszabb távon részben adományokból finanszíroznák.

A fizetős rendszer indulását követően megkerestük az Informatikai és Hírközlési Minisztérium sajtóosztályát, miszerint elképzelhető-e, hogy a minisztérium valamilyen formában támogassa a világrádió működését, ám kérdésünkre nem érkezett válasz. A rádiót üzemeltető Mavip Kft. és a korábban pályázatot kiíró In-Forrás Kht. jogutódja között jelenleg egy per zajlik, mely azt hivatott tisztázni: a Mavip Kft. egy már létező fejlesztés utólagos finanszírozására fordította-e az In-Forrás pályázatán nyert 150 millió forintot.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.