dev archívum - 2009 március

2009
március

0

Divattervezők csinosítják a Windowst

2009. március 31. 14:27

Több divattervezővel is megállapodott a Microsoft a Windows Mobile 6.5 operációs rendszer felhasználói felületének csinosításáról.

0

Az Apple iPhone-jaihoz is elérhető a natív Skype-kliens

2009. március 30. 13:09

Hamarosan az iPhone és Blackberry okostelefonok tulajdonosai számára is elérhető lesz a Skype azonnali üzenetküldő alkalmazás -- az új kliens segítségével ingyenes hívás kezdeményezhető hálózaton belül, a Skype hálózatán kívülre irányuló hívásokat pedig a szokásos módon, saját tarifáival számlázza a cég.

0

Az Európai Parlamentbe igyekeznek a fájlcseréért küzdő svéd kalózok

2009. március 30. 11:20

Szükségszerű megreformálni a szerzői jogi szabályozásokat, hogy a polgárok biztosak lehessenek benne, a magánélethez való joguk sértetlen marad -- mondta egy interjúban Christian Engström, aki egyike az európai parlamenti választásokon a svéd Kalóz Párt színeiben induló 20 jelöltnek. A Pirate Bay árnyékában létező, szerzői jogi aktivisták által 2006-ban alapított politikai párt komolyan gondolja, hogy mandátumot szerez az idén júniusban lezajló EU-s választásokon.

0

Májusra várható, és június végéig letölthető marad a Windows 7 RC

2009. március 27. 14:00

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy májusban jelenik meg a Windows 7 kiadásra jelölt változata, legalábbis ezt erősíti meg a Microsoft egyik TechNet oldalán megjelent tájékoztató. Az új kiadás megjelenésének részleteit taglaló weboldalt azóta eltávolították, a Microsoft tehát a jelek szerint továbbra is ragaszkodik eddig gyakorlatához, és nem kommunikálja az új operációs rendszer megjelenésének időpontját, illetve annak részleteit.

0

A politika kezében van a hazai Classmate PC projekt sorsa

2009. március 27. 09:34

Kész, honosított szoftverrel, tananyaggal, lokalizált hardverrel, akkreditált tanári tréningprogrammal, felkészített oktatókkal és elismerő tanulmányok tucatjával felvértezve várakozik a pilot projekt után a magyar Classmate PC projekt, melyet az Intel hazai csapata a napokban mutatott be a sajtó nyilvánossága előtt is.

0

Facebookosodik az iWiW

2009. március 26. 16:33

Napok kérdése lehet és a 2,6 millió aktív iWiW-felhasználó arra ébredhet reggel, hogy megváltozott a magyar közösségi oldal megjelenése.

0

A Microsoft csak szolgáltatóként jelenik meg a cloud-piacon

2009. március 25. 15:26

A Microsoft tavaly ősszel, a Los Angeles-i Professional Developers Conference-en mutatta be cloud-platformját, az Azure-t, amelyről azóta sem lehetett tudni, hogy ez kizárólag szolgáltatásként lesz-e elérhető, vagy akár megvásárolható termékként is, aminek birtokában a cégek és szervezetek saját, privát cloudot hozhathak létre.

0

Fogyókúráznia kell a Firefoxnak

2009. március 25. 14:42

A Mozilla képviselői hivatalosan is beismerték, hogy a Firefox továbbra is erőforrásigényes szerkezetre épül.

0

Saját konferenciája lesz a Twitternek

2009. március 25. 11:01

A Twitter az angolszász országokban már mainstream médiának számít, és idén nyáron már saját konferenciája is lesz a csivitelő közösségnek.

0

Csak kihalálos alapon nő az 50 év fölötti internetezők száma

2009. március 25. 09:00

Van aki az érdeklődés hiányára fogja, van aki az infrastruktúra gyengeségeit tartja elsődleges szempontnak, esetleg a politika vagy a média nem megfelelő hozzáállását, mindenesetre az biztos, hogy az 50 év feletti magyarok 84 százaléka nem részesül az információs társadalom adta áldásból. Ha nem változik semmi, akkor a magyar internet-forradalom tényleg kihalásos rendszerben valósul meg.

0

Megjöttek a Nehalem-alapú Lenovo munkaállomások

2009. március 24. 17:15

Bejelentette Nehalem-alapú Xeonokra épülő asztali munkaállomásait a Lenovo. A vállalat terminológiájában csak személyi szuperszámítógépként emlegetett ThinkStation S20 és ThinkStation D20 olyan felhasználási területeken alakíthat nagyot mint a 3D-tervezés, grafikai feladatok vagy éppen pénzügyi szimuláció.

0

Bizonytalanság a Dell telefonpiaci megjelenése körül

2009. március 24. 15:32

A tajvanra látogató Michael Dell szerint vállalatának okostelefonja a belső ütemterveknek megfelelően meg fog jelenni, ám a cégalapító és -vezető egy szót sem árult el arról, hogy az ütemterv szerint mikor kellene piacra kerülnie a készüléknek.

0

Növekedésre és létszámbővítésre készül a Megatrend

2009. március 24. 11:46

A gazdasági válság ellenére jelentősen növelte árbevételét a Megatrend, a vállalatirányítási (ERP) rendszerek legnagyobb magyar szállítója, és idénre is további bővüléssel kalkulál. A cég összesen két évnyi késlekedést követően idén nyáron végre megújítja Infosys ERP megoldását, miután beérett az alatta meghúzódó szoftvertechnológiai platform. A külföldi terjeszkedés bár a vártnál lassabban halad, a cég szerint hatalmas lehetőségek rejlenek a szomszédos országokban, ahogyan a Távol-Keleten is.

0

Megadta magát a Sun az IBM-nek

2009. március 24. 08:43

[The Wall Street Journal/HWSW] Minden jel szerint előrehaladott állapotban van az IBM és a Sun Microsystems összeolvadása. A Kék Óriás ügyvédjei már a Sun szerződéseit és dokumentumait fésülik át, mintegy átvilágítva a céget, ami arra utal, hogy a Sun részéről gyakorlatilag zöld utat kapott az ügylet -- írja belsős forrásokra hivatkozva a Wall Street Journal és a Bloomberg.

0

Google: mostan színes találatokról álmodom

2009. március 23. 16:32

A Google képkereső szolgáltatása eddig is hasznos eszköz volt, de a fejlesztők bővítik a lehetőségeket, amivel pontosabbá válik a keresés. Alex Chitu, vezető Google-mérnök blogjában a napokban arról számolt be, hogy elérhetővé vált egy olyan opció, amivel a találatokat színek szerint is szűrni tudjuk.

0

SuperPreview: lássuk weboldalunkat egyszerre több IE-motoron!

2009. március 23. 13:27

Ha megkérdezünk egy webfejlesztőt, munkájának melyik a legrosszabb része, minden bizonnyal a böngésző-kompatibilitást hozza fel: biztosítani, hogy a weboldalak a tervezettnek megfelelően jelenjenek meg, és a funkciók megfelelően működjenek minden egyes népszerűbb böngészőmotoron. A Microsoft most kiadott egy ingyenes eszközt, mellyel mindenféle további trükközés nélkül egyszerre tesztelhetjük az Internet Explorer három legutóbbi verzióját, a kereskedelmi változatban pedig a Firefox támogatása is helyet kap.

0

Olcsóbb IP-alapú telefonszolgáltatást kínál nagyvállalatoknak a Skype

2009. március 23. 12:16

Elsősorban nagyobb vállalatok számára fejlesztett, a telefonköltségeket jelentősen csökkentő szolgáltatást indít hamarosan az eBay tulajdonában álló Skype, melynek neve összeforr a világ egyik legnépszerűbb, internetes telefonálásra alkalmas azonnali üzenetküldő alkalmazásával.

0

Internetre is mentenek a LaCie irodai háttértárolói

2009. március 23. 09:14

Összeolvadt a Wuala online társzolgáltatást kínáló Caleido, és a külső tárolóegységeket gyártó LaCie. A két cég célja, hogy olyan otthoni és irodai termékeket hozzon létre együtt, melyek cloud adattárolási szolgáltatást integrálnak.

0

Veszteségmentes tömörítést ígér az MP3HD

2009. március 20. 15:39

Gyakorlatilag nincs tömörítési veszteség, azaz a zene az eredeti forrásnak megfelelő minőségben szólalhat meg a MP3 formátum új, divatosan HD jelzővel illetett mutációja révén.

0

Kereskedelmi forgalomban az első színes e-book olvasó

2009. március 20. 11:46

A Fujitsu új, színes e-book olvasója végre elérte a kereskedelmi csatornákat, április végétől már megvásárolható, 8 hüvelykes kijelzőjén 260 ezer színben jelenhetnek meg a kötetek.

0

Natív YouTube-kliens készült symbianos okostelefonokhoz

2009. március 20. 11:44

Lecserélte régi, Java-alapokon működő, symbianos okostelefonokra fejlesztett YouTube-kliensét a Google. Az új, immár natív alkalmazás jelentős előrelépés az előző változathoz képest, mind a funkciókat, mind lejátszott videók képminőségét illetően.

0

Videók az e-mailben: a Gmail megmutatja a YouTube-filmeket

2009. március 20. 10:01

Nem telhet el hét új Gmail Labs funkció nélkül. A mostani fejlesztés sokak kedvence lehet majd, hiszen a jövőben az átküldött YouTube-, Picasa- és Flickr-linkek miatt nem kell új böngészőablakot vagy fület nyitni, a videók és képek azonnal megnézhetőek a Gmailben, magában a levélben.

0

Pillanatok alatt feltörték a Safarit

2009. március 19. 17:18

[CNET/HWSW] Charlie Miller 5000 dollárt nyert, miután a CanSecWest biztonsági konferencia Pwn2Own hackerversnyén 10 másodperc alatt sikeresen demonstrált egy támadókódot az új Safari böngészőn. Millernek nem ez volt az első ilyen sikere, tavaly 10 ezer dollárt tett zsebre a Macbook Air feltöréséért.

0

Nyáron indul a Sun cloud-szolgáltatása

2009. március 19. 16:40

Tegnapi CommunityOne eseményén a Sun Microsystems végre bejelentette saját cloud-stratégiáját, amely a cég által kijelölt irányvonalnak megfelelően nyílt szoftvereken és szabványokon alapul. A vállalat nem csak infrastruktúra-szállítóként hanem szolgáltatóként is meg kíván jelenni a cloud-piacon, az éles rendszer indulását nyárra ígéri a cég.

0

Az Acer is csatlakozhat az Android-táborhoz

2009. március 19. 11:25

[PC World/HWSW] Lapértesülések szerint még az idén piacra dobhatja első, Android-alapú mobiltelefonjait az Acer, mely a barcelonai Mobile World Congress óta hivatalosan is a mobilpiac szereplőjének számít. A cég bennfentesek szerint akár már az év második felében csatlakozna a Google platformjára építő gyártók egyre népesebb táborához.

0

Vakon repülnek a magyar internetes startupok

2009. március 19. 10:50

Az induló vállalkozások sokszor elfelejtik megtervezni a jövőt, nem gondoskodnak az életben maradásról, s gyakran már születésük pillanatában halálra vannak ítélve -- derült ki a keddi StartUP Konferencián. Néha a cégek nemlétező igényeket akarnak lefedni.

0

Vatera: feltöltési díj és ami mögötte van

2009. március 19. 08:18

Komoly pánikot keltett az aukciózó felhasználókban a napokban, hogy TeszVesz után a Vatera is bejelentette, aukciós díjat vezet be, melyet minden feltöltött áru után meg kell fizetni. Habár a díj alacsony, termékenként 5-40 forint, a sok, de olcsó terméket kínáló felhasználók számára mégis kellemetlen, hiszen a sikertelen aukciók után is fizetni kell.

0

Kipróbálható a Google Chrome 2.0

2009. március 18. 15:14

A januári fejlesztői előzetest követően a Google elérhetővé tette a Chrome 2.0 bétaváltozatát. A 2.0 számos olyan funkcióval egészíti ki a Chrome-ot, amelyeket a felhasználók régóta vártak, s amik hiánya miatt sokak számára elfogadhatatlan volt a Chrome.

0

Nem bíznak a PC-gyártók a Windows 7-ben

2009. március 18. 14:52

Küszöbön a Windows 7 megjelenése, a HWSW információi szerint legkésőbb az ősszel megjelenik a piacon a Microsoft új asztali operációs rendszere. A PC-gyártók viszont elégedetlenek, egyelőre ugyanis nem látszik, hogy az új operációs rendszer megdobná az eladásaikat, mivel nem igényel erősebb hardvert a Vistánál.

0

Duplázott a Facebook az USA-ban

2009. március 18. 13:40

A tavalyi esetenként lassuló növekedés ellenére, összességében két és félszeresére nőtt a Facebook (amerikai) forgalma az elmúlt egy év alatt, illetve a közösségi oldalak népszerűsége általánosságban is növekedett -- derül ki a Hitwise napokban publikált jelentéséből.

0

Régi adósságokat törleszt az Apple az iPhone 3.0-val

2009. március 18. 10:48

Az Apple a jó előre beharangozott időpontban, tegnap fellebbentette a fátylat az iPhone okostelefonok új generációs rendszerszoftveréről. Az iPhone OS 3.0 a fejlesztők szerint több mint száz új funkcióval gazdagítja majd a telefon repertoárját, többek közt olyan, rég várt újdonságokkal, melyek más mobiltelefonoknál évek óta használhatók.

0

Éles botnet-bemutató a BBC-n

2009. március 16. 14:55

A brit közszolgálati televízió informatikai műsora, a Click mindig is igyekezett közelvinni nézőihez a valóságot, ami múlt heti adásban talán túlságosan is sikerült. Egy 22 ezer PC-ből álló illegális botnetet béreltek ahhoz, hogy bemutassák, hogyan működik a tömeges spamküldés illetve a DDoS-támadás. Az adás nézői láthatják, mennyire megdöbbentően egyszerű hozzájutni az illegális botnetekhez, a cyber-bűnözés világába.

0

Nem lesz ingyen a jövő zenéje

2009. március 16. 11:23

Több ezer forintért CD-t eladni egyre kevésbé életképes üzleti modell, a digitális letöltések piaca azonban még nem képes ellensúlyozni a lemezeladások csökkenéséből származó bevételkiesést.

0

Megfizethető NonStop-szerverrel jelentkezett a HP

2009. március 16. 10:42

Új NonStop szervert jelentett be a HP, a mindössze 2U kivitelű NS2000 kis- és középvállalatok számára készült -- természetesen a kis- és középvállalat itt globális mércével értendő, Magyarországon a célcsoport inkább nagy középvállalatokat és nagyvállalatokat, főleg pénzintézeteket és telkókat jelent, ahol elvárás a rendszerek rendelkezésre állása.

0

Piroslámpás negyedbe száműzték a pornót a Second Life-ban

2009. március 16. 09:54

A mostanában elfeledettnek tűnő virtuális világ, a Second Life fejlesztője, a Linden Labs úgy döntött, hogy ideje korlátozni az erőszakos és szexuális tartalmakat és tevékenységeket. A probléma abból adódott, hogy eddig korlátozás nélkül az ottani világ bármely pontján felbukkanhattak arcpirító jelenetek.

0

Egyre meredekebb ötletek a Twitter finanszírozására

2009. március 13. 14:37

Naponta tízezrével csatlakoznak új felhasználók a Twitter mikroblogging szolgáltatásához, de számottevő bevételekhez továbbra sem képes jutni a cég. A csapongó ötletek mellett többször szóba került, az is hogy egy tőkeerősebb szereplő felvásárolná. Most Jason Calacanis, a Mahalo vezére állt elő egy hajmeresztő, de működőképesnek tűnő ötlettel.

0

A Safari a leggyorsabb böngésző a Futuremark szerint

2009. március 13. 11:39

A böngészőháború fellángolásával kiemelt figyelmet kapott az egyes szoftverek sebessége. Ahogy a weboldalak bonyolódnak, a felhasznált technikák fejlődnek, a webalkalmazások egyre összetettebbek lesznek, az oldalak megjelenítése is egyre lassul, ha nincs kéznél egy gyors webböngésző.

0

Befutott a Firefox 3.1(5) harmadik bétája

2009. március 13. 10:10

A Mozilla tegnap többszöri halasztás után végül elérhetővé tette a Firefox webböngésző új, 3.1-es változatának harmadik bétáját . A program megjelenését leginkább a TraceMonkey nevű JavaScript-motor elhúzódó fejlesztése késlelteti -- korábban az is felmerült, hogy ezt a komponenst kihagyják a böngészőből, a fejlesztők azonban ezt a lehetőséget elvetették, helyette 3.1-ről 3.5-re változtatták a verziószámot, ezzel érzékeltetve, hogy az új Firefox jelentős újdonságokat hoz a korábbi változatokhoz képest.

0

Felhasználói szokások alapján is célozná hirdetéseit a Google

2009. március 12. 15:40

Susan Wojcicki, a Google termékmenedzsmentért felelős alelnöke a a hivatalos Google blogon jelentette be egy új hirdetéstargetálási technológia tesztelésének megkezdését, amely a Google szöveges hirdetéseket megjelenítő partnereinek weboldalaiból álló hálózaton és a YouTube-on érhető majd el. Az új célzási lehetőség a tesztelés után várhatóan a magyarországi AdWords-hirdetők eszköztárába is bekerülhet majd.

0

Microsoft: teljes értékű SQL Server kerül az Azure platformba

2009. március 12. 14:29

Teljes értékű relációs adatbázissal bővül a Microsoft cloud-platformja, az Azure -- olvasható a SQL Data Services (SDS) fejlesztői blogban . A tavaly ősszel bejelentett Azure-be korábban egy SQL Server-alapú, de korlátozott funkcionalitású adatbázist képzeltek el a Microsoft-mérnökök, azonban a CTP (Community Technology Preview) program keretén belül beérkezett visszajelzések alapján úgy döntöttek, kiterjesztik a képességeit.

0

Még több adatot adhatnak meg egymásról az iWiW-felhasználók

2009. március 12. 14:22

Új funkcióval bővült a legnagyobb magyar közösségi oldal, az iWiW. Ezen túl az ismerősök a kapcsolatok meglétén túl annak minőségét is beállíthatják. A Facebookból már jól ismert lehetőség révén kiderülhet, honnan ismerik egymást a felhasználók.

0

Franciaország drákói szigorral csapna le a fájlcserélőkre

2009. március 12. 11:21

Amennyiben egy jogvédő szervezet vagy kiadó értesíti az internetszolgáltatót arról, hogy az egyik felhasználója tiltott anyagokat forgalmaz, először e-mailben, később ajánlott levélben kell figyelmeztetnie őt, ha ennek ellenére sem hagy fel az ördögi tevékenységgel, megszüntethetik az elérését.

0

Olcsóbb lesz a mobilhasználat az EU-ban -- de nem a magyaroknak

2009. március 11. 17:51

Egyre bizonyosabbá válik, hogy nyártól az Európai Unió tagországain belül olcsóbb lesz a külföldi SMS-ezés és tovább csökken az adatroaming ára, az Európai Parlament illetékes bizottsága ugyanis megszavazta azt az erre irányuló törvényjavaslatot, melyet Viviane Reding, a luxemburgi származású távközlési biztos terjesztett tavaly szeptemberben az Európai Bizottság elé. A végleges parlamenti szavazásra várhatóan áprilisban kerülő törvény ráadásul bizonyos tekintetben az eredetileg tervezettnél is nagyobb engedményekre kötelezi a szolgáltatókat. Magyarországon ettől függetlenül nem kizárt, hogy semmit nem éreznek majd a barangolók az uniós árcsökkentésből, sőt éppen ellenkezőleg: magasabb összeg kerülhet a számlájukra.

0

Hamar lehagyja az Android az iPhone-t

2009. március 11. 09:44

Az egyesült királyságbeli Informa Telecoms & Media napokban megjelent elemzése szerint az iPhone csillaga leáldozóban lehet, köszönhetően az Android platformnak, ami rugalmassága révén 2012-re könnyedén legyőzi majd az Apple platformját. Egyes optimista vélemények szerint pedig még három év sem kell feltétlenül a hatalomátvételhez az innovatív okostelefon-interfészek területén.

0

Nyártól még nagyobb bannerek árasztják el a weboldalakat

2009. március 10. 15:34

Az Egyesült Államokban az Online Kiadók Szövetségének tagjai megválnának a korábban elfogadott szabványos bannerformátumoktól és sokkal nagyobb, sokkal látványosabb és jobb multimédiás képességekkel felvértezett hirdetéseket vezetnének még idén nyáron. Ebben egyezett meg legalábbis az a 27 nagy kiadó, amelynek kiadványai közel 109 millió egyedi látogatót érnek el havonta, azaz az amerikai netezők kétharmadát.

0

Grafikus chipekkel kísérletező cégekbe fektet az NVIDIA

2009. március 10. 12:02

Jelentős összegekkel támogatja a grafikus processzorok képességeit kihasználó alkalmazások fejlesztőit az NVIDIA. A vállalat GPU Ventures tőkebefektetési programja keretében azokat a garázscégeket, startupokat karolja fel, amelyek újszerű területen hasznosítanák a grafikus chipeket.

0

Ingyenessé tette audiokodekjét a Skype

2009. március 10. 10:39

[HTML] Ingyenessé teszi fejlesztők és készülékgyártók számára Silk nevű hangtömörítő-kodekjét a Skype, amitől azt reméli, hogy még több eszközre jut majd el a VoIP-szolgáltatása.

0

A Conficker féreg új variánsa már védi magát

2009. március 9. 17:32

Újabb fázisába lépett a tavaly év végén felépült, és idén kitört Conficker fertőzési hullám, figyelmeztet a Symantec. A biztonsági vállalat szerint a féreg antivírus-elhárító kóddal frissül. A bűnözők az új variánssal továbbá igyekeznek megakadályozni a Conficker kommunikálásának blokkolhatóságát.

0

A YouTube lesz az új MTV

2009. március 9. 12:24

Közös prémium online zenei videószolgáltatást tervez a YouTube és az egyik legnagyobb amerikai zenei kiadó, a Universal Music Group. Az új site neve állítólag Vevo lesz, s a cél, hogy a videoklipektől egyébként is hemzsegő YouTube-nál összeszedettebb módon szolgáltassa az előadók anyagait, illetve a bevételi oldalon is hatékonyabb legyen.

0

Már bétateszteli szemantikus keresőjét a Microsoft

2009. március 6. 12:38

A Yahoo! felvásárlásának kudarcát követően a Microsoft figyelme ismét a keresőtechnológia fejlesztésének erősítése felé fordult, aminek első gyümölcse már érésben van. A szoftveróriás már teszteli a Kumo kódnévű keresőjét, mely szemantikus technológiára épít.

0

Fájlcserélőkön terjed a Windows 7 újabb, belső használatra szánt tesztváltozata

2009. március 6. 12:02

[Computerworld/HWSW] Újabb, nem publikus tesztváltozata szivárgott ki a Microsoft soron következő asztali operációs rendszerének, a Windows 7-nek. A fájlcserélő hálózatokon hétfő óta elérhető verzió különlegessége, hogy egyes beszámolók szerint ez az első olyan változata az operációs rendszernek, mely lehetőséget ad az Internet Explorer 8 eltávolítására.

0

Lefejezték a UPC-t!

2009. március 6. 11:46

Kovács Nimród, a UPC közép-európai regionális elnöke március 31-i hatállyal nyugdíjba megy, Joe Zuravle, a UPC Magyarország amerikai vezérigazgatója pedig szintén március 31-i hatállyal felmond -- szól a hivatalos kommüniké. Ezzel párhuzamosan a UPC közép-európai regionális központja megszűnik, ezen túl az érintett országok Gene Musselman, a UPC Broadband elnökének, üzemeltetési vezetőjének felügyelete alá fognak tartozni.

0

Hipergyors Sony ultrazoom fényképező mutatkozott be

2009. március 6. 08:56

A Sony vadonatúj, 9 megapixeles, hússzoros optikai közelítésre alkalmas fényképezőgépe akár 1080p felbontású HD-videók felvételéhez és másodpercenkénti 10 képkockás sorozatfelvételek készítéséhez is elég gyors.

0

Rackelhető Cell-rendszert dobott piacra a német Pyramid

2009. március 5. 17:13

Cell-alapú, rackelhető szervert mutatott be a CeBIT-en a Pyramid Computer. A német vállalat egy újszerű megközelítéssel két önálló üzemmódra is képes gyorsítókártyát csomagol egy pizzásdobozba. A vállalat állítása szerint megoldásával költséghatékony számítógépes tömbök építhetőek, az IBM BladeCenter-alapú rendszereinél olcsóbban.

0

Egyetemi, főiskolai hallgatókat képez tovább az Oracle Hungary

2009. március 5. 16:35

Idén is folytatódik az Oracle Junior képzési programja, amelynek keretén belül az Oracle Hungary a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus Hallgatók Egyesületével, a Simonyi Károly Szakkollégiummal, valamint a BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszékével közösen ingyenes szemináriumsorozatot szervez informatikai hallgatók számára. A jelenlegi kurzusra 550 diák jelentkezett, de a regisztráció még nem zárult le, még lehet jelentkezni a kurzus honlapján .

0

Biztonsági frissítések Firefoxhoz és Operához -- nem lesz Firefox 3.1

2009. március 5. 13:53

Nyolc biztonsági rést foltozott be a Firefoxban a Mozilla, mely idén másodjára ad ki frissítést a népszerű multiplatformos böngészőhöz. A 3.0.7-es verzióval érkező biztonsági javítások közül hat kritikus, egy magas, egy pedig alacsony veszélyességű besorolást kapott a Mozilla saját, négylépcsős kategorizálása szerint.

0

Minden számítógépre telepíthető a Xandros másodpercek alatt betöltődő operációs rendszere

2009. március 4. 16:34

Mindenki, pontosabban minden Windows-felhasználó számára elérhetővé kívánja tenni másodpercek alatt elinduló, kompakt Linux-disztribúcióját a Xandros, jelentette be a hét elején kezdődött DEMO 2009 konferencián az amerikai vállalat. A Presto egy elsősorban kommunikációs folyamatokat támogató operációs rendszer, így nem a Windows leváltására hivatott, célja inkább az, hogy a felhasználók a teljes munkakörnyezet hosszadalmas betöltődési idejét megspórolva elérjék a sűrűn szükséges szolgáltatásokat.

0

Feketelistát vezetnek a tartozó kereskedőkről a hardver- és szoftverdisztribútorok

2009. március 4. 13:12

Kintlevőségeik csökkentése érdekében összefogtak a legnagyobb hazai hardver- és szoftverdisztribútorok és feketelistát vezetnek a tartozó kereskedőkről. Máris közel 200 késve fizető vagy nem fizető vevőt tartanak nyilván, a lista heti 10-20 céggel bővül. Az összesített tartozás meghaladja a félmilliárd forintot.

0

Közös erővel teszik komolytalanná a felek a hazai digitális átállást

2009. március 4. 12:54

Múlt héten eltűnt az Antenna Hungária által üzemeltetett, MinDig TV nevű digitális platformról a Magyar Televízió két közszolgálati csatornája, miután a műsorszóró és a köztelevízió által meghatározott kísérleti sugárzás időintervalluma lejárt. A nagy ígéretként indult földfelszíni digitális sugárzás (DVB-T) csatornaválasztéka így ismét a tavaly december eleji állapotokat idézi -- akkor mindössze négy program szerepelt a kínálatban, kettő ingyenes (Duna Televízió és Duna II Autonómia), kettő előfizetéses (HírTV, ATV) rendszerben.

0

Jöhetnek az előfizetéses alkalmazások a Facebookra

2009. március 3. 16:27

A világ legnagyobb közösségi hálózatán, a Facebookon mára már több mint 660 ezer alkalmazás érhető el, s mostanra kiderült, hogy a fejlesztők a csenevész reklámbevételekből képtelenek ezeket finanszírozni. A jövő egyértelműen az előfizetéses konstrukcióké, melyre a Zuora nevű cég egy működőképes alternatívát mutatott be.

0

Világhódító útra indult a Microsoft Business Productivity Online Suite

2009. március 3. 14:33

Az Egyesült Államok után további 19 országban tette elérhetővé online üzleti szolgáltatáscsomagját a Microsoft, amely hosztolt formában, havidíjért cserébe kínálja a vállalat legnépszerűbb csoportmunka-megoldásait, az Exchange-et és a SharePointot, az Office Live Meetinget és az Office Communications Online-t, amely egy hosztolt egységes üzenetkezelő megoldás.

0

Stratégiai bejelentésre készül az Intel és a TSMC

2009. március 2. 17:19

Stratégiai bejelentésre készül magyar idő szerint ma este az Intel és a TSMC, a világ legnagyobb chipgyártója és a világ legnagyobb szerződéses chipgyártója. A felek természetesen hallgatnak a közelgő sajtótájékoztató témájáról, a résztvevő inteles felsővezetők alapján azonban sejteni lehet a kooperáció mibenlétét.

0

Reklámok jelennek meg a Google News-ban is

2009. március 2. 13:10

A médiapiacot a csökkenő hirdetési büdzsék miatt is erőteljesen érinti a válság, a nyomtatott sajtót pedig egyébként is sújtja a hirdetések tolódása az internet felé, ahol azonban a tartalomszolgáltatóknak meg kell küzdeniük az internetes szolgáltatásokkal a bevételekért. A Google saját maga és az online sajtó számára is mentőövet dobhat azzal, hogy a Google News oldalain is hirdetéseket helyez el, a bevételeket pedig megosztaná a médiumokkal.