Szerző: Bodnár Ádám

2003. szeptember 9. 17:08

Távozik Suntól a vállalat egyik alapítója

Bill Joy
Bill Joy
[ZDNet] Távozik a Sun Microsystemstől a vállalat egyik alapítója, Bill Joy. Joy 1982-ben, a cég alapításakor került a Sunhoz és vezető tudósként (chief scientist) többek között közreműködött a Java programnyelv, a SPARC processzorok, valamint a Solaris operációs rendszer megalkotásában is.

1982-ben Bill Joy és Scott McNealy alapították a Sunt, amely a Stanford University Networkről kapta a nevét. A vállalat alapítása előtt Joy a UNIX operációs rendszer "Berkeley" változatán dolgozott és a nyílt forrású szoftverek koncepciójának egyik úttörője volt.

"Bill továbbra is inspirálni fog minden újítót" -- mondta Joy távozása kapcsán Scott McNealy, a Sun Microsystems elnök-vezérigazgatója. "Köszönjük Bill számos újítását és azt az örökséget, amelyet minden Sun dolgozó a szívében hordoz majd."

Sem Joy, sem pedig a vállalat nem árulta el a távozás okát, a kiadott szűkszavú közleményben mindössze annyi szerepel, hogy a 48 éves szakember más jellegű kihívások után néz. Joy Posztját Greg Papadopoulos, a vállalat műszaki igazgatója örökli.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról