:

Szerző: Bodnár Ádám

2009. március 5. 16:35

Egyetemi, főiskolai hallgatókat képez tovább az Oracle Hungary

Idén is folytatódik az Oracle Junior képzési programja, amelynek keretén belül az Oracle Hungary a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus Hallgatók Egyesületével, a Simonyi Károly Szakkollégiummal, valamint a BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszékével közösen ingyenes szemináriumsorozatot szervez informatikai hallgatók számára. A jelenlegi kurzusra 550 diák jelentkezett, de a regisztráció még nem zárult le, még lehet jelentkezni a kurzus honlapján .

[HWSW] Idén is folytatódik az Oracle "Junior" képzési programja, amelynek keretén belül az Oracle Hungary a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus Hallgatók Egyesületével, a Simonyi Károly Szakkollégiummal, valamint a BME Távközlési és Médiainformatikai Tanszékével közösen ingyenes szemináriumsorozatot szervez informatikai hallgatók számára. A jelenlegi kurzusra 550 diák jelentkezett, de a regisztráció még nem zárult le, még lehet jelentkezni a kurzus honlapján.

A szemináriumokat az Oracle University és az Alerant oktatói tartják a Budapesti Műszaki Egyetemen, de az előadásokat az interneten is lehet követni, így nem csak fővárosiak vehetnek részt a kurzuson. A tanfolyamot elvégző hallgatók sikeres vizsgát követően oklevelet kapnak, a legjobb eredményt elérő diákok pedig egy emelt szintű, intenzív szakmai tréningen vehetnek részt Oracle University keretében.

Magyarországon az informatikai vállalatok egybehangzó véleménye szerint hiány van képzett informatikusokból, noha ezen a területen a legmagasabbak a fizetések és szakmai fejlődésre is lehetőség van akár Magyarországon, akár külföldön. Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége szerint itthon több ezer informatikai állás betöltetlen, a legkeresettebbek a programozók, rendszergazdák, hálózati mérnökök. A fejlesztők közül a Java, C, C++, C# és .NET nyelvekben jártas programozók a legkeresettebbek, a rendszermérnökök közül a (Cisco, Unix, Linux) hálózati tudással rendelkezők indulnak a legjobb eséllyel az állásokért, az ERP- tanácsadók közül pedig az SAP, Oracle és Microsoft NAV ismerettel rendelkező szakemberek a legfelkapottabbak.

Fröhlich Péter, a személyzeti tanácsadással foglalkozó P&Bert Management Consulting Group Kft. vezetője az IVSz februári rendezvényén hangsúlyozta, a magas fizetésért cserébe az elvárások is magasak. Informatikai területen a cégek már a pályakezdőktől elvárnak valamennyi szakmai tapasztalatot, ennek birtokában azonban könnyebben talál állást egy frissen végzett hallgató. Ebben segíthet az Oracle Junior Képzés, melynek célja, hogy olyan ismereteket nyújtson az egyetemistáknak, főiskolásoknak, melyek megfelelnek a jelenlegi munkaerőpiaci igényeknek és így megkönnyítik elhelyezkedésüket.

"Az Oracle elkötelezett támogatója a szakmai oktatás fejlesztésének és a fiatal szakemberek felkészítésének az IT piacon való helytállásra" -- mondta Reményi Csaba, az Oracle Hungary ügyvezető igazgatója. "Az Oracle Junior Képzés résztvevői olyan szaktudásra tesznek szert, melynek birtokában nagyobb eséllyel helyezkedhetnek el a munkaerőpiacon. A korábbi kurzusok résztvevői közül több fiatal szakember dolgozik már partnereinknél és az Oracle konzultációs részlegében."

Az Oracle Junior Képzést 2007-ben indította a cég azzal a céllal, hogy az Oracle-partnerek és -felhasználók naprakész, piacképes tudással rendelkező munkaerőhöz juthassanak. Az előző szemeszterekben modern adatbázistechnológiákról, adattárház építésről és üzletiintellligencia-technológiákról volt szó. A 2009-es tavaszi félév témája a Fusion Middleware Development lesz, így az előadások a szolgáltatásorientált-architektúrákkal (SOA), portálokkal, a köztesszoftverek biztonságával, alkalmazásszerverek architektúrájával és monitorozásával, illetve fejlesztőeszközökkel kapcsolatosak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.