:

Szerző: Koi Tamás

2009. március 27. 14:00

Májusra várható, és június végéig letölthető marad a Windows 7 RC

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy májusban jelenik meg a Windows 7 kiadásra jelölt változata, legalábbis ezt erősíti meg a Microsoft egyik TechNet oldalán megjelent tájékoztató. Az új kiadás megjelenésének részleteit taglaló weboldalt azóta eltávolították, a Microsoft tehát a jelek szerint továbbra is ragaszkodik eddig gyakorlatához, és nem kommunikálja az új operációs rendszer megjelenésének időpontját, illetve annak részleteit.

[HWSW] Egyre biztosabbnak tűnik, hogy májusban jelenik meg a Windows 7 kiadásra jelölt változata, legalábbis ezt erősíti meg a Microsoft egyik TechNet oldalán megjelent tájékoztató. Az új kiadás megjelenésének részleteit taglaló weboldalt azóta eltávolították, a Microsoft tehát a jelek szerint továbbra is ragaszkodik eddig gyakorlatához, és nem kommunikálja az új operációs rendszer megjelenésének időpontját, illetve annak részleteit.

Ha az oldalon megjelent információk helytállóak, a végleges változattal gyakorlatilag teljesen megegyező, kész kódot tartalmazó kiadásra jelölt verzió májusban lát napvilágot, a Microsoft ugyanakkor igyekszik megnyugtatni mindenkit, hogy ha akar, mindenképpen hozzájuthat az operációs rendszer előzeteséhez, a szoftvert ugyanis a tervek szerint június végéig biztosan le lehet majd tölteni a vállalat oldaláról, emellett a kiosztható licenckulcsok számát sem korlátozza a cég.

Emlékezetes, hogy az új operációs rendszer bétaváltozatának megjelenésekor -- január 9-én -- jelentkező hatalmas érdeklődés gyakorlatilag azonnal két vállra fektette a Microsoft letöltési szervereit. A vállalat ezt követően leállította a letöltéseket és kibővítette az azokat kiszolgáló szerverparkot, majd 24 óra elteltével ismét megnyitotta az oldalt az érdeklődők előtt. A Windows 7 bétaváltozatát az eredeti tervek szerint január 24-ig lehetett volna letölteni a Microsoft szervereiről, végül február 10-ig meghosszabbították a határidőt, valamint a licenckulcsok számának a korlátozását is feloldották.

Az oldalon többek között az is szerepelt, hogy a Windows 7 kiadásra jelölt változatát 2010 június lehet majd használni (a januári bétaváltozat próbaideje idén augusztus 1-jén jár le), illetve öt nyelven (angolul, németül, franciául, japánul és spanyolul) lesz elérhető 32 és 64 bites változatban egyaránt.

A Windows Vista ráncfelvarrt, továbbfejlesztett változatának tekinthető Windows 7 fejlesztése a korábbi terveknél jobban halad. A Microsoft ugyan továbbra sem közölte hivatalosan, mikor kerül piacra a Windows 7, de a HWSW értesülései szerint már idén ősszel bemutatkozhat, így 3 év helyett 2,5 évvel a Vista után piacon lehet az új operációs rendszer.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.