Szerző: castor

2003. szeptember 30. 08:10

Csak PC-re és Xbox konzolra jelenik meg Half-Life 2

A Computer and Video Games internetes magazin Doug Lombardi fejlesztőre hivatkozva közölte , hogy a Valve Software a PC-s változat mellett egyelőre csak az xboxos porton dolgozik.

A Computer and Video Games internetes magazin Doug Lombardi fejlesztőre hivatkozva közölte, hogy a Valve Software a PC-s változat mellett egyelőre csak az xboxos porton dolgozik.

"Jelenleg biztosak vagyunk benne, hogy a Half-Life 2 sem a Sony, sem a Nintendo jelenlegi konzoljára nem fog elkészülni" -- mondta Lombardi. Azt azonban nem zárják ki, hogy valamelyik következő generációs gépre (PlayStation 3, GameCube 2) megjelenjen a program.


Half-Life 2

A játék története egy kelet-európai városban játszódik, röviddel az előző epizód történései után. A Földet ismét megtámadják az idegen lények, és nekünk a már jól ismert Gordon Freeman szerepében kell elhárítanunk a veszélyt. Hősünk ezúttal már nem kutatóként lesz jelen a helyszínen, hanem egy titkos kormányzati ügynökségnek dolgozik. A 12 részre osztott történet a fejlesztők szerint 40 órányi játékidőt jelent majd.

A Valve ezúttal egy saját fejlesztésű grafikus motort használ, mely a Source nevet viseli. A speciális engine-nek köszönhetően a grafika sokak szerint a Doom 3-ra hasonlít leginkább, azonban egy sokkal szerényebb géppel (P3-700 Mhz, DirectX 6 kompatibilis videókártya) is megelégszik. A fejlesztők szerint a maximális részletességhez 2 GHz-es processzorra és GeForce 4-es videokártyára lesz szükségünk.

a címlapról