Szerző: Dojcsák Dániel

2009. március 20. 10:01

Videók az e-mailben: a Gmail megmutatja a YouTube-filmeket

Nem telhet el hét új Gmail Labs funkció nélkül. A mostani fejlesztés sokak kedvence lehet majd, hiszen a jövőben az átküldött YouTube-, Picasa- és Flickr-linkek miatt nem kell új böngészőablakot vagy fület nyitni, a videók és képek azonnal megnézhetőek a Gmailben, magában a levélben.

[HWSW] Nem telhet el hét új Gmail Labs funkció nélkül. A mostani fejlesztés sokak kedvence lehet majd, hiszen a jövőben az átküldött YouTube-, Picasa- és Flickr-linkek miatt nem kell új böngészőablakot vagy fület nyitni, a videók és képek azonnal megnézhetőek a Gmailben, magában a levélben.

A lusta felhasználók biztos értékelni fogják, hogy a Gmail felismeri a támogatott multimédia-linkeket és az eredeti szöveg alatt, egy közepes méretű ikonként jeleníti meg. Egy kattintással indul a beágyazott lejátszás, legyen szó fotóalbumról vagy videóról, megjelenik a beágyazott felülethez tartozó interfész és indul a lejátszás. Az új képesség eléréséhez a Labs beállítások között kell kikeresni és engedélyezni a Picasa, YouTube, Flickr illetve a Magyarországon nem túl ismert Yelp megjelenítés funckiókat.

A levelezésünk manapság tele van linkekkel, mindenki vicces videókat, képeket küldözget, s be kell vallani, hogy némelyik meg sem érdemli az új ablak nyitását, belepillantunk és zárjuk is be. Habár ez nem egy túl fárasztó folyamat, de 2009-ben elvárható, hogy az email legyen kicsit több mint formázott szöveg és csatolmány.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról