Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Sávszélességet dupláz a UPC, jön a 120 megabites kábelnet

Koi Tamás, 2009. március 31. 12:49
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Holnaptól jelentősen megemeli chello márkanevű kábelnetes díjcsomagjainak letöltési sebességét a UPC Magyarország. A csomagok egy részénél dupláz a szolgáltató, mely a fejlesztések révén hálózatán immár 30 megabit/másodperces adatátviteli sebességet is képes nyújtani, év végére pedig jön az ennél négyszer gyorsabb internet. A gyorsabb díjcsomagokat változatlan áron kínálja a cég.

hirdetés
[HWSW] Holnaptól jelentősen megemeli chello márkanevű kábelnetes díjcsomagjainak letöltési sebességét a UPC Magyarország. A csomagok egy részénél dupláz a szolgáltató, mely a fejlesztések révén hálózatán immár 30 megabit/másodperces adatátviteli sebességet is képes nyújtani, év végére pedig jön az ennél négyszer gyorsabb internet. A gyorsabb díjcsomagokat változatlan áron kínálja a cég.

A sávszélesség-emelésnek köszönhetően holnaptól a UPC kínálatában szereplő, kisebb csomagok (start és bronze) által biztosított sávszélesség a duplájára emelkedik, így előbbi maximum 1, utóbbi 4 megabites sávszélességet biztosít letöltési irányban. A start csomag esetében a választékból egyedüliként a feltöltési sebességet is duplázza a szolgáltató, így az internetezők 256 kilobit/másodperces sávszélesség helyett 512 kilobit/másodperccel küldhetnek majd adatokat.

Az eddig 10 megabit/másodperces letöltési sávszélességet nyújtó chello silver csomag esetében a letöltési sebesség a másfélszeresére nő, míg a chello gold szolgáltatásnál 25 megabit/másodpercre emel a UPC. A szolgáltató holnaptól az új előfizetők számára automatikusan a megnövelt sávszélességet nyújtja, a cég korábbi ügyfeleinél pedig május végéig, fokozatosan állítják át a sebességhatárokat. A UPC a garantált sávszélességet továbbra is az eddigi gyakorlat szerint állapítja meg, azaz a díjcsomagok által biztosított minimum letöltési és feltöltési sebesség az elérhető maximum fele.

A UPC ígérete szerint az EuroDocsis 3.0 technológia alkalmazása révén még idén megjelennek a kínálatban a UPC Fiber Power elnevezésű, akár 120 megabites adatátviteli sebességet nyújtó csomagjai. Az ADSL-lel elérhető sávszélességnél lényegesen gyorsabb adatátvitelt biztosító rendszerhez nem szükséges újabb kábelfektetési munkákat végezni, a Fiber Power ezért az év végére a UPC legtöbb szolgáltatási területén, az összes háztartás számára elérhető lesz.

A szolgáltató legnagyobb hazai konkurenciája, a Magyar Telekom tavaly szeptemberben közölte, hogy továbbfejleszti kábelhálózatát az EuroDocsis 3.0 szabványnak megfelelően, így idén év végére mintegy 380 ezer magyar háztartás számára teszi majd elérhetővé a gyorsabb kábelnetet. A német tulajdonban álló telekommunikációs multinál közben gőzerővel dolgoznak az előfizetőig kiépített optikai hálózat (FTTH) létrehozásán, mely 50 megabit/másodperces letöltési sebességet ígér. Az újgenerációs optikai hálózat év végére 200 ezer háztartást érhet el és kezdetben Budapest mellett egyes nagyobb megyeszékhelyeken válik elérhetővé.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.