Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. szeptember 3. 10:04

Átadták az econet önkormányzati portálrendszerének első részét

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) átvette és ki is fizette az önkormányzati-portál rendszer weboldalainak első csomagját, mely az econet.hu által a rendszerben fejlesztendő közel 150 önkormányzati portál csaknem felét érinti.

[HWSW] Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) átvette és ki is fizette az önkormányzati-portál rendszer weboldalainak első csomagját, mely az econet.hu által a rendszerben fejlesztendő közel 150 önkormányzati portál csaknem felét érinti.

A korábban – különböző állami szervek vizsgálatai miatt - több hónapos késedelmet szenvedett projekt jelentősen felgyorsulhat, és az econet.hu reményei szerint október elejére gyakorlatilag teljes egészében lezárulhat a legnagyobb hazai önkormányzati internetes portál-hálózat kiépítése és átadása.

A teljes portálrendszer – melynek központi tartalom-management és koordinációs alkalmazásait is az econet.hu fejlesztette és üzemelteti – több mint 400 önkormányzati portált tartalmaz, így - mint az egyetlen, a hazai önkormányzatok több mint 10 százalékát lefedő egységes technológiájú rendszer -, alkalmas arra, hogy a teljes magyarországi önkormányzati internetes portálrendszer kiindulópontja legyen.

Az econet.hu portálrendszerének már átadott weboldalai között található például Paks, Budapest XVI. kerülete, Gyomaendrőd, Kapuvár vagy Szarvas honlapja is.

a címlapról