:

Szerző: Bodnár Ádám

2009. március 5. 12:11

Megjelent a NOD32 és az ESET Smart Security új verziója

Angol nyelven már elérhető az ESET népszerű biztonsági szoftvereinek, a NOD32-nek és a Smart Securitynek a 4.0 változata, a magyar változat megjelenése pedig a következő hónapokban esedékes.

[HWSW] Angol nyelven már elérhető az ESET népszerű biztonsági szoftvereinek, a NOD32-nek és a Smart Securitynek a 4.0 változata, a magyar változat megjelenése pedig a következő hónapokban esedékes.

A cég szerint a vírus- és kémprogramvédelmet nyújtó NOD32, és a személyi tűzfalat és levélszemétszűrőt is tartalmazó ESET Smart Security még gyorsabb és még hatékonyabb lett, de továbbra is takarékosan bánik az erőforrásokkal. "A folyamatos fejlesztésnek köszönhetően a szoftverek új verziói a piacon jelenleg elérhető biztonsági szoftverekkel összehasonlítva kiemelkedően alacsony rendszerterheléssel rendelkeznek, így gyors betöltést és zavartalan működést biztosítanak" -- emelte ki Csiszér Béla, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. ügyvezetője.

Néhány új funkcióval is gazdagodtak az ESET biztonsági termékei, "játékos üzemmódban" például egy teljes képernyőt elfoglaló alkalmazás futása esetén egyáltalán nem jelennek meg figyelmeztetések. Az említésre méltó új szolgáltatások közé tartozik a SysRescue integrációja révén a helyreállító CD vagy pendrive létrehozása is, amelyekről akkor is "tisztán" indítható a PC, ha a merevlemezen található operációs rendszer fertőzés áldozatává vált.

Az NOD32 és az ESET Smart Security 4.0 változata már direktben támogatja a Windows Live Mail és Mozilla Thunderbird levelezőrendszereket és képes átvizsgálni a titkosított (SSL, HTTPS és POP3S) levélforgalmat is. Az új verziókban emellett javítottak a Vista User Account Control kompatibilitáson, illetve a végleges változatok a 2 gigabájtnál nagyobb méretű állományok szkennelésére is megfelelően fel vannak készítve.

A 4.0-s verziók az eddigiektől eltérő módon kezelik a számítógéphez csatlakoztatható külső adathordozókat, például pendrive-okat, merevlemezeket: a hozzáférés eszközszinten is blokkolható, de akár az egyes USB-kapuk is letilthatók velük. Ezeknél az adattárolóknál a program alapbeállításaitól függetlenül egyedi heurisztikus keresési beállítások is megadhatók.

A vállalati felhasználók számára jó hír, hogy az új termékekbe bekerült az eddig különálló ESET SysInspector rendszerfelügyeleti alkalmazás, mely lehetővé teszi az aktuálisan futó folyamatok és a rendszerösszetevők elemzését. A noteszgépek felhasználói annak örülhetnek, hogy az ESET új programjai már érzékelik hogy a PC akkumulátorról vagy hálózatról kapja-e a táplálást és ennek megfelelően időzítik az ütemezett feladatok végrehajtását, ami jó hatással lehet a notebookok akkus üzemidejére.

A NOD32 4.0 és az ESET Smart Security 4.0 máris letölthető a fejlesztők honlapjáról. A 3.x változatra érvényes licenccel rendelkező felhasználók ingyen frissíthetnek a 4.0 verzióra, akár a magyar nyelvű változatról is lehet az angolra frissíteni, majd a lokalizáció után használható a magyar NOD32 és ESET Smart Security.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 20:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.