Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Computex: A Mitac bemutatta Microsoft Smartphone 2003 operációs rendszert futtató okostelefonját

Ady Krisztián, 2003. szeptember 23. 15:21
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[DigiTimes] A tajvani Mitac International a tajpeji Computex 2003 rendezvényen mutatta be a vállalat második okostelefonját, mely elsőként alkalmazza a Microsoft Smartphone 2003 operációs rendszerét.

hirdetés
[DigiTimes] A tajvani Mitac International a tajpeji Computex 2003 rendezvényen mutatta be a vállalat második okostelefonját, mely elsőként alkalmazza a Microsoft Smartphone 2003 operációs rendszerét.

A Mio 8390 készülék az Intel 200 MHz-es XScale processzorát tartalmazza, 65000 színű TFT LCD-panellel rendelkezik, támogatja a 40-szólamú polifónikus csengőhangokat és az MMS üzeneteket. A készülékben VGA felbontású, 640 x 480 pixeles képek készítésére alkalmas kamera is található. A beépített memóriát Secure Digital és MultiMedia Card memóriakártyákkal bővíthetjük.

A 8390-es típusjelzésű okostelefon a Microsoft operációs rendszere mellett egy újabb unikumot is felvonultat: a képi megjelenítésért az NVIDIA GoForce 2150 mobil chipje felel. A készülék egyelőre ismeretlen időpontban kerülhet piacra, a vállalat saját bevallása szerint pillanatnyilag tárgyalásokat folytat a mobilszolgáltatókkal.

A Mitac az első okostelefon-gyártó, mely az Intel XScale technológiáját alkalmazza mobilkészülékében. A júniusban bemutatott Mio 8380 okostelefon már kapható Tajvanon és Kínában, s a cég weboldala szerint hamarosan Európába is megérkezik.

A Mitac harmadik okostelefonja előreláthatólag az év végén jelenik meg, egyelőre ismeretlen operációs rendszerrel, a vállalat ugyanis más megoldások elől sem zárkózik el a Microsoft szoftvere mellett. Iparági források szerint a Mitac körülbelül 80000 okostelefont szállít ebben az évben, melyeket egytől-egyig Kínában gyártanak.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!