Szerző: roberto

2003. szeptember 25. 23:29

A klubtagok számára előbb érkezik meg a Mandrake Linux 9.2

A Mandrake Linux néhány héten belül megjelenő 9.2-es

A Mandrake Linux néhány héten belül megjelenő 9.2-es verziójának telepítőkészletéhez mindenki másnál korábban férhetnek hozzá a Mandrake felhasználói klub tagjai, jelentette be tegnap a francia Linux-disztribútor. A cég tavaly több ízben is buzdította felhasználóit a Mandrake Clubhoz való csatlakozásra, a korábbi közlemények szerint a disztribúció kedvelői ezzel kifejezhetik a cég szoftverpolitikájával való egyetértésüket. A klubtagság már havi öt dollárnak megfelelő összegért elérhető, de lehet valaki Platinum fokozatú klubtag is, ez havi 100 dolláros kiadással jár. A tagok közvetlen kapcsolatba kerülhetnek a Mandrake fejlesztőivel, befolyásolhatják a disztribúció alakulását, és kedvezményeket kapnak a Mandrake termékeiből.

A hírek szerint az új Mandrake operációs rendszert várhatóan még október közepe előtt, az utolsó tesztfázis után tölthetik le a klubtagok, illetve mindazok, akik részt vettek a fejlesztésében. Az új megoldást a klubtagság állítólag már régóta javasolja, a telepítőkészletet tartalmazó ISO fájlok a BitTorrent P2P technológiával lesznek megosztva.

Hasonló megoldással élt a Red Hat tavasszal, amikor kiadta a Red Hat Linux 9-es változatát. Mivel a cég minél több, biztos bevételt hozó előfizetőt kívánt toborozni a Red Hat Network szolgáltatásaihoz (időzíthető szoftverfrissítések, biztonsági hibák dokumentálása, javítócsomagok, privilegizált ISO letöltési lehetőség, csoportos szervermenedzsment), úgy döntöttek, hogy az új verzióhoz a Red Hat Network (RHN) előfizetői másoknál egy teljes héttel korábban juthatnak hozzá.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról